Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Денови после овулација = two weeks wait

Дискусија во 'Бременост' започната од *Лаванда*, 26 октомври 2021.

1. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    701
    Не мора има членки кои немале имплантациско крварење тоа е индивидуално.Јас после 7 од овулација има две точки кафени.Сега ми доцни еден ден ама ги имам сите симптоми за добивање мислам во секој момент ќе пробие само трчам до вц ама нема ништо.А тест ми е страв да направам оти се изнагледав негативни

На Hilari899 и izabela.nik им се допаѓа ова.
  2. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.903
    Јас немав никакво крварење или изцедок месецот кога останав бремена, а имав болки како секој момент ке добијам, Со среќа(fingers)

На Hilari899 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Hilari899

Hilari899 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    59
    Барем тоа ми е од утеха, ти благодарам. Само чекам деновите да поминат… од симптоми покрај болката во седниот јајник која ја чувствувам како пецкање константно сега и градите ги осеќам како отечени и болни на допир. Дали имате предлог за најдобар тест да го земам со оглед дека се ближат празници и Понеделник е неработен а ток ден е денот за недобивање

На WhiteCat33 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. LaTama

LaTama Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2019
    Пораки:
    476
    Допаѓања:
    504
    Здраво девојки... 1 ден ми доцни циклусот а имам негативен тест... Можно ли е да се случила закаснета овулација а да има позитивен исход... Од симптоми имам цела недела болни и осетливи гради како никогаш досега и повремено стомачни грчеви како во секој момент да ми дојде циклус. Денес имам и густ бел секрет без мирис

5. Marymay

Marymay Активен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2023
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    240
    Да можно е да има подоцна овулација. А симптомите се исти и за бременост и за добивање. Почекај уште некој ден за нов тест.

На LaTama му/ѝ се допаѓа ова.
  6. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.903
    Јас го земав најефтиниот од 50денари, laboquick тој е за прва утринска и го направив еден ден пред добивање и ми покажа жар црвени црти

На Hilari899 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.688
    Допаѓања:
    8.737
    Здраво девојки,

Нова година, месец и надеж. Слабо ја пратам апликацијата овој циклус и не купив тестови за овулација. Ќе пробам да истерам еден циклус без многу замарање како претходно.
    Минатиот месец премногу се разочарав, иако знаев дека инсеминација, а особено прва, нема некои големи проценти на успешност.
    Ја почнав годинава со грип и воспаление на ушите, ќе видиме како ќе тера ама не се откажувам од бебчо, продолжуваме со “работа” и овој месец.
    Ако не бидне, февруари здравје пак ќе се обидеме со инсеминација.
    Среќна нова на сите мои другарки во групава, се надевам дека ова ќе биде нашата година. Гушка:hug:

На Vinyl, WhiteCat33, Monas95 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Hilari899

Hilari899 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    59
    Ќе си го обезбедам и јас тогаш истиот. Сакав да те прашам во однос на симптоми што имаше тој период?

9. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.903
    Ништо посебно искрено болки како за циклус и одвреме навреме болка долу како клукање беше незнам како да опишам на момент ме стегнуваше и толку беше..

10. Hilari899

Hilari899 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    59
    Девојки знам дека е поприлично рано имам уште 5 дена до недобивање но само сакав да ве прашам дали мислите дека тестот е невалиден?? Во споредба со другите кои ги има во групата линијатаза негативен е многу по горе а оваа е по прилично по долу. Што мислите?? Да не се разочарувам …

Прикачени фајлови:

11. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.348
    Допаѓања:
    4.722
    Валиден е таман си е линијата, нема шо да се разочаруваш рано ти е уште, јас на 3 дена доцнење имав ептен бледа втора линија, доцна овулација ја сетив па еве сега тераме 7ма недела.
    А по симптоми јас си мислев дека ке добијам дури и една вечер влошка си носев си реков да не пробие во спиење :D ама пак некако чудно, различно се осеќав дали интуиција или незнам што:)
    Со среќа:l:

12. Hilari899

Hilari899 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    59
    Девојки ништо, јас добив 3 дена и порано. Малце ме погоди психички сето ова бидејќи навистина се надевав но ете тоа е. Со нови сили за следна овулација па да броиме заедно со надеж за среќен исход.
    Ве гушкам :hug:

13. Anemona

Anemona Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2019
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    206
    И кај мене се појави на истиов овој тест ваква линија, баш го постирав тука и другиот ден пак направив и си беше бел без линија. И добив после два дена. Што мислиш не чинат тестовите или сме фатиле нешто многу рано?

14. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.994
    Допаѓања:
    33.691
    Девојки, денеска се боцнав за хормони, во четврток ќе правеме спермограм и за мене хсг.

Од тука па натака со Бога напред, какви и да бидат резултатите ќе ви кажам, ама и да има нешто(недај Боже) верувам дека има решение и ќе гушкаме бебенце за брзо :inlove:

Важно некако помирна сум што закажав, сакам да знам дали има/нема нешто.

Ве гушкам и се читкаме штом ќе ги имам резултатите. :hug:

На sani99, Vinyl, medena147 и 4 други им се допаѓа ова.
  15. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    794
    Toa ti e najdobriot cekor sto go imas napraveno, najbitno e da znaes na sto si za da ne se nadevas bespotrebno i dokolku ima problem da go resis sto poskoro.

На QweenSM му/ѝ се допаѓа ова.
  16. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.994
    Допаѓања:
    33.691
    Неможам да чекам веќе мила, 10 месеци се обидуваме, може не се многу, ама имајќи во предвид дека еднаш бев бремена, сакам што побрзо да видам дали има/нема нешто.

17. Monas95

Monas95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2023
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    134
    Правилен чекор, барем сега медицината за се има решение и нас ни вика 7месеци не е голем период ама за нас се чинеше цела вечност, сега барем знаеме на што сме откако направивме сите испитувања.

18. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.994
    Допаѓања:
    33.691
    Ти посакувам што побрзо да си гушниш бебле :inlove:

На Monas95 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Monas95

Monas95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2023
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    134
    Ајде заедно ќе се тешиме со послатки маки :):*

20. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    794
    Znamm te razbiram, i jas ednas ostanav trudna i toa kuznaj kako zs nemam ovulacija dokolku ne primam stimulansi i odpocetok doktorite standard cim ednas si ostanala trudna kje bides pak... no ne e bas taka ako ne se prevzeme nisto kje si cekame nie samo ako nekad slucajno na srekja se desi a vremeto si tece