Ооо значи имаш ти уште малце повеќе броење, не брзај. 5 дена сме разлика. Фокусот на убави работи само ајде, ќе си дојде денот кога треба да дознаеш! Во меѓувреме ако ти треба разговор, тука сум.
@Rozevata @Ani93 Јас немам следено овулација и незнам кога ми е била, имавме само еден однос на 9ти ден од последниот циклус и на 21виот ден. Добивам на 28-30 дена Денеска е 28ми ден. Симптоми исти како за добивање со болки во стомакот ниско, ми жеже и се стврднува десната града,цело време ми протекува исцедок и се осеќам влажно. И јас имам брунка на челото баш како рог
Јас со првото сум останата одма после циклус.. Како знам .. Леле памтам се до детали. На 30.12 добив циклус, ми траеше до 03.01... околу 14 ден ми е овулација што мислев дека сме ја утнале, пошо се спремавме за патување од недела дена и нинго одложија баш за еден ден и викам ништо, ќе се утнеме. Таму имавме само еднаш, вториот пат осетив јака болка во јајник и прекинавме. На последниот ден од патувањето, или точно една недела според календар од овулација, јас имав крварење од нос, и многууу ми се спиеше, стигнавме дома и јас буквално не можев да се избањам и си легнав во 18:00.. Имав уште една недела до добивање и страшен пмс... На 30.01 веќе имав позитивен тест и тоа поручек го правев, sure check... Така да... Да и те како е битно да се трефне баш овулацијата...
Баш треба само да се погоди моментот, лани во септември имавме само еден единствен однос и се фати, на жалост заврши со мисед ама нема правила во оваа работа. @Rozevata фала ти, баш ми годи разговоров со сите вас тука, во суштина само тука и споделувам се', дури и на мм не му зборувам веќе ни за симптоми ни за тестови последната биохемиска него му падна многу потешко него ли мене и сеа решив да го поштедам од уште стресови. Едвај чекам било која од нас, уствари може и сите одеднаш да си ставиме овде тестови со две жар црвени линии
Нов месец нова надеж, така? Премногу стрес имаше, премногу те растрчаа. Ќе биде следниот пат, ако не тој, наредниот, ама ќе станеш мајка. Само позитивно до целта.
Ма само нека биде кај секој оној што сака и очекува... Еве јас уште чекам отпусно од хсг, па да договорам инсеминации.. Аман више...
Денес сум 3 дена пред добивање, направив тест и е негативен. Инаку, скоро недела дена имам тегоби во делот околу препоните и јајници, како и долниот дел од абдоменот, а завчера повраќав еднаш а и цело време како да ми се повраќа. Нејсе ова го имам скоро секој месец пред добивање, докторот ми рече можеби веќе е психолошка состојба дека се обидувам да забременам.
Дефинитивно е рано за повраќање, ама надежта не е изгубена се додека не дојде вештерката. Повтори си тест за 3 дена пак, има многу случаеви кај што пред циклус е негативен за да по некој ден испадне позитивен тест, дај боже да е и кај тебе така. Грешка правиме повеќето што се тестираме прерано, ама па од друга страна само ние си знаеме колку ги чекаме тие две црти и што се' ни значат. Убедена сум дека ќе не огрее сите до една!
Da, me rastrcaa, dusevno se unistiv ama eve so novi sili, povtorno pijam letrazol, pa povtorno na sledenje posle stimulacija. Gospod da e so site nas i da ne raduva ❤️
Да го почнам викендов со убави вести, до денес стискав душа да не направам тест, ама сабајле веќе се предадов и еве го... 13дпо сум Ми ја знаете историјата, па се молам на господ овој пат да е се' во ред и што побрзо кај сите да се исполни најпосакуваната желба