Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Денови после овулација = two weeks wait

Дискусија во 'Бременост' започната од *Лаванда*, 26 октомври 2021.

1. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    305
    @Iva.T стискам палци :D

Јас вчера приметив на бришење таков растеглив, млечен со малку розеникав исцедок (што никогаш сум го немала пред добивање) сличен на тој што го имав за време на овулација ( растеглив како јајце).... денес купив тест готово за да го направам гледам малку точки розови како да ќе иде и не го направив ќе си почекам уште некој ден ако не четврток правец на гинеколог.Па во исчекување пак сум викам и да иде нека иде вака оваа неизвесност убива

На Rozevata и Iva.T им се допаѓа ова.
  2. Iva.T

Iva.T Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    1.075
    Оф. Се согласувам со тоа ако пробива нека пробие и нека заврши побрзо за да се фаќаме со работа :D
    И кај тебе не е уште завршена мистеријата, но ти се восхитувам на самоконтролата за неправење на тестови :nod::clap: Среќно и на тебе и на сите кои сме во исчекување (waiting)

На Rozevata и nice-girl им се допаѓа ова.
  3. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    305
    забушавам и јас си проверувам симптоми цело време на пример пред некој ден како на железо вкус во уста аа викам од фолната, нешто ако ми се стежи викам од што сум гладна, и така ама искрено најдобронамерен совет ми е да се прави тест после ден од циклус оти ќе знаеш со сигурно дека на што си вака можно тестот јас што го направив многу рано, може грешни се апликацииве на моб и си даваш уште надеж ... Среќно на сите ...

4. Iva.T

Iva.T Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    1.075
    Знам, ама ете.. пуста желба, а и искрено втор обид е, па си викам можам да си дозволам "вакви грешки" и да правам порано :rofl: Иако желбата е огромна, сепак што треба да биде нека биде, а и ке биде.
    Ви пуштам утре абер 8)

На Rozevata, Positiv Girl и nice-girl им се допаѓа ова.
  5. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    777
    @Iva.T :sun:извести не денес!

На nice-girl и Iva.T им се допаѓа ова.
  6. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    777
    Кај мене симптомите се море. Толку сум опуштена што не знам дали имам нешто освен мала настинка од климата. Ви држам среќа! :inlove:

На nice-girl и Iva.T им се допаѓа ова.
  7. Iva.T

Iva.T Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    1.075
    @nice-girl @Rozevata
    Девојки, мене ме разбудија болки во стомакот, предменструални и веројатно ке добијам и порано :sweat:
    Сепак направив и негативен е, но не се разочарувам :makeup: По исчитани теми тука, повеќето се “мачат” со месеци и месеци, па глупаво е ние да се жалиме дека не успеало од прва, трета, шеста :hug: Што вика една другарка: Не е плукни-залепи :D

Инаку од минатиот месец како почнавме со обиди, ми се промени менструацијата. Сум имала болки и претходно, но биле умерени и нормални. Минатиот месец болките ме будеа во сред ноќ, обилно крварење.. еве сабајлево пак се разбудив од болки уште пред да добијам. Дали ви се случило и вас вака?

На Rozevata и nice-girl им се допаѓа ова.
  8. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    3.284
    Дааа. После обидите веќе ништо не е како што беше. Тотално е изреметено се. Две години сум без обиди и си остана така изреметено.

На Iva.T му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Iva.T

Iva.T Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    1.075
    Офф. Што се трпиме ние жените.:x
    Ти благодарам на одговорот :hug:

10. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    305
    и јас да се пријавам ми дојде вчера ( по второ обидување но многу стресен период ми беше ова можеби и поради тоа ништо не биднало) здравје повеќе среќа од ноември бидејќи во странство е мм.
    Јас сум во план утре ако ја погодам смената на гинекологот бар да си испитам хормони оти никогаш си немам испитано , треба на 3 или 4 ден да биде од мензис?
    Женски за Вас продолжувам да држам среќа , „ @Iva.T додека не ти дојде уште има шанси :D

11. Iva.T

Iva.T Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    1.075
    :hug::hug::hug:
    Ајде трета среќа :rock:
    Ке се дружиме и ке ја држиме во живот темава :inlove:
    Имам уште мнооогу мала надеж јас, ама пак ке речам ако треба да биде, ке биде! :*

На Rozevata, nice-girl и Madam S им се допаѓа ова.
  12. Madam S

Madam S Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2020
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    455
    I feel you ♥️ на 2 или 3 ден испитувањата

На Iva.T и nice-girl им се допаѓа ова.
  13. ANAMARIO

ANAMARIO Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    384
    Zdravo devojki jas sum tuka posle nekolku meseci pauza..poslednite 2 meseci malku so izremeteni ciklusi i dabroston pominata terapija aspirin i b12 zaradi genetski mutacii...bevme na odmor i deneska 7 ili 8 dpo eve go mojot bi sejf....vo ponedelnikot na brisenje rozevo ...neznam so me bodese da napravam hahahha ama ajde

Прикачени фајлови:

На Rozevata, nice-girl, baguf4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.685
    Допаѓања:
    7.949
    Ко да има нешто, почекај барем уште два дена па повтори, прерано е направен.

На ANAMARIO му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Iva.T

Iva.T Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    1.075
    И јас велам да почекаш уште некој ден за да го повториш тестот (fingers)
    Кога треба да недобиеш?

На ANAMARIO му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ANAMARIO

ANAMARIO Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    384
    Nemozam,ovoj pat da se vodam spored ciklusot zasto prethodniot mesec koga bev na dabroston juni 10dena pa dobiv a juli 5 dena tabl pa dobiv i doktorov vika ke nastani porano ovulacija zastood maj me fati 45 dena skoro so terapija ..sega piosleden pat na 14ti mesecov imav a vekje na 3ot den koga zavrsi mi bese ovulacijata ...barem taka mislam spored bazqlna tt,vaginalen iscedok,mikroskop...i se se poklopi kako sto mi rece Jovcevski on me vodi na gak...pa ke vidime ete nesto me terase da napravam test

17. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    771
    Женска овде нешто ѕирка. Па плус и розевото што си го имала е во тајмингот кога треба да се деси имплантација. Ти посакувам успех!

На nice-girl, Iva.T и ANAMARIO им се допаѓа ова.
  18. ANAMARIO

ANAMARIO Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    384
    Neznam eve i jas broj broj vrti suci racunaj...ke vidime utre ke si kupam pak be safe pa so saka neka bide Zlatna Bogorodica denes na site neka ni gi uslisi molitvite...neka bide bozja volja..ke ve izvestam kqko i da e ♡♡♡

На Madam S, Izzy_0504, Iva.T и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Iva.T

Iva.T Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    1.075
    Ајде скрши го ледот со позитивен тест во групава, после подолго време :inlove:(fingers)

На ANAMARIO, nice-girl и Izzy_0504 им се допаѓа ова.
  20. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    305
    ајде ајде нека има ... @Iva.T како си ти? ... јас денес хормони бев да испитувам прв пат... приметувам дека мензис некако како малку ми тече најчесто имам 5 дена ќе видиме што ќе испаднат резултативе