Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Денови после овулација = two weeks wait

Дискусија во 'Бременост' започната од *Лаванда*, 26 октомври 2021.

1. La-loca

La-loca Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    973
    Допаѓања:
    6.178
    Немаш потреба да паузираш три месеци. Има овде многу случаи кои одтанале трудни циклусот после биохемиска. Замисли колку пати не сме ја фатиле на тест па сме продолжувале со обиди. Не е ова класичен спонтан па да мора да се чека хормоните да се средат. Моја топла препорака правете си бебе додека правите испитувања.

На ANAMARIO, Ani93 и Rozevata им се допаѓа ова.
  2. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.279
    Допаѓања:
    8.933
    Испитај се што ти посочи Констракта, и сихурна сум дека ќе го најдете проблемот. Забременуваш без проблем, од прва, што е само 20% можност и на најздравиот пар. Значи треба некоја терапија за нешто. Верувај ќе се најде решение и ќе имаш бебенце. Испитај уште ова, и ќе видиш дека ќе биде.:l:

На ANAMARIO, Eho и Rozevata им се допаѓа ова.
  3. specificone

specificone Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    920
    Поддршка од мене :hug:
    Сите ти пишале, испитај тоа што ти преостана за испитувања и со нови сили во наредните месеци.:hug:

На ANAMARIO, Eho и Ani93 им се допаѓа ова.
  4. Ani93

Ani93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.533
    Навистина ми е жал што поминуваш низ овој пат.. ама колку и да не ти е омилена оваа реченица во моментов навистина е супер што брзо остануваш трудна. Дај си време на себе и кога ќе осетиш дека си спремна ќе продолжиш напред кон најубавата цел. :hug:
    За биохемиските има најмалце објаснување и што ми рече Ивановски ако некој најде причина нобелова ќе му дадат.

Испитај си се што ти набројаа членките погоре и уште плус би ти рекла да прашаш др. да не треба да примаш прогестеронска терапија уште пред да почнете со обиди. Една од почестите причини за да не настане имплантација е баш ниско ниво на прогестерон и нерецептивен ендометриум.
    Јас после последната биохемиска кога почнав да одам кај милион лекари единствено од Таше добив совет 3 месеци дабростон па после обиди, на 3тиот месец се фати одма и сега за сега терам океј.
    Ќе дојде и твоето бебенце ќе видиш, колку и да ти изгледа далечно. Еден ден ќе ни се исплатат сите солзи и како награда ќе си имаме најслатки бебенца на свет. :l::hug:

На Hilari899, Rozevata, Eho и 2 други им се допаѓа ова.
  5. ANAMARIO

ANAMARIO Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    387
    Da ve izvestam jas dobiv pred malku na brisenje imam kako konci i parcenca a na vloska epten epten malku se nadevam do utre ke probie ubavo barem da go izbegnam dabrostonot i prirodno da go sredam.ciklusive do april do sleden obid ...fala vi na site od se srce ve sakam.premnogu i samo ovde naogjam.na najdobra podrska za bilo sto ...cekam.od bilo kogo da vidam 2 crtki i drzam srekja na sote sto broite ...ve guskamm ♡♡♡♡

На Hilari899, Iva.T, Izzy_0504 и 8 други им се допаѓа ова.
  6. Anodce

Anodce Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2018
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    110
    Здраво, да се пријавам јас после два месеци, нешто сите бевме настинати дома по ред па не ни работевме многу на случајот, имавме овој месец односи во плодни денови преку еден ден, треба да добијам за 5 дена, не издржав купив тестови и денеска испадна негативен, не со прва мокрача. Може уште има надеж… кога читам на некој му покажал тестот неколку дена пред добивање , сакам и јас .. и многу сакам да дознаам порано и да го изненадам маж ми.
    Искрено мислев ќе оди полесно и побрзо. За првото се “ измачивме” . Сега во смисла знаеме како оди и како се фатило и кога . Ама изгледа нема правила. Да се надеваме на најдоброто.
    Подршка до сите со поминуваат по овој пат и многу позитивни тестови.

На ANAMARIO, Eho, Baby warrior и 3 други им се допаѓа ова.
  7. ANAMARIO

ANAMARIO Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    387
    Da mi kaze nekoj nikogas do sega ne mi teknalo barem.mesecive dodeka pijam...dali za vreme na ciklus da go pauziram andolov ili da si go pijam...??

8. ANAMARIO

ANAMARIO Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    387
    Ako si ja znaes tocno ovulacijata koga bila na 12 dpo bi pokazalo teoretski..

9. Ani93

Ani93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.533
    Мене Јани ми има кажано за време на циклус да не пијам аспирин.

На ANAMARIO му/ѝ се допаѓа ова.
  10. GlamG

GlamG Активен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2024
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    21
    Андолот зголемува крварење

11. Hilari899

Hilari899 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    60
    Јас сум денес 12 ДПО и симптоми немам никакви единствено проблем со варење на храна. Сакав да ве прашам бидејќи читав доста окулу првите симптоми дали постии можност на забременување а притоа да немате никакви промени во однос ма градите?? Обично пред да добијам секогаш ме болеле и ми биле натечени но еве сега сум скоро пред менструален циклус и немам никакви апсолутни промени. Баш ме интересираат вашите искуства и мислења :)

12. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.971
    Допаѓања:
    4.858
    Некои циклуси сум имала јаки болки го врадите отечени и сл некои не ...

13. ANAMARIO

ANAMARIO Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    387
    Toa me interesirase ...logicno e da e taka zatoa i prasav prethodno ne mi ni teknalo a sum go piela

На Ani93 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ANAMARIO

ANAMARIO Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    387
    Kaj mene sekogas razlicno,no mesecov osetiv dekaod ovulacija do cuklus gradite bea full oteceni nezni na dopir bolka i izrazeni veni,ako me citase zavrsi so biohemiska sega sum so ciklus inse si e ok kozicki visnaa

На Hilari899 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ani93

Ani93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.533
    Јас 11 недела сум и немам никакви промени на градите, дури може ми се и поспласнати од претходно. Најневообичаен ран симптом ми беа ладни стапала.

На Hilari899 и maremarence им се допаѓа ова.
  16. Ani93

Ani93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.533
    Ништо страшно, и јас на почеток коа почнав да го пијам бев во таков хаос не ми ни текна на овој момент па си пиев и за време на циклус. Не дека драстично ми зголеми количина на крварење. Ете од сега ќе го исклучуваш тие денови.

17. Hilari899

Hilari899 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    60
    А дали имаше имплантациско крварење??

18. Hilari899

Hilari899 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    60
    Да те читам уште од самиот почетол и многу ми е жал мила. Од се што можев да пофатам сфатив дека сите водиме наши различни битки кои се на крај за иста цел меѓутоа верувам дека се има свое зошто и се ќе дојде во прав момент. Не се откажуваме ние никогаш и ќе се бориме до крај, барем денес има милион опции кои можат да ни помогнат за да ја оствариме целта :hug:

19. Ani93

Ani93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.533
    Ова ми 5та бременост и ниту еднаш до сега не сум имала имплатациско.

На Hilari899 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.279
    Допаѓања:
    8.933
    Мене никогаш не ме болеле гради пред да добијам. Никогаш. Тој месец кога забременив, ќе ми прснеа… значи премногу ме болеа.. тоа и ми беше чудно и малку се посомневав, ама останатите симптоми исто ко за добивање, дури направив тест за да си докажам дека е негативен за побрзо да добијам, да попушти психава.. и оп две црти.

На Rozevata, Hilari899 и ANAMARIO им се допаѓа ова.