Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Денови после овулација = two weeks wait

Дискусија во 'Бременост' започната од *Лаванда*, 26 октомври 2021.

1. Eho

Eho Активен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2024
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    65
    Здраво девојки. Некое време ве читам, па решив да се придружам :$ Минатиов месец прв пат пробавме. И телово малку си 'поигра' со мене. Ми даде многу чудни симптоми (или се ми беше од главата...:$), едвај дочекав да направам тест, на денот пред да добијам (сфатив дека сум била многу понестрплива од што мислев). Тестот беше негативен. Се разочаравме и 2цата ама рековме тоа е тоа, ќе биде следен пат. Амааа циклусот го немаше... два дена доцни, три дена доцни. Јас се радував внатрешно, пошто имам редовен циклус. Зедов пак тест, пак негативен... На 7ми ден од доцнење направив уште еден (facepalm) негативен. И веќе наредното утро си ги добив нормалните ПМС симптоми и знаев дека ќе добијам. Сега се спремам психички за ново броење. Ќе се трудам овојпат да сум поопуштена и колку можам да не мислам (само) на датумот кога треба да дојде. И ќе намалам малку со тестовите, ветувам :tmi:
    Со среќа на сите, да се фалиме со убави вести! :sun:

На Ani93, Rozevata, Ambitious и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    775
    Добредојде! Следи си плодни денови и опуштете се не си го оптеретувај мозокот да толкуваш секаков симптон. We've all been there! Без тест дур не задоцни! :inlove: Ти пуштам среќичка, тука сме да броиме заедно.

Ајде девојки да жари од две цртки Ноемри!

На Eho, Ani93, Elen4e89 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Ani93

Ani93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    1.430
    Добро утро девојчиња :coffee:

Да пријавам дека успеав да се воздржам од правење тест :muscle::D ама исто така настинав за сите пари, па изгледа недопиеното кафе од некни ми беше симптом дека ќе настинам а не друго. :D:D
    Симптоми нула (0), дури ме боли стомакот како за добивање ама ајде до среда има надеж сеуште.

@Eho добредојде! Првиот месец е за загревање, така да нема разочарување, ако не овој месец ќе биде некој нареден. :hug:

Имајте убав ден драги! :inlove::inlove::inlove:

На Rozevata, Ambitious, Elen4e89 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    775
    Вештерката дојде кај мене.
    Одиме со нови сили, повторно.:f:

На Eho, Ambitious, Ani93 и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Elen4e89

Elen4e89 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    523
    Јас чекам уште. Ми касни еден ден, но може и да е од кринонот. Реков денес да се боцнам, 17-ти ден од инсеминацијата, но ајде ќе почекам до среда, некако среќен ден ми е :), но се осеќам дека ќе ми дојде, никакви симптоми немам. Како и да е, ако не сега следната :)

На Eho, Ambitious, Rozevata и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Ане.

Ане. Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2021
    Пораки:
    280
    Допаѓања:
    1.439
    Од денес и јас ќе одбројувам, 6 дена до (не) добивање.

На Eho, Ambitious, Rozevata и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Ani93

Ani93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    1.430
    @Rozevata :hug: рековме ако не овој циклус некој следен, ќе дојде нашето време :) нема откажување. :inlove:

@Elen4e89 Јас стискам палци ти да ни донесеш радост овој месец, и секоја чест за трпеливоста. :l:

@Ане. Како си, имаш некои симптоми? Ќе си одбројуваме тука сите заедно, полесно поминува времето. :inlove:

Јас како и што ви кажав немам никаков симптом, ја нема ни вештерката ама пијам дабростон ваљда ќе ми доцни од нив, ќе чекам до среда за тест ма да мислам дека нема да биде ништо овој месец.

На Eho, Ambitious, Rozevata и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Ане.

Ане. Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2021
    Пораки:
    280
    Допаѓања:
    1.439
    Привремена болка кај јаниците друго ништо, обично градите пред добивање ужасно ме болат и ми се тврди овојпат нема ништо

На Ani93 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    775
    @Ani93 Ајде издржи уште многу малце имаш! (fingers):inlove:

Мене докторкатам и рече само 10 дена да го пијам добростонот и го престанав во средата, мислејки дека поради него ке ми доцни ама не бре, ни еден ден не закасни, дури подрани. |-)

Да ви кажам дека прво мислев дека е имплантациско затоа што вчера имав многу малце, на бришење само, и прв пат во мојот живот добиено без болка... имам доста болни менструации и ми беше баш чудно, мааалце дури се понадевав дека нешто можеби е..
    Ама денес еве.. си продожи без срам вештеркава. :|

Од кога почнавме да пробуваме, циклусов и телово секакви промени претрпи. Јас не разбирам..

