Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Денови после овулација = two weeks wait

Дискусија во 'Бременост' започната од *Лаванда*, 26 октомври 2021.

1. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.124
    Допаѓања:
    21.940
    А зошто правите тестови уште пред да ви доцни?
    Знам кое е исчекувањето и маката, ама толку рано ич нема потреба од тест.
    И за првото, и сега ме еве се борам, ама тест никогаш не сум направила толку рано.
    Во овие скоро 4 години само 1 имам правено тест, кога ми доцнело.
    Само си правите стресови за џабе.
    И да дознаете сега, многууу е рано за било што да се види на ехо. Па така ќе чекате уште долго и ќе ви биде уште потешко.
    Првото дознав во 4недели+3 утредента се виде на ехо плодче ама морав да чекам до 7ма недела за следен преглед и да чујам срценце.

На nice-girl, Hilari899, Elen4e89 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Hilari899

Hilari899 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    59
    Во право си, мислам сведна сум и јас дека е прерано за било што но тој црв пусти па уште дома го имав и последниот тест и не можев да издржам а стресовите се баш безпотреба. Ќе чекам до ден на недобивање па доколку нема ништо до тогаш ќе се проверам.
    Можеш да ми кажеш нешто повеќе во однос на тоа кои симптоми ги имаше со првата бременсот?? :angel:

3. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.124
    Допаѓања:
    21.940
    Недела дена пред очекуван циклус почна страшно да ми се спие.
    Иначе осеќав како секој момент да ќе добијам. Таква болка имав.
    Друго ништо.
    Зошто ми каснеше 2 дена направив тест. Добивав на 28 дена без исклучок, а тој месец не добив.

На Hilari899 и Rozevata им се допаѓа ова.
  4. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    939
    Јас ги имав ситее симптоми за добивање.. Ама последните 3 дена надуена како балон, и болка во кичмата. Леле тој период антибиотик од хсг, настината, што све не испив.. И едно 4 дена пред добивање купив два теста викам не правам додека не касни. Хаха фармацевтот што ги купив ме знае се смешка вика мациии овие ќе се позитивнии. Хаха викам ај ќе видиме. И другиот ден викам нешто не е како претходно мн надуена а јас тоа во живот сум немала проблем. И правам и во секунда две црти. Малку побледа ама ја имаше и сабајлечки другиот го направив убава линија. И така :inlove:

На ANAMARIO и maremarence им се допаѓа ова.
  5. ANAMARIO

ANAMARIO Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    387
    Devojki moi mili ...tuka sum ..psihicki rasparcena so uste edna biohemiska ...nemam zborovi nemam sila padnata od 7mo nebo ...;(;(;(;(;(;(;(;(;(maticnava rece da pocekam.5 10.dena za prirodno da dobijam.ako ne pocnuvam.dabroston ...zostooo??? Zostoooo 2 dena si go postavuvam.ova tolku se izgubiv vo emocii pocnav so citram 10 nepodnoslivo bese ...ovie 2 dena spijam samo

6. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.759
    Допаѓања:
    8.127
    Знам дека имаш неколку биохемиски. Дали имаш испитано се? Зашто буквално фаќа од прв обид.

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ANAMARIO

ANAMARIO Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    387
    Sto vekje da ispitam????

8. ANAMARIO

ANAMARIO Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    387
    Site mozni terapii gi probav uste pijam.aspirin folna b12 ...hsg go isklucivme zaradi biohemiskive i doktorov vikase ostanuvas ne se kanalite....sto vekje da ispitam hormonite na 3 den cillus 5 pati godinava pravev staklo teroidna ispitana ,ne sum vakcinirana so kovid vakcinive ...sto da napravam.vekje

9. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    939
    Незнам да провериш генетски мутации на тромбоза и кариотип со сопругот заедно... Има нешто што плодот не се вгнездува и задржува. Ајде собери сила, одмори го телото многу ми жал, не се обезхрабрувај. Да се најде проблемот што е.

На Rozevata и ANAMARIO им се допаѓа ова.
  10. maremarence

maremarence Активен член

Се зачлени на:
    1 декември 2024
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    26
    da, da proveris kariotip najarno...

На ANAMARIO му/ѝ се допаѓа ова.
  11. La-loca

La-loca Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    939
    Допаѓања:
    6.015
    Може треба да почнеш со Клексани од позитивен тест или уште порано? Да видиш со лекар да се консултираш, да пратите циклус и да реагирате одма. Баш ми е жал, издржи, се поминува.

12. Elen4e89

Elen4e89 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    525
    @ANAMARIO издржи мила, со тебе сме сите тука. Баш ми е многу жал, но мора да собереш сила, не губи надеж. Пробајте кај некој друг доктор, барем сега кај нас ги има доста за ваквите проблеми, може ќе ви предложи нешто што до сега не сте го направиле. Решение мора да има.

На ANAMARIO, Rozevata и Eho им се допаѓа ова.
  13. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.242
    Допаѓања:
    3.131
    Спермограм претпоставувам имате, Анти Милеров хормон како е?
    Антитела, панел за тромбофилија..? Мора да има нешто, најчесто е нешто хромозомско, или неквалитетна јајце клетка, нешто има сигурно. На специјалист да појдеш со сите направени резултати? Кога последно има сопругот направено спермограм?
    Кариотип исто да направите.

14. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.759
    Допаѓања:
    8.127
    Ти посочиле сите членки подоле. Имаш уште неколку за испитување. Пробај и ова. Знам дека ти е тешко, ама остануваш бремена цело време од прв обид и е биохемиска трет пат ако не се лажам. Провери.

15. ANAMARIO

ANAMARIO Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    387
    Pa taka da 3 4 pati potvrdena ..a koj znae uate kolku sto ne sum uspeala da gi fatam...spermogram brzo nemame praveno ama posledniot besw astenozospermija so teratozospermija ...togas soprugt piese proxeed prasakot ako se sekjavate so spermotrend kombimacija ...i se sredi na dobar naod...jas profertil 3 meseci skqpi bea sea gi nema ni ednite drugite pa ideme so komb vitamini...toa kariotip nemam ispitano...doktorive koga ke ti recat ajde ajde ke bide imalo ednas ke ima uste ednas i tolku ti e ....sekoj pat i ovoj vikav ajde toa e sto ama koga ke te krene do nebo nesto pa ke te tresne od zemja da se izedes ti ide...se krsis ,tones...emotivno neznam.da se nosam.so ova vekje ....luta besna na se i na sebe okulu...sto da kazam....

16. ANAMARIO

ANAMARIO Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    387
    Kariotip nemam ispitano a amh e ok odlicni rezervi...

17. ANAMARIO

ANAMARIO Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    387
    Da apsolutno pauza do april...taka mi bese kazano i prethodnite pati posle biohemiski 3 cillusi uredni pa posle obidi

18. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    939
    Ајде силна си ти, сите овде се борци на своите борби ❤️ ќе успееш

19. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.242
    Допаѓања:
    3.131
    Ќе си направиш, на ГАК се прави, матичен гинеколог за тебе ќе извади упат, за него општ. Следи термини на мој термин зошто се чека.
    Нов спермограм обавезно, и панелот за тромбофилија и антитела на имунологија да испиташ

20. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    420
    Допаѓања:
    820
    Женче само силно до целта. Со тебе сме :l:Супер совети доби од членките, секоја поминала по нешто, сигурно има некој параметар што не штима. Ти пуштам сила :l:

На Elen4e89 и ANAMARIO им се допаѓа ова.