Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Денови после овулација = two weeks wait

Дискусија во 'Бременост' започната од *Лаванда*, 26 октомври 2021.

1. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    607
    Пробувавме мислам 7 ипол 8 месеци.. Некако бев убедена дека јас ако сакам одма ќе останам бремена и претходно мн се пазевме... Како почнавме да пробуваме сестра имам постара помина низ тој пат ми даде една кеса тестови за овулација вика земи прави да видиш кога ќе имаш две црти... Почнав од прв ден после циклус до 20 ден ништо.. Све бледи линии.. Правев сабајле вечер.. Викам после два месеци си држев во себе јас имам некој проблем како може да немам овулација и ајде со сестрами вика добро некој месец немаме овулација или нешто не си правела добро.. Почнав испитувам мутации дека сестрами има па ајде и јас имав. После хормони гледам покачени идам кај матичната вика епа имаш полицистични јајници ама ќе пробаш прво така па ако треба ќе ти дадам терапија, идам од раб кај докторов сега што ми е матичен вика аа терапија одма хормонска, антидепресиви малку да се смири кортизол. Викам аа не пијам тоа и зедов тоа што ти пишав природно да пијам. Идам на приватен доктор во ремедика ме гледа вика немаш полицистични ајде доаѓај да следиме фоликули.. Идев 4-5 месеци секој месец на различен ден овулација де 10, па 15, па 18.. Ми вика девојче ајде инозитол плус појако по две. И сопругот го натерав за спермограм, ма да многу е физ активен спортува, пости, и одличен беше. И на крај ми остана хсг и викам месецов и тоа правам и толку више ако треба ќе биде ако не да сме здрави и живи. Идам на хсг на 10 септ. 10 ден од циклус, ми вика толовски запушено беше сега е супер одмор два дена еве антибиотил и после фаќај активно овулација односи. И. Не ми беше верно викам така е до сега 7 месеци не бидна сега одма. И на 13, 15, 17 односи и реков чекам додека не касни да не си мачам ум како претходно со тестови. Заминува мажми на пат од раб јас кај мајками купив два теста и викам треба да добијам 1 октомври, а тоа беше 27 септ осетив мн надуеност и градите ме болеа. Направив тест и две линии не ми се веруваше. Викам да помине барем 1ви дане добијам па да се разочарам. И така бидна све.

Биди упорна, не се разочарувај само не го мачи умот. Направи основни испитувања ако се добри. Опушташ ум малку физ активност, релакс уживај и ќе биде кога најмалку очекуваш.

На Аничкаa, MartinaV99, Izzy_0504 и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Black-Beauty

Black-Beauty Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    79
    Ти благодарам за одговорот, следно и јас ќе испитам проодност па потоа што сака нека биде. Се измачувам јас и сите околу мене :sweat:

На Rozevata и Ladyme им се допаѓа ова.
  3. Elen4e89

Elen4e89 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    497
    @Black-Beauty ние веќе втора година, со тоа што една цела година скоро сум по болници, хсг направено, една инсеминација, па лапаро-хистеро, па пауза едно четири пет месеци сами демек да пробаме, па втора инсеминација и таа неуспешна, сега ќе одиме на трета здравје...
    Ама нема откажување, сега тотално сменив исхрана, кафе не пијам, алкохол не, вежбам пилатес, витамини, суплементите редовно ги земам и јас и мм и продолжуваме со борба се до целта.
    Како што кажа бебе ќе имаме сите на ваков или таков начин :inlove::l:

На Rozevata, Black-Beauty и Ladyme им се допаѓа ова.
  4. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    607
    Не боли, толовски е мн добар доктор има со него и гиниколог. Малку самото тоа дека морам да правам такви испитувања ме сецна и заплакав. Фармацевт сум почна да ми збори вика оо плачеш вика те боли. Викам не докторе така малку стрес. Ајдее вика 5 секунди. Ти барем знаеш што правиме. И го слушнав вика докторе нема уште пробиено наместен си вика да гиникологов и ме стисна по стомак малку и после почна да слика вика проби... И ме стана вика болеше викам не. И така помина лесно.

На Rozevata и Black-Beauty им се допаѓа ова.
  5. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    607
    Да многу значи само да си смирена.. Сестрами работи ревизија и мн работа мн нервозна мн притисоци.. Смени работа и почна пилатес плус све испитувања и многу суплементи. Се смени како човек и јас и помогнав со др Афродита ја опушти многу од ремедика. Сестрами остана бремена природно со преграда низ цела матка, миом на ѕидот баш на таа страна и плодот се закачи баш кај миомот. И др Афродита викаше ова господова работа. Сите на клиника и викаа инекции за зреење и во 30 недела да се породи истера до 37+5 и се породи царски во ремедика. Сега внуката има 10 месеци. ❤️

На Rozevata, Joanna28, Snowflake92 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.195
    Допаѓања:
    3.057
    Јас ќе се приклучев во чекањето, ама баш кога бев во овулација (завчера) бев надвор од градот, а вчера и ми се јавија за интервју, за нешто што многу го чекав па сеа од таму дур чекам резултати ќе пројдат сигурно 2-3м. Не ми се наклонети ѕвездите :shake:

