Бев на ехо, имаше бебенце само не се гледаше јасно бидејќи сум многу мала. Утре наутро треба да направам тест преку крв за да се види посигурно. Повторно ми препиша терапија Cyclogest. Сè уште сум изненадена, не можам да поверувам дека конечно, по 4 години обиди, сум бремена.
Ajjjj dusaaa se raduvam za tebeeeee cestitki i se ke bide vo red...mrazot e skrsen povleci noga za site nas ....gali si mesence i uzivaj kako gospod nikoj ne e
Кај мене ништо ново. Претходната недела бев на преглед имам циста и на левиот и на десниот јајник па предложи докторот лапароскопија. Ептен се разочарав и многу се исплашив.
Ми даде терапија со Cyclogest и ми рече да ја известам ако продолжам да имам крварење. Но јас само вчера имав, а кога се вратив од болница до сега немам ништо. Се надевам дека нема повторно да имам крварење.
Ke si prodolzis so progesteronska terapija obavezno bez razlika dali imas sega ili ne...si prokrvarela zaradi nisko nivo na progesteron a tojne mn bitrn za podrska na bremenosta denes se 99% na gestageni terapii pogotovo ti si so ins..nrmaj gajle za nisto gali mesence i uzivaj si samo ....
Здраво феминки, да се пријавам и јас со одбројување после доста долг период и премногу препреки. Последен циклус на 31.12 а фатена овулација со тест на 13.01 меѓутоа ние си бевме активни и 12 и 13 и 14. Тестовите после 13 а ги правев до вчера 16 беа со се послаба втора линија. Од симтоми чудно е што веднаш се нафрлав со акни а обично тоа се случува една недела пред циклус и немам никаков апетит за храна напротив ми се гади. Дополнително имам како тапа болка во десен јајник иако сум после 5 дена од овулација и тоа искрено баш ме чуди. Исто така имам кркорења во долниот дел на стомакот (не е од цревата), дали сте се соочиле некогаш со такво нешто?? Иначе циклусот ми е на 29-30 дена така што имам уште доста време. Држам среќа за сите нас годинава да почне со убави две црткии!!!
Dali uloskine so gi kupiv mi donesoa srekja nekoja???? I vo igra vleguva uste eden meslak obicno sur chek se posledna opcija ama nemaa drug...
Да овде ѕирка нешто убавко повтори сабајлечки со прва мокрача обавезно и правец понеделнички бета да те боцнат
Ja neznam kako ke zaspijam samo ama od surchek ne ocekuvav cisto zemav zasto vesterkava ja nema ....ajde ubava nokj e ovaa bogojavlenie velat site zelbi se ispolnuvaat pa neka Bog gi slusne site nasi molitvi...
Мене sure check на 12ти ден од овулација ми покажа две линиичкии попладне исто беше мојот беше од големите за секое време од денот што се држам среќа да се појача до сабајле убаво
Sabajle so prva utrinska ne sum u moznost ali sekako ke kupam laj ostavam jas taka bes test denot da mi pominelele daj da se posmeeme zasto se potkrenav i nesakam da letam na 7mo nebo zasto mn pati vaka tie kleti biohemiski me udrile od zemja...
Го имам сликано овде негде назад во групава на почеток на октомври нешто појако беше ама не беше жар црвена како контролната
Mesecov osto i ja od ovulacija eve do denes celo vreme taka nezni menstrualni bolki szomak kicma jajnici klasicno kako za dobivanje...se nadevam.dobar znak bese