Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Денови после овулација = two weeks wait

Дискусија во 'Бременост' започната од *Лаванда*, 26 октомври 2021.

1. Shekjer

Shekjer Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2015
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    660
    (Случај кај мене)
    *Јас немав тест за бременост дома имав само за овулација го направив од чиста радозналост, и беа жар двете линии.
    Случајност ,не верувам бев бремена увелико :D
    Тогаш имав многу рана овулација

На Rozevata, Ani93 и Joanna28 им се допаѓа ова.
  2. Catfish

Catfish Нов член

Се зачлени на:
    2 октомври 2024
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    3
    4 дена до добивање сум и направив тест, од тие за рано деректирање и негативен е…претпоставувам дека не е премногу рано?

3. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    595
    Мене два дена пред циклус ама ептен бледа линија, ајде почекај уште малку

На Catfish и Rozevata им се допаѓа ова.
  4. Ani93

Ani93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    1.392
    Дај боже да е и кај мене таа ситуација, ама ќе се стрпам за тест оти ќорав симптом немам :D

@Catfish раноо ти е за тест, почекај до ден за недобивање, со среќа! :inlove:

На Catfish и Rozevata им се допаѓа ова.
  5. Kukuruz3

Kukuruz3 Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2024
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    19
    Zenski, denes bev da me vidi mojot maticen. Vide zolcno kese i mi rece matkata ti e zabelna kako za bremenost. Mislite deka veke se slucila bremenost? Me zakaza sledno vtornik so zborovite " vo vtornik treba da go vidime" nemam napraveno bthcg ostavam vo vtornik da vidime na eho

На Rozevata му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.372
    Допаѓања:
    7.499
    Па сакус видела, треба да е бременост. Чим ти рекла следна недела треба да видиме, значи има бременост.:D

На Kukuruz3 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Kukuruz3

Kukuruz3 Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2024
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    19
    Uf daj boze, cul te Gospod milicka. Ke bidam umna i trpeliva do vtornik. Inace posle ovulacija imav mnogu osetlivi gradi, sega ne do tolku. Seuste osekam tegnenje na matka nekoja tapa bolka, se zacesti mokrenjeto i sto mi e mnogu interesno, jadam premnogu, obicno koga jadam vaka kilogrami kacuvam edno 2,3 obavezno. Sega ne.. sega slabeam i mi e cudno

8. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.372
    Допаѓања:
    7.499
    Не се оптеретувај со симптоми. Полошо си правиш на психа. Се ќе биде добро. Ќе издржиш до следна недела, или направи бета, ќе ти олесни.

На Kukuruz3 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    584
    Жолчно кесе без бременост нема 8) тест не направи ти?​

На Rozevata и Kukuruz3 им се допаѓа ова.
  10. Kukuruz3

Kukuruz3 Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2024
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    19
    Toa znaci deka sum bremena ne napraviv seuste ovie dve nedeli kako dve godini mi se gledaat. Na test rano e da mi pokazi, bhcg se mislam dali da napravam ili da se strpam do vtornik, maticniot doktor mi rece deka veke vtornik ke se vidi na eho. 13 mi e ednometrium.. lele ne znam sekakvi misli mi se vrtav vo glava, sakam odma da znam ama ovaj pat prepustiv na Gospod taka da moram da sum trpeliva do vtornik si velam..

11. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    584
    А како виде жолчно кесе пред 4недели… некако мн рано?!

12. Kukuruz3

Kukuruz3 Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2024
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    19
    A sto znaci toa zabelena matkata? Koga me gledase rece eve vidi zabelena e matkata se slucuva nesto ama seuste e rano da vidime

13. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    584
    Види задебелен ендометриум има и пред циклус … не си ставај тешки мисли на глава. Посакувам баш да ти се исполни желбата овој месец ама опушти се … не можеш да смениш ништо… природата знае најдобро

На Rozevata му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Kukuruz3

Kukuruz3 Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2024
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    19

15. Ambitious

Ambitious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    11.634
    Мене ме снема од одбројувањето минатиот месец.
    Супер е што сме сите во едно и се разбираме, ама јас како да не сум толку позитивна како вас и веќе почнувам да се разочарувам. Не сакам да внесувам негативности во темата.

Инаку месецов не бев толку опседната со барање на симптоми бидејќи бев доста болна. За среќа бевме активни во плодни денови. Сега веќе очекувам да ми почнат менструални болки, за некој ден треба и да добијам.

@Anie93 те помислив, како си? Што направи? :inlove:

На Ani93 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    662
    @Ambitious :hug::hug::hug::hug:
    Ќе стигнеме до целта наскоро. :sun:

На Ani93, Eho и Ambitious им се допаѓа ова.
  17. Ani93

Ani93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    1.392
    Оо мила, никој не е постојано позитивен верувај, ама мора да го очекуваме најдоброто сценаријо и да сме спремни за полошото :) секако дека ќе дојде нашето време и нашето чекано бебенце, само мора да сме трпеливи.. не си правиме услуга на самите себе си со стрес. Ви го зборам ова после 3 неуспешни бремености во година дена... имав периоди кај што не ми се стануваше од кревет,ни зборев ни говорев ама си собрав сила и си продолжив по зацртаниот пат до целта. Така да на темава сме тука да се бодриме и во позитивни и во негативни моменти. :hug:

Јас месецов ништо ни бројам ни приметувам, си барам од време на време симптоми како на пример прееска му викам на мм еии некој пржи месо во зградава (мислеќи само јас осеќам пошто нели истакнатиот мирис ми е демек прв симптом) и тој ми вика да, мириса низ цел стан :D ме утепа чоекот мислев само јас осетив хахаха

Имам менструални болки од вчера, баш ме притиска доле стомакот ама тест не правам до вторник минимум :muscle:
    Ве поздравувам мајне даме :inlove::inlove::inlove:

На Rozevata, Hygge-girl, Eho и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Ambitious

Ambitious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    11.634
    За жал, ми стигна разочарувањето и за овој месец.

@Ani93 и на сите други, ви стискам палци.

19. Ani93

Ani93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    1.392
    Дај си денес време за разочарување, а утре е нов ден, собираш сета сила во тебе и одиме напред :hug: колку време се обидувате? Имаш некои испитувања правено? Може си кажала, извини, ама слабо ме служи меморијава во последно време. Те гушкам силно и да знаеш не се откажуваме! :inlove::inlove::inlove:

20. Ambitious

Ambitious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    11.634
    Од Јуни почнавме со обиди, знам не звучи многу, ама мене ми е како цела вечност.
    Немаме конкретни испитувања правено, само пред да почнеме со обиди проверив дали е се чисто.
    Токму денес изгледа ми дојде премногу и решив да закажам термин. Кај докторката што ми е најблиску прв можен термин беше во Февруари. Закажав за тогаш, па ќе видиме што понатаму.
    Овие два месеци ќе гледам да се опуштам и да не мислам на тоа, па доколку во меѓувреме се случи уште подобро.

На Rozevata и Ani93 им се допаѓа ова.