Знам дека не треба но заради болките одма мислата ми отиде натаму. И денеска сум исто со боцкање и тегнење низ стомакот, ќе морам да пијам нешто за болки за да можам да спијам.
Zenski bev na doktor zosto me fatija golemi bolki na rabota i eve seuste me drzi. Doktorkata me vide na eho mi kaza deka matkata mi e zadebelena kako za bremenost i bolkite se od toa, pa zatoa da pocekam uste nekoj den i da pravam bthcg. Ovaa bolka ne e kako za mens zosto mene koga mi doaga me boli stomak i kicma nekolku saati pred toa.
И јас добив денес. Осеќав дека ќе добијам последниве 2-3 дена... ПМС ме удира јако, плус и самата мисла дека ќе добијам делуваше разочарувачки, плачев по 5 пати на ден, раздразлива бев. Ај белким од утре ќе сум поокеј, па одиме со нови сили месецов...
Јас денес имав позитивен тест за овулација.. збунка сум до небото и назад 24ти ден од циклус ми е, никад не ми се десило до сега олку доцна овулација.. а по симптомите мислев пред 10тина дена дека овулирам.. како и да е, мм отиде на службен пат денес така да изгледа ќе чекам 2025 за одбројување.. освен ако вчерашното "мазење" не' испадне погодок во целта Другите како сте ми? Убедена сум дека овој месец мора барем една од нас да се "исчисти" од темава.
Ехо гледам пред некое време пиша мозеж месец два ако не се лажам, направи некои испитувања? Или само овулација следиш?
Бев на 'обичен' преглед пред да пробаме, кажав дека се спремаме за бебе. На ехото беше се во ред. Ми зеде брис за ПАП - исто беше во ред. Направив и крвна слика (со плус проверка на пролатин и тироидни хормони) - и тоа беше во ред. И ми кажа да земам таблети фолна киселина - еве веќе 3 месеци како ги пијам. И двајцата сме доста смирени, опуштени периодов, без некој особен стрес да кажам...
Ние пробувавме 7 месеци од сестрами поучена испитав и мутации генетски за тромбоза, да знам ако останам бремена да може од старт да се заштитам со клексани или аспирин за да нема некој абортус. И после 7 месеци неуспешно со следење овулација на доктор и пиење све витамини и спермограм добар направив хсг ( докторката на приватно што одам одма ми спомна вториот месец ама ај викам ќе нема потреба) , имало запушување на лев јанник а све од таму овулирав и истиот месец со хсг и антибиотик после него што даваат останав бремена. Несакав да помине ни година искрено не ми се чекаше јас 31 сопругот 34. Види ако сакаш почекај ако не направи си испитувања и може и побрзо ќе биде ❤️
Фала ти многу Ако не бидне ништо месецов, дефинитивно од јануари ќе правам и јас плус испитувања. Ќе пишам
Болката во јајник е најчесто знак за овулација, може покасно од 6ти ќе добиеш, зависи колку ти трае лутеалната фаза. Мене ми е 14 дена секогаш.
Testot za ovulacija moze da e pozitiven dokolku ima bremenost isto taka Dokolku i utre imash pozitiven test za ovulacija, a ti e 24ti den,bi te posovetuvala da napravish test za bremenost
Јас малце не бев активна периодов, ама ве читам! До каде сте, кои од вас бројат, кои сте при крај? Која ќе ја испратиме прва од темава ?
Па и не е дека сте утнале многу! Месецов и јас доцна овалуација.. се изненадив, сеуште не е пукнат фоликулот а убедена бев дека пред 1 недела дека беше "the day". Баш чудно. Ајде да видиме што ќе биде.
Е ова ми е нов податок, не знаев дека и при бременост дава позитивен рез. тест за овулација немам денес за да тестирам ама ќе се стрпам до тест за бременост уште некое време. Баш ми се две темни линии, дури тест линијата е потемна од контролната, затоа мислам дека сум имала доцна овулација.. @Rozevata некако баш ни се слични циклусите периодов мила, дај боже да се израдуваме наскоро па да шетаме летни мешковци заедно
Денес 12ти ден од ризичен однос, 20ти ден од последен циклус негативен тест . Го правев предмалку, знам дека е рано а и одвечер го правам но ете... Циклусот е редовен и точен на 28 дена.