Денови после овулација = two weeks wait

Discussion in 'Бременост' started by *Лаванда*, Oct 26, 2021.

1. Eho

Eho Активен член

Здраво девојки. Некое време ве читам, па решив да се придружам :$ Минатиов месец прв пат пробавме. И телово малку си 'поигра' со мене. Ми даде многу чудни симптоми (или се ми беше од главата...:$), едвај дочекав да направам тест, на денот пред да добијам (сфатив дека сум била многу понестрплива од што мислев). Тестот беше негативен. Се разочаравме и 2цата ама рековме тоа е тоа, ќе биде следен пат. Амааа циклусот го немаше... два дена доцни, три дена доцни. Јас се радував внатрешно, пошто имам редовен циклус. Зедов пак тест, пак негативен... На 7ми ден од доцнење направив уште еден (facepalm) негативен. И веќе наредното утро си ги добив нормалните ПМС симптоми и знаев дека ќе добијам. Сега се спремам психички за ново броење. Ќе се трудам овојпат да сум поопуштена и колку можам да не мислам (само) на датумот кога треба да дојде. И ќе намалам малку со тестовите, ветувам :tmi:
    Со среќа на сите, да се фалиме со убави вести! :sun:

Ani93, Rozevata, Ambitious and 2 others like this.
  2. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Добредојде! Следи си плодни денови и опуштете се не си го оптеретувај мозокот да толкуваш секаков симптон. We've all been there! Без тест дур не задоцни! :inlove: Ти пуштам среќичка, тука сме да броиме заедно.

Ајде девојки да жари од две цртки Ноемри!

Eho, Ani93, Elen4e89 and 2 others like this.
  3. Ani93

Ani93 Истакнат член

Добро утро девојчиња :coffee:

Да пријавам дека успеав да се воздржам од правење тест :muscle::D ама исто така настинав за сите пари, па изгледа недопиеното кафе од некни ми беше симптом дека ќе настинам а не друго. :D:D
    Симптоми нула (0), дури ме боли стомакот како за добивање ама ајде до среда има надеж сеуште.

@Eho добредојде! Првиот месец е за загревање, така да нема разочарување, ако не овој месец ќе биде некој нареден. :hug:

Имајте убав ден драги! :inlove::inlove::inlove:

Rozevata, Ambitious, Elen4e89 and 2 others like this.
  4. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Вештерката дојде кај мене.
    Одиме со нови сили, повторно.:f:

Eho, Ambitious, Ani93 and 4 others like this.
  5. Elen4e89

Elen4e89 Истакнат член

Јас чекам уште. Ми касни еден ден, но може и да е од кринонот. Реков денес да се боцнам, 17-ти ден од инсеминацијата, но ајде ќе почекам до среда, некако среќен ден ми е :), но се осеќам дека ќе ми дојде, никакви симптоми немам. Како и да е, ако не сега следната :)

Eho, Ambitious, Rozevata and 3 others like this.
  6. Ане.

Ане. Истакнат член

Од денес и јас ќе одбројувам, 6 дена до (не) добивање.

Eho, Ambitious, Rozevata and 2 others like this.
  7. Ani93

Ani93 Истакнат член

@Rozevata :hug: рековме ако не овој циклус некој следен, ќе дојде нашето време :) нема откажување. :inlove:

@Elen4e89 Јас стискам палци ти да ни донесеш радост овој месец, и секоја чест за трпеливоста. :l:

@Ане. Како си, имаш некои симптоми? Ќе си одбројуваме тука сите заедно, полесно поминува времето. :inlove:

Јас како и што ви кажав немам никаков симптом, ја нема ни вештерката ама пијам дабростон ваљда ќе ми доцни од нив, ќе чекам до среда за тест ма да мислам дека нема да биде ништо овој месец.

Eho, Ambitious, Rozevata and 2 others like this.
  8. Ане.

Ане. Истакнат член

Привремена болка кај јаниците друго ништо, обично градите пред добивање ужасно ме болат и ми се тврди овојпат нема ништо

Ani93 likes this.
  9. Rozevata

Rozevata Истакнат член

@Ani93 Ајде издржи уште многу малце имаш! (fingers):inlove:

Мене докторкатам и рече само 10 дена да го пијам добростонот и го престанав во средата, мислејки дека поради него ке ми доцни ама не бре, ни еден ден не закасни, дури подрани. |-)

Да ви кажам дека прво мислев дека е имплантациско затоа што вчера имав многу малце, на бришење само, и прв пат во мојот живот добиено без болка... имам доста болни менструации и ми беше баш чудно, мааалце дури се понадевав дека нешто можеби е..
    Ама денес еве.. си продожи без срам вештеркава. :|

Од кога почнавме да пробуваме, циклусов и телово секакви промени претрпи. Јас не разбирам..

