Преку крв да си провериш за најсигурно. Јас ќе одам после за бета иако еве конечно проби. Ама вчерашното крварење ни е сомнително и ми рекоа обавезно бета. Искрено да ви кажам, и биохемиска да е ќе ме израдува. Да знам бар ете доаѓа до оплодување.
Како може да се констатира дали е биохемиска?? Извини може е глупо прашањето ама не знам каде тоа се гледа
Се плашам многу да не се разочарам бидејќи се надевам и некако мислам дека ако не добијам за неколку дена тоа би било тоа и затоа сум цела збунета
Нема разочарување. Ќе биде. Доколку те копка појди до било која од приватниве, испитај бета хцг и ќе бидеш мирна. А исто така сметам дека ќе покаже и на тест затоа што веќе е 17ти ден, ќе имаш макар бледа. Ќе знаеш на што си и ќе се опуштиш. Ти посакувам две цртки!
Ехо, само опуштено. Доколку не си мирна провери си некој основни работи. Затоа што кога мора да проверуваш, според мене притисокот тогаш е поголем. Јас на своја рака си проерив хормони, крвна слика, си направив ХСГ - иако докторката ми викаше се е во ред. Така некако внатре гласчето ми рече ' абе провери сиииии ' - и еве проверив, испадна да е се во ред. Ама сопругот спермограмот му покажа спори (и тоа на своја рака си проверивме после 3-4 месеци обиди), па сега работиме на тоа за побрзо до целта. Можеби ако уште чекавме ќе се одовлечеше повеќе а желбата е огромна за бебче. Така да слушај си го гласот од внатре, нема правилно или грешно ти си одлучуваш.
Ајде ќе направам утре сабајле тест. Кој е најдобар според вас што би можел да детектира макар и бледа линија??
Јас мислам дека ќе ти покаже. 16-17 ден на многу од членките им дало барем бледа цртка. Ти пуштам многу среќичка.
sakam da prasham dali nekoj za vreme na ovulacija mu se slucilo da ima krvarenje taka kamo rozovo blago crveno?
Мене само еднаш во животот ми се има десено, ми траеше еден ден. Имав бледо црвен/розев исцедок на бришење, и малку на долната облека ми имаше оставено.
jas imam taka koga ke se izbrisam i si staviv sekojdnevna i koga odam vo toaletnna nea imam ama ne mnogy