@Ане. известувај не дополнително. :sun:

@Elen4e89 ти ја пуштам сета среќа!

Девојкиии ајде! Нов месец нова надеж, не застануваме!:f::l:

Последна измена: 4 ноември 2024
    На Ане., Eho, Ani93 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Elen4e89

Elen4e89 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    523
    @Ani93 @Rozevata Ви благодарам девојки, ми треба среќа :l::l::l: Сите што сме тука да се израдуваме што е можно побрзо :f::f::f:

На Eho, Iva.T, Ani93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Ani93

Ani93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    1.430
    @Rozevata и јас имав препорака 10 дена да го пијам дабростонот, го почнав од 16ти ден од циклус ама нели месецов имав ептен доцна овулација (ова не ми е проверено ни со лекар ни со тест, јас така си мислам ради сигналите од телово), па откако минатава недела си 'поигра' умов со мене го продолжив, затоа што мојата ситуација е малце покомплицирана.. ќе го пијам до утре, сакам да ти кажам дека генерално се пие 10 дена па се прекинува..

Жал ми е што ете не ни се исполнува желбата кога сакаме и се крши надежта ко ќе видиме дека дошла вештерката, ама убедена сум дека за сите нас има вистинско време а ние сме упорни женЦки и ќе го почекаме. :inlove::inlove::inlove:

На Eho, Iva.T, Elen4e89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    775
    Женишта! :inlove::l:

На specificone, Eho, Iva.T и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Elen4e89

Elen4e89 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    523
    Да се пријавам теткицата дојде сабајлево :?:
    Продолжуваме до нови сили овој месец :f::sun:

14. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    775
    Одиме заедно! :l: Има да ја избркаме да не се врати нареден месец!! :sun:

На Eho, specificone, Ani93 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Elen4e89

Elen4e89 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    523
    Се заинатив сега 8) Има да ја избркаме со све!!! :sun::l:

На Eho, specificone, Iva.T и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Ani93

Ani93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    1.430
    И јас се пријавувам со негативен тест и пмс симптоми, денес/утре ја чекам вештерката :devil:

Баш како што викате уште поголем инат ме фати, следниот месец да не ја видиме (fingers)

@Elen4e89 мила ако не ти е проблем да споделиш кај правеше инсеминација и како оди постапката.. Се' си викам уште овој месец да се обидеме па ќе закажеме за инсем. Ама изгледа само си го губиме времето и веројатно е време да пробаме со инсеминација. :hug:

На Rozevata, Elen4e89 и specificone им се допаѓа ова.
  17. specificone

specificone Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    569
    Допаѓања:
    867
    Поддршка и од мене девојки да ја избркаме вештерката. Јас денеска имам главоболка, мислам дека кај и да е ќе ми дојди, тест немам направено.

На Elen4e89, Rozevata и Ani93 им се допаѓа ова.
  18. Elen4e89

Elen4e89 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    523
    Јас сум кај Митко Ивановски во Систина. Задоволна сум многу од докторот, од пристапот комплет се. Процедурата ништо посебно, преку сестрата закажуваш термин околу 9ти ден од циклусот за фоликометрија и спрема тоа ти закажува инсеминација. Инаку претходно имам правено хсг, па правев една инсеминација, излезе неуспешна, па следуваше хистеро-лапаро, па пауза неколку месеци па повторно инсеминација. Ја првите две без стимулација на природен циклус, но следната ми рече ќе биде стимулирана. Сега здравје за два месеца ќе биде доколку успеат не успееме природно :) Надеж нема губење, само напред одиме :f:

На Rozevata, Luna12345 и Ani93 им се допаѓа ова.
  19. Luna12345

Luna12345 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    32
    И јас сум кај др. Митко Ивановски и се согласувам потполно!

На Rozevata, Ani93 и Elen4e89 им се допаѓа ова.
  20. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    775
    Лавици! @Elen4e89 @Ani93
    Одиме до две жар цртки кога-тогаш, ама ако може уште нареден. :inlove::l::sun:

На Ani93, Iva.T и Elen4e89 им се допаѓа ова.