На Rozevata му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Black-Beauty

Black-Beauty Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    79
    Денес требаше да ги почнам таблетите да ги пијам а јас добив циклус природно (facepalm)

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Anodce

Anodce Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2018
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    92
    Здраво,
    Еве сега на бришење имав лигав исцедок со малку крв, прво се исплашив после ми текна дека може да е имплантациско затоа што е после 12/13 дена после овулација. Искрено се надевам дека е тоа а не дека сум добила една недела порано. После колку дена би ми покажал тест ? Ке ве известам што ке биде

На Ani93, Rozevata и Eho им се допаѓа ова.
  9. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    662
    Кога треба да добиеш? Направи тогаш тест, порано не прави за да не се разочараш.
    Или на денот отиди направи бета. :)

Среќно! Ајде израдувај не! :sun::sun::sun:

10. Anodce

Anodce Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2018
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    92
    На 1ви декември, мегутоа јас мислам дека може и порано, порано ми беше овулацијата и веќе два дена имам слаби болки во половината и долу стомакот. Ова сега ме поремети имам некако надеж малку. И со првата бременост имав менструални болки слични на ова па имав позитивен тест, да се надеваме на најдоброто . :inlove:

На Rozevata и Eho им се допаѓа ова.
  11. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    662
    Ајдеее, извести не! :inlove:

12. Kukuruz3

Kukuruz3 Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2024
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    19
    Zdravo na site. Jas sum nova i sakam da vi kazam za mene. Imam bliznaci, vtor brak i probuvame so partnerot 2 godini i nisto. E ovaj mesec sum stimulirana so letrazan mislam taka se vikaja, pa prateno folekul i kazano tocno koga ke pukne. Denes mi e 9 dpo i razmisluvam dali da zemam test ili da cekam da odam na pregled. Posle ovulacija golema bolka vo stomak jajnici, osetlivi gradi, naduenost na stomak, peckanje na jajnici de od leva de od desna strana, strasna glavobolka. Se nadevam na dve crticki 2 godini se nadevam ovie denovi ke gi vidam. Pozdrav

На Izzy_0504, Ani93 и Rozevata им се допаѓа ова.
  13. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    411
    Допаѓања:
    592
    Ме потсети на мене мене денот по две цртички на тестот за овулација имав таква нелагодност и болка доле како некоја инфекција. Се испаничив ептен… изгледа тоа беше овулацијата и зачнувањето бидејќи претходната ноќ работевме на случајот. Еве сум сега крај на 10та недела :inlove: исто градите одма почнаа да ме болат а во нормален циклус ме болат 4-5дена пред да добијам! Држам среќа :l:

На Izzy_0504, Rozevata и Kukuruz3 им се допаѓа ова.
  14. Kukuruz3

Kukuruz3 Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2024
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    19
    Daj boze. A tebe @Baby warrior arrior so sreka i so lesno. Dolen del na stomak me vleci celo vreme drugiot den posle ovulacija. A i da napomenam. Bev kaj doktorot posle ovulacija dva dena i mi kaza deka ubavo si puknala jajce kletkata i deka endometriumot mi e odlicen. Nema potreba od nikakvi pomagala. Sega Gospod. Netrpeliva sum, sakam da napravam test, se plasam da ne e rano da mi pokazi negativen

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    411
    Допаѓања:
    592
    Јас имав порана овулација на 12ти ден и направив 11 дпо и позитивен си беше. Според мојата докторка ако сте потрефиле точно 11 дена по односи веќе хцг е дигнато и покажува

На Kukuruz3 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Kukuruz3

Kukuruz3 Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2024
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    19
    Nemam redoven cikluz, zatoa ne znam, se prepustiv na doktorot. Me pratese koga gi dopiv apcinjata, pratese kako raste folekulot potoa mi kaza koga da imame odnosi, deka bila gotova frlete se na rabota vecerva poslusavme a denes sum 9 dena posle ovulacija. Treba da odam na pregled vo petok, no ne sum trpeliva. Na rabota krevam tesko i se plasam. Dali mi e potsvesno ne znam, ama sekoj pat koga ke krevam me boli stomak.

17. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    411
    Допаѓања:
    592
    Нема кревање тешко овие денови одмори до четврток петок веќе можеш тест според пресметкиве или директ бета хцг од крв отиди боцни најмирна глава така

18. Kukuruz3

Kukuruz3 Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2024
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    19
    Ke bidam trpeliva do petok, moram da ne doziveam uste edno razocaruvanje. A na rabota nema ne krevanje, takva mi e rabotata. Osobeno vo market kaj sto imate sef i vi sedi na glava..
    Se nadevam ova deka se dobri znaci na bremenost i deka i jas konecno ke se izraduvam

На Rozevata и Baby warrior им се допаѓа ова.
  19. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    607
    Замоли ако можеш да бидеш на каса, ако нема разбирачка земи боледување и одмори дома. Сестрами смени работа за да остане бремена.. Не е важно дали е физички или психички стрес влијае на тоа.

На Rozevata, Baby warrior и Kukuruz3 им се допаѓа ова.
  20. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    662
    Нема разочарување. Секогаш постои нов месец и нова надеж, чим нема некој проблем, мора да биде.
    Со среќа те чекаме со известување. :hug:

На Elen4e89, Ani93, Kukuruz3 и 1 друга личност им се допаѓа ова.