Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Денови после овулација = two weeks wait

Дискусија во 'Бременост' започната од *Лаванда*, 26 октомври 2021.

1. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.995
    Допаѓања:
    33.697
    Нема да чекаме уште многу миличка, сите заедно ќе си добиеме 2 цртки, имај верба и биди ми силна!!:hug::hug::hug:

На baguf4e и Freckles. им се допаѓа ова.
  2. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.081
    Допаѓања:
    34.504
    Искрено не ми се пишува, ама резултатите испаднаа како и што очекувавме.
    Толку смо разочарани, не знам. ;(

Ја се одјавувам од темава , па некогаш доколку ете биде нешто поинаку ќе пишам секако, но чисто сумњам.
    Некогаш се прашувам што толку сме му згрешиле на Бог или пак дали нечии грешки плаќаме.

За сите вас девојки ви посакувам тродупла среќа од мојата, да си исчекате по две линии сите.

На izabela.nik и Viktorijaaa5 им се допаѓа ова.
  3. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    1.846
    Допаѓања:
    10.550
    Ако ти кажам дека за сè постои решение? На времето и јас добив разочарувачки резз па плачење страдање и еве ме сега пред породување. Само да ти кажам да не се откажуваш, не знам што се резз ама дека има решение има. Може ќе потрае ама ќе се реши.

На WhiteCat33, Freckles. и IronLady им се допаѓа ова.
  4. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.239
    Допаѓања:
    11.291
    Ајрон жено, не знам со што се соочуваш ама пробај да ја видиш 'поголемата слика', а не од перспектива на разочараност.
    Останав трудна со потврдено "немаш овулација, немаш водечки, немаш излив" од два доктори, со висок пролактин, со низок тсх (во бременост ми се качи 6 пати над нормала). Се сеќаваш на мене, потиштена, пишував во темава месеци и месеци.
    Само капка у океан сум од такви примери и тоа само на форумов.
    Не смееш да се разочаруваш и ако си решена да го одиш патот, знај дека решение има за секаков проблем.
    Буквално за секаков.

На Viktorijaaa5, MG3, Freckles. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.081
    Допаѓања:
    34.504
    Овој пат проблемот е кај мажот ми, кај мене се е во ред.
    Од 100%, 1% надеж и тоа операциски има, ама и тоа е знак прашање.
    Како и да е, фала на поддршка ми значи, ама душава ми е :u:

6. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.239
    Допаѓања:
    3.130
    Знам дека ова со што се соочуваш е тешко, шок, неочекувано, но и 1% е повеќе од 0% ! Тој 1% и медицински чуда правел. А и еве барем знаете каде е проблемот, барем ќе може да ви кажат кои ви се опциите, наспроти "немате никакви опции и шанси". Навистина секоја членка тука е со своја приказна, некоја со поуспешна, некоја не, иако повеќето со маки сме добиле дали прво дали второ, трето итн, но верба мора да се има. Медицината секој ден оди напред, лек секој ден се пронаоѓа, нема откажување тука, не смееш да дозволиш да го изгубиш моралот. Да, тешко е ова, сигурна сум, ќе се исплачеш ти, маж ти, ќе биде тешко за голтање ама ќе седнете и заеднички ќе си помогнете еден со друг да стигнете до целта, не смееш да дозволиш ова да ве обесхрабрува, плис. Верувај, Господ е голем, си дава кога ќе си дојде време ♥️

На IronLady и Freckles. им се допаѓа ова.
  7. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.995
    Допаѓања:
    33.697
    Многу убави совети ти дале девојките, капа му симнувам, значи нема што повеќе да се додаде ама еве ти еден мој мал совет/мислење;
    За некое време ќе дојдеш на темава да си се самоцитираш на мислењето и ќе ни напишеш ,,Siiiike! Трудна сум, не ми се верува, не ни помислив дека ќе биде, како кога имавме мала шанса?!”
    Има примери и примери како останале трудни иако му било кажано нема шанси, значи верувај чуда се случуваат, во медицина веќе безброј пати е докажано дека 2+2 не е секогаш 4 .

Е , ќе видеш, памти ми ги зборовите, а решение има за сѐ мила моја, значи буквално за СЀ! ❤️

На Freckles., Madam S и IronLady им се допаѓа ова.
  8. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    6.360
    Slucajno zalutav na temava , i eve bash tebe te procitav i samo sakam da ti kazam deka Bog pravi cuda,samo da ne se otkazuvash.
    I nas istoto ni rekoa ,kaj mm beshe problemot ,mu rekoa isto 1% podvizni spermatozoidi.Se razocaravme skroz.I bash koga se otkazavme t.e reshivme da odime na invitro,spremivme dokumenti i toj mesec ( noemvri ,bash toj period minatata godina) imavme odnosi samo ednas i se fati,bidna.I eve sega do mene spie mala princeza.
    Stresot gi pravi site problemi i bolesti ,taka da samo opishteno i verba vo Bog ke bide :hug:

На anggell, MG3, Freckles. и 2 други им се допаѓа ова.
  9. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.081
    Допаѓања:
    34.504
    Кај нас е се 0, нема никаков процент на било што. Само надеж ни остана 1 % при операција дека ќе се најде нешто, ако биде и тоа.
    Маж ми ептен се разочара, немс волја за ништо, а исто и ја.
    Здравје имаме термин на уролог па он ќе ни каже дали воопшто имс шанса или не.

