Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Денови после овулација = two weeks wait

Дискусија во 'Бременост' започната од *Лаванда*, 26 октомври 2021.

1. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.994
    Допаѓања:
    33.691
    Да, па за тоа мила времето си тече, млада сум 25 години, ама веќе сакам да сум мајка, имам среќен брак ама ете пак ми фали бебешки плач дома, се додека немам бебе ќе имам некоја празнина во душава и јас и маж ми.
    Можеби и ќе бидне, можеби и океј ќе бидат испитувањата ама ете сакам да знам на што сум, неможам веќе така да лутам без успех.

Ќе биде за сите, и за тебе и за мене и за сите што сме во исчекување, само ете некоја од нас мора да поминиме низ трнлив пат, ама ќе биде :f:

На Marr_ss и sani99 им се допаѓа ова.
  2. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    794
    Jas sum duri i pomlada od tebe :rofl: ama vozrasta ne e granica, poubavo pomlad nego postar, znam deka kje bide jas sega se spremam za invitro i mnogu polesno go prozivuvam sevo ova na ovaa vozrast. Taka sakal gospod ne sum bila izbrana od onie sto zabremenuvaat koga kje posakaat, treba da se macam ama eden den site kje receme deka sekoja maka vredi odkoga kje si go vidis bebeto:l:

На Marr_ss и QweenSM им се допаѓа ова.
  3. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.239
    Допаѓања:
    3.130
    Taman si so godinite :) na ovie godini go rodiv prvoto, sega razmisluvajki nanazad, za mene bese najdobro zoshto sega da trebashe prvo da ragjam, moze ke ostanev na edno xD

На QweenSM му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ANAMARIO

ANAMARIO Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    387
    Zdravo drugari prvo srekjni praznici i vi posakuvam uspesen pocetok na godinava mnogu mnogu crtki da si imame i pozitivni testovi:inlove::inlove::inlove:...vaka ciklusot poslednive 2 3 meseci minse prolongirase na 30 35 dena posledna menstr imav na 5 dek.megjutoa ovulacijata si ja fativ na 29 dekemvri negde so toa sto imav iscedok kako jajce pa pretpostavuvam bila vo slednite 3 4 dena ...odnosi na 31, 1, 2, 3 ,4 januari znaci grubo pred ciklus posto ocekuvav da dobijam...ne dobiv :wasntme: gradive nemozam da gi dopram nabreknati site pms simtomi vcera test labo i mislam negativen ...teoretski do sega bi pokazalo 14ndena tocno od posleden odnos ...

Прикачени фајлови:

5. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    794
    Najubavo e da odis na sledenje na folikulik edna nedela posle menstruacijata za da vidis koga imas ovulacija, ne sekogas znaci deka iscedokot kako jajce oznacuva ovulacija, jas kako tebe mislev no kaj mene se vospostavi deka bas koga imam ovulacija nikogas nemam iscedok tuku bolka vo jajnikot kade sto ovuliram i taka pocnav da primetuvam koga ima. E sega neznam dali imas napraveno hsg i spermogram sto e mnogu bitno, bidejki dzabe imas ovulacija ako nesto od tie sve raboti ne cini.

На ANAMARIO и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  6. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.994
    Допаѓања:
    33.691
    Дами, ајде да ја активираме омилената темичка пак, да се пријавиме која ја чекаме за тестче :inlove:

Еве јас прва се пријавувам, за 1 недела треба да правам тест. Сега со прочистени јајцеводи(правев хсг), промена на исхрана комплетно, физичка активност и кај мене и маж ми, со витамини сме опремени(дадени од специјалист), па малку како да почнав пак да се надевам:lol:

Нормално дека ништо не ми гарантира дека одма ќе останам бремена после овие работи, треба најверојатно неколку месеци за да дојди до промена, ама ете надежта за бебе последна умира :sun:

На baguf4e, BurstBerry, Freckles. и 13 други им се допаѓа ова.
  7. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.903
    Јас да ви посакам среќа на сите кои очекувате, да се израдувате најмногу овај месец:hug::f:И да се дружиме сите заедно:l:

8. dead.flower23

dead.flower23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    816
    И да не е овој ќе биде наредниве месеци, имајте односи секој 2 ден да не испуштиш овулација. Со среќа чекаме позитивен тест :inlove:

9. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    1.206
    Ајде само позитивно и чекаме слика од две жар црвени линии :inlove: од циклус до циклус секој 2-3 ден однос бркајте овулација и ќе биде како што треба:hug:

10. Monas95

Monas95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2023
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    134
    Ајде ќе ми бидеш другарка со меше Опуштисе лабаво, пуштиго мозокот на пасење гледај фимчиња барем јас месецов се утепав гледајќи серии на Netflix работете на случајот и ќе си дојде веста

11. Hilari899

Hilari899 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    59
    Девојки здраво, јас и овој месец со исчекување. За 2 дена треба да добијам и чудно е тоа што овој месец не си ја осетив овулацијата која обично секој месец точно знаев кога ми е по симптомите кои ги имам. Покрај тоа што не ја почуствував во последната недела приметувам дека ареолите на градите ми се испакнати и како проширени додека вообичаено секогаш ми се навнтре. Немам болни гради, немам болки во пределот на стомакот или слично а немам и никакви симптоми за добивање. Што мислите дали да направам утре тест и дали можеби ова со градите е некаков ран симптом??

На Monas95 и QweenSM им се допаѓа ова.
  12. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.994
    Допаѓања:
    33.691
    Ајде миличка прави тест и израдувај нѐ тука сите!! :sun::hug::l:

На Hilari899 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Hilari899

Hilari899 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    59
    Ништо, тестот негативен…

14. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.198
    Допаѓања:
    1.726
    Да не има некоја новост :sun:

15. blackorchid

blackorchid Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2021
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    3
    Здраво на сите. според календар овулација требаше да имам на 5 а имав на 8 овулација дента после пладне ја сетив по болката . секогаш имам болни овулации . овој пат ме болеше левата страна дента кратко трајно.
    а односи имавме само еднаш синоќа со сопругот .
    колкави се шансите за бременост по веќе помината овулација?

16. dead.flower23

dead.flower23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    816
    Се е можно никогаш точно не може да одредиме овулација ,меѓутоа слаби се шансите со само 1 однос.

17. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.198
    Допаѓања:
    1.726
    Кој има за дружба за 2 недели :):):):)

18. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.239
    Допаѓања:
    11.291
    :o
    (fingers)
    Ајде женцки со среќа на сите.

На QweenSM и medena147 им се допаѓа ова.
  19. blackorchid

blackorchid Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2021
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    3
    8 дпо - денеска многу чуствувам поспаност и замор . и ми се лошеше сабајле и гадеше и плус имав некои мали грчеви менструални. и вчера сабајлето ми се лошеше.
    леле што мислите има нешто?
    ќе полудам од мислење :o

На Meddy и medena147 им се допаѓа ова.
  20. blackorchid

blackorchid Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2021
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    3
    Пак јас девојки - 14 дпо. Имав минатиот месец на 22 јануари и на 28-29 дена требаше да ми дојде на 19. а циклусот ми варира секој месец. може и на 32-33 дена да ми дојде. по календар овулација требаше да ми биде на 05. а ми беше на 8 ја сетив по болката на јајникот од лева страна.на 9 вечертта имавме само еднаш односи. од кај 8 дпо се ми се лоши. овие два дена ми се гади неколку пати имав нагон за повраќање. замор и поспаност. а јас такви симптоми пред да ми иде сум немала никогаш. денеска 14 дпо ако гледам по овулација денеска треба да добијам менс. еве уште нема ништо само сабајлево на бришење две три капки темна кафеава крв. и толку беше . сега немам ништо. до после ако не ми дојде ќе земам тест .
    што мислите? слично искуство?

На medena147 му/ѝ се допаѓа ова.