Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Денови после овулација = two weeks wait

Дискусија во 'Бременост' започната од *Лаванда*, 26 октомври 2021.

1. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    3.286
    Јас имав многу густ бел секрет на 6ти ден после овулација. На 9ти ден имав позитивен тест со мнооогу бледа црта и истиот ден направив бета и беше 10-11. Значи ако овулацијата ти била да речеме на 29ти, тест направи на 8ми.

На _budaletinka* му/ѝ се допаѓа ова.
  2. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.390
    Допаѓања:
    1.294
    Ти благодарам ќе те послушам :inlove:

3. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    3.286
    Чекам две цртки :l:

На _budaletinka* му/ѝ се допаѓа ова.
  4. MG3

MG3 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2016
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    2.728
    Што направи? Дали беше на гинеколог денес? Ти пуштам среќа:inlove::hug:

5. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.765
    Допаѓања:
    8.934
    Денес втор ден ДПО. Не пројавувам никави симптоми освен ситни мозолчиња класични за ПМС, сигурно и градите ќе почнат да ме болат кај и да е. 11 дена бројам до недобивање на вештерката.

6. _budaletinka*

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.390
    Допаѓања:
    1.294
    Лелеле женички јас со спиењево 3ти ден сум катастрофа .. се будам на секој 1-2 саати а сабајле станувам во 5 и нешто за на работа. Сега еве колку е касно јас станав како некој вампир и неможам да призаспијам (facepalm)(facepalm) ме разбуди некое како зарење пецкање пржење незнам како да го објаснам во носот .. што ќе беше ова јас незнам треба да недобијам од 12ти до 15ти ноември.

На WhiteCat33 и sani99 им се допаѓа ова.
  7. emal21

emal21 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    261
    Здраво,месец ипол со маж ми сме секојдневно активни по неколку пати,поради тоа што овој месец работиме двајцата само по 2 часа имаме повеќе време за нас и го искористивме максимално,е сега уште 5 дена имам до НЕдобивање,пред да добијам секогаш по една недела сум имала болки во стомакот,сега ги имам ама се минимални и тоа исчезнуваат па се јавуваат некако како и воопшто да ги нема можам да функционирам,имам покачена температура,промена во расположението и во изгледот во позитивна смисла што го приметуваат сите околу мене и ми го спомнуваат тоа,исто така осеќам повремено вртоглавици и болки во пределот на кичмата,дали е можно да ме фатил некој вирус или да го очекувам најубавото?

На DragonA420 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Sil_Pe

Sil_Pe Активен член

Се зачлени на:
    5 јули 2023
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    24
    Mногу е рано, не барај симптоми. Мене ми каснеше 6 дена и цело време трчав да ставам влошка мислев дека ќе добијам. Други симптми немав ништо

9. Twinkle.

Twinkle. Активен член

Се зачлени на:
    26 август 2023
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    139
    Даа бев на гинеколог со маж ми. Се гледаше беше премногу малечко.
    Ми кажа докторот дека засега се е во ред, покрај фолна ми дадоа и магнезиум да пијам поради грчеви да не ми се појавеле. Ми рече за 2 недели да дојдам да го чуеме срцето на бебето.
    Исто така ми препорача многу да се пазам од вирози, ми рече подобро седи си дома не мрдај никаде или ако одиш некаде не оди во затворени простории со многу луѓе, пошто вируси и корона има сеуште и не би било добро да фатиш некој вирус.
    Засега тоа ми го кажа.
    Јас сеуште немам некои симптоми само сум подуена во стомакот и многу ми се спие.

На WhiteCat33, MG3, baguf4e и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Flowerr12

Flowerr12 Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2023
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    66
    Здраво!
    Се напив таблета за ден потоа утредента после односот. 4 ден од менструација ми беше. Е сега секогаш добивав околу 28 до 30 дена, требаше докај 5ти да добијам. Правев тест пред една недела негативен. Дали тоа што ми доцни е од апчето или?
    И колку би можело да ми доцни од таа таблета?
    Притоа, да напоменам и дека имав кратко крварење на 13ти и 21ви.

11. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.267
    Допаѓања:
    3.161
    Од апчето ти доцни и доцнењето е индивидуално, ти одговорија и во другата група на ова

12. najjacha

najjacha Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2018
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    582
    Немам добиено веќе 9 месеци бидејќи дојам, денес прв пат имав light spotting ( не знам како е на македонски ), дали значи дека можеби започнала овулација? Од кога почнавме да пробуваме проверувам со тест лентички за овулацима, до сега ниеден не ми е позитивен тест, дали може бледово “крварење” да биде некој знак?

13. _budaletinka*

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.390
    Допаѓања:
    1.294
    Женички дали јас гледам втора линија или ми се причитува? @Angella7 те послушав мила да направам на 8ми по тоа дека овулација ми е на 29окт и еве..

Прикачени фајлови:

Последна измена: 8 ноември 2023
    На Bitter-Sweet, baguf4e, MG3 и 5 други им се допаѓа ова.
  14. DragonA420

DragonA420 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2023
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    320
    jas kako da gledam nesto .. povtori za nekoj denn .. ili ako ne ti se ceka bocni se

15. _budaletinka*

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.390
    Допаѓања:
    1.294
    И мене како да ми се гледа затоа пратив. Ќе повторам петок пак а сабота ќе се боцнам се надевам со тоа што пијам терапија и секој втор ден аспирин за мутација дека сум покриена колку толку до примање на клексани ..

16. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.267
    Допаѓања:
    3.161
    Gledam i jaa vtora bleda ama mnoogu bleda, ajde da bide zar crvena :). Pokriena si so trrapijata ne panici i jas taka se plashev ama mi kazaa trojca doktori deka clexane najubavo da se zeme otkako ke se potvrdi bremenksta, t.e od tocka vo matka, taka gi pochnav i jas

На DragonA420 и _budaletinka* им се допаѓа ова.
  17. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.267
    Допаѓања:
    3.161
    Mozhe da bide i spotting pred ciklus, mozhe ke ti probie ciklusot. Sledi i so lenticki za ovulacija pa taka ke znaes najubavo. Inaku dobivanjeto ne e povrzano so doenjeto, doagjanjeto na cikkus e individualno posle poragjaj. Jas dobiv posle dva meseci a isto doev :)

18. _budaletinka*

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.390
    Допаѓања:
    1.294
    Мене докторот ми кажа од + тест одма клексан прогестрон депо и утрогестан поради претходни 2ва рани спонтани до 5недела порафи мутации

19. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.267
    Допаѓања:
    3.161
    Doktorive ko da ne ucat na isti fakultet. Jas imav dva spontani isto, edno po drugo i toa eden kraj na 3ti m so prestanok na srceva akcija a vtoriot blighted ovum. Jani isti se solgasi deka treba prvo da se potvrdi bremenosta pa da se vovede kleksan. Matichnata isto..mi vikase so praime ako e vonmatericna, prvo daj da potvrdime. Ne znam, nekako ginekolozive ne se na ista branova dolzhina

20. _budaletinka*

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.390
    Допаѓања:
    1.294
    Незнам што да кажам и јас ќе видиме ајде што ќе биде се надевам ќе бидат петок поубави црти и сум покриена доволно со терапија за до ехо