Дали нешто маж ти примаше терапија некаква за подобрување на спремата?

10. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    6.360
    Da,na prirodna baza zemase i plus preporaceni od ginekolog koga bevme prviot pat na konsultacii. Ashvaganda pieshe,jadeshe mnogu jatkasti plodovi i sportski aktivnosti.

На Freckles. и IronLady им се допаѓа ова.
  11. Sunrise!!!

Sunrise!!! Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2023
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    479
    Moj predlog da napravite i vo druga institucija istoto ispituvanje, ne za dzabe baraat taka za vaucer. Ti posakuvam site prepreki da gi sovladate i kako Gospod nikoj ne e

12. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.955
    Допаѓања:
    90.222
    Совет мој да не чекаш, планирај проодност за брзо да направиш и маж ти спермограм.
    Да знаеш на што сте, ако ти се проодни јајниците од самиот контраст што го ставаат следните неколку месеци поголеми се шансите за бременост.

@IronLady ако ти е полесно и сакаш муабет пиши ми лп.
    Има решение за се :hug::hug::hug:

13. dead.flower23

dead.flower23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    819
    И ви кажаа ли која е причината за неплодност на маж ви, мислам дека премалку е дискутирана машката неплодност и општо познавањето на машкиот репродуктивен систем . Штом викаш операциски може да се подобри би требало варикокела(отечени вени на тестисите и недоволно проток на крв со тоа намален квалитет на спермата)или блокада во протокот на сперма било на тестикуларно ниво или на семеводот или уретра . Исто неплодност може да се случи од инфекции спб , намалено ниво на тестостерон и хромозомски абнормалности. Дали си приметила некој симптом : намалена количина сперма, еректилна дисфункција, зголемени гради, отечени тестиси , респираторни проблеми, намалена влакнавост и желба за секс. Сепак се е решливо и не постои 0 шанса ако не во Македонија во странство пример Америка има прекрасни доктори кој и на луѓето кој им е речено дека никогаш нема да имаат деца тие створиле. Ти посакувам да не се депримираш и верувај во господ чудата доаѓаат најмалку кога очекувааш и не верувај слепо што ќе ти каже докторот, секогаш постои постручен. Со среќа ♡

На WhiteCat33 и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  14. Marang

Marang Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2020
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    343
    Здраво девојки,се обидуваме трет месец,но бидејќи сметам дека е рано и би ми правело стрес не пратам овулација или односи преку 1 ден па така не знам точно кога овулирам.Менструација добивам секогаш на 26 дена.Последна ми беше на 8ми ноември,а денес имам неколку капки кафеаво на бришење...моето прашање е дали е можно да е ова имплантациско или не би било тоа можно со оглед на тоа што денес ми е 15ти ден од последната менструација?

15. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.278
    Допаѓања:
    8.570
    Поверојатно е да ти е од овулација, имплантацијата настанува 5 до 10дена после овулација, поблизу до терминот за добивање. Следи си еден месец со тестови или на гинеколог да видиш од прилика кога овулираш. По логика би требало да е на средина на циклус, кај тебе на 13ти ден ама не мора да значи.

На Marang му/ѝ се допаѓа ова.
  16. emal21

emal21 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    242
    Здраво девојки,како се справувате со болни гради на допир и по овулација,пред добивање никогаш немам болка во гради ама овој месец имав голема болка во градите во неделата на овулација и точно ја приметував по сите симптоми,но еве и помина овулацијата не престанаа да болат градите,некоја да се нашла во слична ситуација?

17. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.943
    Допаѓања:
    4.830
    Скоро секој месец... Никако не се справувам си трпам.....

18. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    701
    Исто после овулација 10 дена пред менструација болни гради некој ден неподносливи некогаш се трпии така ќе ми дојди па ќе се ослободам малку.Не знам начин за справување тоа е што е

На Snowflake92 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.943
    Допаѓања:
    4.830
    Ау незнаеш недајбоже малиот да се потпре на мене или качувајки се преку мене да ме притисне ми се иде да вриштам... Гинекологот ми имаше пишано некој гел ама не го најдов никаде и така и си остана прогестогел мислам беше :whew:

20. Laura07

Laura07 Активен член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    29
    Zdravo dali e ova pozitiven test za ovolucija.

Прикачени фајлови: