Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Денови после овулација = two weeks wait

Дискусија во 'Бременост' започната од *Лаванда*, 26 октомври 2021.

1. blackorchid

blackorchid Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2021
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    3
    4 дпо - слаби менструални болки. повремени пецкања и зголемен кремасто воденест бел исцедок. и болки во кичма.

2. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    1.049
    Girls, треба ли да осеќам нешто 7 дпо? На 7ми март попладнето ми беше овулацијата, ја осетив. Два дена после тоа многу болки во градите и малце грчеви како за пред добивање. Од вчера навака се смалија и болките во градите и грчевите :worried: Сега како ништо да не осеќам, или рано е уште?

3. blackorchid

blackorchid Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2021
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    3
    5 дпо- слаби менструални болки и болки позади во кичма доле менструални исто. и како боцкања. и многу сум подуена.

некоја со слично искуство?
    многу е рано за вака да имам болки и за менструација и за бременост. на 9 ми беше овулацијата ја сетив убаво цел предел доле кај јајници ме болеше од двете страни .
    а претходно секогаш сум имала болки за време на овулација само од една страна. и имав исцедок прво кремав па како белка од јајце.

4. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    847
    Допаѓања:
    1.123
    Јас до 12та недела мислев дека ќе добијам секој ден... Истите грчења и болки ко за добивање ги имав.

На blackorchid му/ѝ се допаѓа ова.
  5. blackorchid

blackorchid Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2021
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    3
    до 12 недела од бременост?

6. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    847
    Допаѓања:
    1.123
    Да :D само што плус имав и други симтоми после првиот месец. Ама тие грчења околу јајници и матка, се нормални за почетокот на бременоста само што мене ми беа скроз жустри баш ко за добивање...

7. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    1.049
    Здраво женски, јас сум во исчекување ама не осеќам скоро никакви симптоми, освен грчеви како за пред добивање.. Искрено мислам дека нема да сум бремена овој месец, а и прво пробување ни е. Овулацијата ми беше на 7ми вечерта, осетив болка во левиот јајник, а дента имавме однос. Тоа со срценца што е обележано е кога бевме активни.
    :$ Па, што мислите, денес е веќе 9дпо треба ли да осеќам нешто? Немам никакво претчувство и се мислам дека не се фатило, ама не можам да си помогнам да си размислувам и за позитивен исход. Инаку редовен циклус редовни овулации си имам (fingers)

Прикачени фајлови:

Последна измена: 16 март 2024
    На QweenSM му/ѝ се допаѓа ова.
  8. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    701
    Рано е за симптоми и исходот нормално може да е и позитивен и негативен.Не знам зошто од прв месец си правиш стрес и размислуваш.Уживајте во односите и правењето бебе првите месеци.Ако не оди некои 6месеци тогаш ќе размислуваш.Дај боже да ти се фати од прва има и такви случаеви

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.994
    Допаѓања:
    33.691
    Како прво, добредојде во клубот и ќе ти посакам што побрзо да си одиш од овие теми па во поубавите :hug::l:
    Не се грижи, и да не биде овој месец само што сте почнале, ќе бидне секако.
    Дај Боже да се фати и од прв месец, навивам за најубавите 2 црти да си ги видеш мила!

На blackorchid и Dodo1 им се допаѓа ова.
  10. Puding

Puding Нов член

Се зачлени на:
    11 март 2024
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Здраво девојки, поздрав до сите!
    Ве молам за мислење, од кога поминаа плодните денови (овулацијата) секој ден имам мали менструални болки и зголемен исцедок, една недела сум пред (не)добивање инаку пробуваме за бебче. Дали се некои симптоми?

На Poppcornn му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    701
    Мене ми се истите тие за добивање.Јас имам ПМС одма после овулација со слаби повремени менст.болки.Се надевам кај тебе не се за добивање

На Puding му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Puding

Puding Нов член

Се зачлени на:
    11 март 2024
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Ох да се надеваме

13. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    701
    Ама еве има многу членки кои имале менструални болки а биле бремени.Така да надеж секогаш има се дури не добиеме

На Puding му/ѝ се допаѓа ова.
  14. emal21

emal21 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    242
    Ми треба еден совет и искуство ако некој имал слично за да сподели,денес ми е 17ти ден од последна менструација,бела слуз имав уште од 10тиот ден ајде реков рана овулација ама еве 7 дена се поголема и поголема дури денес осеќам како да имам добиено и кога ќе отидам во тоалет гледам голема количина на слуз,бела е нема лош мирис само едноставно не е пријатна кога ќе ја видам така многу и ме плаши,мислам рано е за добивање ама некако и многу денови ми се за да имам така,некој со слично искуство?

15. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.724
    Допаѓања:
    8.063
    Мене ми беше така, ко помочана, и бремена сум. Дај боже да е исто и кај тебе.:l:

16. emal21

emal21 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    242
    Дај боже,тоа ми е најголемата желба,но малку ми е скептично што имам чуствителни гради ама малку и по малку ме боли кичмата како пред добивање а рано е сеуште затоа сум многу збунета

17. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.724
    Допаѓања:
    8.063
    Сите симптоми ми беа за добивање, градите ми беа болни, брадавиците исто, грчеви мислев секој момент ќе добијам. Исцедокот исто, тоа ми беше најчудно, цело време имав, мислев нешто инфекција да не имам, па закажав за микробиолошки брисеви. Не отидов пошо испадна дека сум бремена. Ти посакувам да ти се исполни желбата.:l:

На emal21 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.896
    Допаѓања:
    1.670
    И кај мене беше така .. бел секрет ... и болки за добивање а уствари ништо..

19. emal21

emal21 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    242
    И на крај исходот каков беше,доби или?

20. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на: