Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Денови после овулација = two weeks wait

Дискусија во 'Бременост' започната од *Лаванда*, 26 октомври 2021.

1. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.691
    Допаѓања:
    8.746
    Кај мене 9 ден после овулација. Обично ова време ме болеле градите премногу, овој месец скоро па воопшто. Единствен симптом за добивање ми се ситни мозолчиња и голем апетит. Овој месец немам ни типични болки во долниот дел како што обично имам пред добивање од кога знам за себе.
    Не можев да додржам и сега направив еден тест - понегативен не можеше да биде |( Знам дека е навистина рано за тест ама имам дома еден куп стрип тестови од алиекспрес и викам ај да пробаме малку да се самоповредиме :wasntme: Немам некое очекување за месецов, мислам дека сепак ќе добијам… Некако воопшто немам трпение, само на тоа мислам почнав да сонувам на темата. Со сопругот се мислиме во декември да одиме на инсеминација.

2. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.995
    Допаѓања:
    33.697
    Менструацијата ми касни цели 19дена, денеска е 50ти ден од циклус, а на 39та ден имав фоликул од 19мм. Дабростон пиев 5 дена за да добијам, ама еве денеска е 5ти ден после апчињава а јас никако да добијам.
    Тест направив, некоја сенка сивкаста гледам ама најверојатно е евапорациска или е рано сеуште да покаже, друго нема.
    Последниот пат кога бев на ехо докторката ми рече и после Дабростон ако не добиеш значи тоа е тоа, ама јас некако не осеќам дека нешто има, ама утре сум на генеколог па ќе видиме што ќе каже, ми рече да сме виделе и бета.
    Ќе ви пишам утре секако што биднало, ама верувам дека нема ништо, да имаше до сега ќе кажеше.
    IMG_6245.jpeg

Фала ви на сите што се загриживте за мене девојки, да не ве тагнувам си знаете кои сте, ве гушкам! :hug::hug::hug:

Последна измена: 14 ноември 2023
    На Freckles., TheGoldenPeach, DragonA420 и 7 други им се допаѓа ова.
  3. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    794
    Mnogu mi e krivo sto se macis tolku i sto ne se znae zosto volku ti docni i zosto ti se poremetil ciklusot, dajboze da bides sto poskoro vreme trudna :l:

На WhiteCat33 и QweenSM им се допаѓа ова.
  4. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.995
    Допаѓања:
    33.697
    Тоа е мила, незнам што се случува стварно. Секогаш значи ми бил редовен циклусот, ова голем исклучок е. Барем да добијам за пак да се обидуваме ако нема веќе ништо, тапкам у место цели 2 недели..
    Како и да е ќе видеме утре, ќе ви кажам секако, фала ти:l:

На MG3 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    794
    Ako na 39ti den si imala folikul od 19mm sigurno mu trebalo uste nekok den da pukne a cim denes si 50ti den seuste e rano za da dobies ili za test, seuste imaaa nadez

На MG3 и QweenSM им се допаѓа ова.
  6. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    794
    Ako ti e od pomos mene pred edna godina isto vaka mi se sluci kade sto mi kasnese 10dena i otidov na ginekolog kade sto mi se vide deka imam folikul 21mm, na site ni padna cudno i poslem dve nedeli tocno dobiv

7. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.995
    Допаѓања:
    33.697
    Баш ќе приметам дали ќе добијам и јас до крајот на оваа недела, оти така точно 2 недели ќе бидат поминати откако го видовме фоликулот.
    Абе, женско да не си. :drunk:

8. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    794
    Spored moite matematiki za odprilika 5dena treba da dobies, bas pisi mi dali kje pogodam, iliii dajbozee da ne dobies pa da ni postiras zar crveni dve linii

На MG3 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Laura07

Laura07 Активен член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    29
    Zdravo devojki.uste 4dena do ciklus.po 2dena od zavrsuvanje na ciklusot se obiduvavme.dali nekoja ostanala bremena vo neplodni denovi odnosno vednas po zavrsuvanje na ciklusot.

10. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.273
    Допаѓања:
    1.207
    Ајде мила чекаме да ни кажеш што си направила утре иако јас мислам дека е рано за тест. :hug:

На QweenSM му/ѝ се допаѓа ова.
  11. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.995
    Допаѓања:
    33.697
    Или е рано за тест миличка, или нема ништо, друго нема, само знам дека веќе ми се смачи чекајќи да знам дали сум бремена или кога ли ќе добијам, аман.
    Ќе ви кажам утре :hug:

На MG3, WhiteCat33 и _budaletinka* им се допаѓа ова.
  12. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.273
    Допаѓања:
    1.207
    Позитивно ајде може ќе се израдуваш утре а и нас ќе не израдуваш :hug::inlove:

13. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.610
    Допаѓања:
    8.393
    Мислам дека на толку каснење би требало убава црвена линија.
    Ама секако стискам палци

14. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.198
    Допаѓања:
    1.726
    Мислам дрка ти е рано за тест,само 11 дена се поминати а сеуште небил пораснат додај уште два дена за да порасне и пукне,ќе видиш ќе биде овој пат.Ти ја праќам целата среќа да биде.

15. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.081
    Допаѓања:
    34.504
    @QweenSM не знам зошто само 5 дена си ги пиела, ја ги пиев напоредно минативе 3 месеци 10 дена Дабростонот по 2 пати на ден на 12 часа за да ми дојде, дури и во самото упатство пишува баш.
    Претходно исто во мај ги пиев дека малце периодов нередовна ми беше тетката, ама 10 дена.
    Дури и примолут нор порано ми дадоја еднашка дека ми каснеше и тие 10 дена ги примав.

И после тие 10 дена знаело да ми дојде после два три дена, или повеќе 5 и повеќе дена.
    Најдобронамерен совет сега кога ќе ти дојде да си испиташ хормони пак, можеби нешто се пореметиле од кломифенот.

П. С ние почнавме со испитувања, и наредна недела чекаме резултати и се надевам дека бар колку толку ок ќе се :)

На MG3 и QweenSM им се допаѓа ова.
  16. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.995
    Допаѓања:
    33.697
    Фала ти миличка, освен да се надевам друго не ми преостанува :inlove:
    Мила јас не ни знаев дека Дабросон се пијат за да добиеш, јас знаев само за Примолут нор. Прашав тука ми кажаа некои членки дека и тие ги имаат пиено за да добијат. Инаку 5 дена ги пиев оти толку ми рече, доволно е 5 кажа, 2 апчиња на ден, па така и направив. После ми рече ако не ти дојде за 3-4 дена од последното испиено апче освен бременост друго нема, а еве утре ќе ми биде 6та ден од последното апче, а нема ни м од менструација:D. Утре секако ќе направам бета, па што биде нека биде, се надевам ќе покаже веродостоен резултат. Ќе и речам да ми дади упат и за хормони да, на 3ден циклус се испитуваше? Најдоцна до 9ч сабајле?

Стискам палци испитувањата кај вас да бидат во ред и што побрзо да си ги видеш најубавите 2 цртки :inlove:

На IronLady и MG3 им се допаѓа ова.
  17. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.995
    Допаѓања:
    33.697
    Девојчиња, да речеме дека сум 10дпо денеска според тој фоликулот што го видовме од 19мм, ако случајно има нешто бетата ќе покажи ли точен резултат и колку би требало да биди?
    Едит: прочитав по странски форуми дека ако има бременост треба да е барем 15 бетата на 10дпо, па ајде ќе видеме што ќе биди, мада не верувам.

Последна измена: 15 ноември 2023
    На sani99 и Fenix05 им се допаѓа ова.
  18. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.081
    Допаѓања:
    34.504

Мене минатиот пат од дабростонот ми каснеше добри 10 дена скоро, ама ми дојде.
    Овој месец веќе сум без апчиња и ми дојде нормално со малце каснење.
    За хормоните сега во четврток ке правам проверка. Гинекологот ми рече од 3 до 5ти ден дека тука проверуваат, па мене ми се паѓа точно 4ти ден.
    Па не знам за времето, ама ми закажаа овде во 9 часот.

Се надевам дека наредна недела резултатите од маж ми колку толку ок ќе се.

Ајде стискам палци, ако има нешто да ни кажеш (fingers) :inlove: :inlove: :inlove:

19. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.198
    Допаѓања:
    1.726
    Најдобро петок да направиш бета,10 дена 19 бил а за да прсне треба барем 20-23 да биде тоа додај уште ден,два.

20. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.995
    Допаѓања:
    33.697
    Дами, само што излегувам од гинеколог.
    Фоликулот го нема најверојатно пукнал, во матката моментално нема ништо, ендометриум 16мм здебелен, нема циста, нема ни вонматерична бременост, и тоа бараше случајно да не има, нема.
    Ми зедоа и бета, резултати за некој час или најдоцна до вечер.

Со Господ напред, друго незнам што да кажам, незнам дали да се надевам дали не, ама тоа е што е.

На sani99, Freckles., MG3 и 5 други им се допаѓа ова.