@Ане. известувај не дополнително. :sun:

@Elen4e89 ти ја пуштам сета среќа!

Девојкиии ајде! Нов месец нова надеж, не застануваме!:f::l:

Last edited: Nov 4, 2024
    Ане., Eho, Ani93 and 2 others like this.
  10. Elen4e89

Elen4e89 Истакнат член

@Ani93 @Rozevata Ви благодарам девојки, ми треба среќа :l::l::l: Сите што сме тука да се израдуваме што е можно побрзо :f::f::f:

Eho, Iva.T, Ani93 and 1 other person like this.
  11. Ani93

Ani93 Истакнат член

@Rozevata и јас имав препорака 10 дена да го пијам дабростонот, го почнав од 16ти ден од циклус ама нели месецов имав ептен доцна овулација (ова не ми е проверено ни со лекар ни со тест, јас така си мислам ради сигналите од телово), па откако минатава недела си 'поигра' умов со мене го продолжив, затоа што мојата ситуација е малце покомплицирана.. ќе го пијам до утре, сакам да ти кажам дека генерално се пие 10 дена па се прекинува..

Жал ми е што ете не ни се исполнува желбата кога сакаме и се крши надежта ко ќе видиме дека дошла вештерката, ама убедена сум дека за сите нас има вистинско време а ние сме упорни женЦки и ќе го почекаме. :inlove::inlove::inlove:

Eho, Iva.T, Elen4e89 and 1 other person like this.
  12. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Женишта! :inlove::l:

specificone, Eho, Iva.T and 2 others like this.
  13. Elen4e89

Elen4e89 Истакнат член

Да се пријавам теткицата дојде сабајлево :?:
    Продолжуваме до нови сили овој месец :f::sun:

14. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Одиме заедно! :l: Има да ја избркаме да не се врати нареден месец!! :sun:

Eho, specificone, Ani93 and 2 others like this.
  15. Elen4e89

Elen4e89 Истакнат член

Се заинатив сега 8) Има да ја избркаме со све!!! :sun::l:

Eho, specificone, Iva.T and 2 others like this.
  16. Ani93

Ani93 Истакнат член

И јас се пријавувам со негативен тест и пмс симптоми, денес/утре ја чекам вештерката :devil:

Баш како што викате уште поголем инат ме фати, следниот месец да не ја видиме (fingers)

@Elen4e89 мила ако не ти е проблем да споделиш кај правеше инсеминација и како оди постапката.. Се' си викам уште овој месец да се обидеме па ќе закажеме за инсем. Ама изгледа само си го губиме времето и веројатно е време да пробаме со инсеминација. :hug:

Rozevata, Elen4e89 and specificone like this.
  17. specificone

specificone Популарен член

Поддршка и од мене девојки да ја избркаме вештерката. Јас денеска имам главоболка, мислам дека кај и да е ќе ми дојди, тест немам направено.

Elen4e89, Rozevata and Ani93 like this.
  18. Elen4e89

Elen4e89 Истакнат член

Јас сум кај Митко Ивановски во Систина. Задоволна сум многу од докторот, од пристапот комплет се. Процедурата ништо посебно, преку сестрата закажуваш термин околу 9ти ден од циклусот за фоликометрија и спрема тоа ти закажува инсеминација. Инаку претходно имам правено хсг, па правев една инсеминација, излезе неуспешна, па следуваше хистеро-лапаро, па пауза неколку месеци па повторно инсеминација. Ја првите две без стимулација на природен циклус, но следната ми рече ќе биде стимулирана. Сега здравје за два месеца ќе биде доколку успеат не успееме природно :) Надеж нема губење, само напред одиме :f:

Rozevata, Luna12345 and Ani93 like this.
  19. Luna12345

Luna12345 Истакнат член

И јас сум кај др. Митко Ивановски и се согласувам потполно!

Rozevata, Ani93 and Elen4e89 like this.
  20. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Лавици! @Elen4e89 @Ani93
    Одиме до две жар цртки кога-тогаш, ама ако може уште нареден. :inlove::l::sun:

Ani93, Iva.T and Elen4e89 like this.