Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Денови после овулација = two weeks wait

Дискусија во 'Бременост' започната од *Лаванда*, 26 октомври 2021.

1. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    902
    Допаѓања:
    824
    Јас го имам скоро секогаш кога овулирам, кај мене не е многу, само две три точки крв помешано со растегливиот исцедок.

2. Hilari899

Hilari899 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    60
    Ништо сепак е негативен… не сфаќам зошто немам никакви симптоми за добивање освен благи болки од вчера а притиа овулацијата ја фатив со тест и еве денес мине точно 18дпо… баш се разочарав

3. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    939
    Ќе бидееее, без разочарување како што ти пишав и вчера. :hug:
    Има многу членки овде, си ги чекаме тие две цртки веќе неколку месеци. :l:
    Колку време се обидувате?

4. Hilari899

Hilari899 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    60
    Бидејќи имавме доста препреки здраствени, се на се пола година. Мислев дали да правам тест за хцг ама штом на лабоквик беше апла негативно не вреувам дека ќе излезе нешто поинакво.

5. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    939
    Опушти се за да можеш да добиеш. 6 месеци не се ништо, ќе биде. :inlove::l:
    Ти посакувам многу среќичка и што по брзо да се израдувате. Ќе си се читаме тука. :hug:

На Ani93, Hilari899 и Eho им се допаѓа ова.
  6. *Ива

*Ива Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    429
    Ај да прашам и тука
    Прв пат правев денес тест за овулација и тест линијата е побледа од контролната, го правев сега во 17 и 30
    16 ден од циклус ми е и претходниве денови имав исцедок како за овулација, базалната ми е стабилна а сабајле кога мерев и малку пониска. Прашањето ми е дали доколку денес во текот на денот веќе настанала овулацијата, тестот денес попладне ќе покаже бледа линија односно негативен? Не можам да сфатам како функционираат :D
    Некако мислам дека денес ми е и според исцедокот и според тт а тестов негативен

7. Eho

Eho Активен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2024
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    120
    Ќе кажам за мене, само пак ќе нагласам дека може зависи од тест до тест и од организам до организам.
    Јас овој месец конкретно, тестирав секој ден после циклусот. Имав бледа линија - кога побледа, кога малце потемна, ама секогаш побледа од другата линија. Еден ден линијата беше значително потемна од другите денови, но пак побледа од другата. Наредниот ден тест линијата веќе беше потемна од контролната. Тестирав 2 пати во текот на денот, 2та пати исто. Следниот ден сабајлето исто беше потемна. Поручекта/вечерта веќе малку се имаше намалено интензитетот, беше сè уште доста јака боја, но побледа од контролната линија (значи поминала).
    Ако си осеќала симптоми ко за овулација, тогаш може веќе да ти поминала. За да си сигурна, утре направи уште еден тест, ако линијата е посветла тогаш дефинитивно поминала. Ако е потемна, може утре ќе ја фатиш овулацијата. Среќно :sun:

На Rozevata и *Ива им се допаѓа ова.
  8. Winnie The Pooh

Winnie The Pooh Активен член

Се зачлени на:
    4 септември 2023
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    10
    Mesecov merevme folekuli, dominanten folekul nad 20mm desen jajnik, primena ovitrelle inekcija na 23.01. Bev na 27.01 na kontrola prsnal folekulot i Sega čekame - Datum za NE dobivanje 04.02.
    Vcera i Denes imam kako Bel iscedok propratne so povremeni bolki i grčevi kako za pred dobivanje, nema ni miris ni nisto, se začudiv od sto može da e dali ima nekoj iskustvo i dali mozebi nagovestuva bremenost/zachnuvanje? Sekoj sovet i mislenje e dobredojden :inlove:

На Rozevata и Eho им се допаѓа ова.
  9. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    775
    Допаѓања:
    1.128
    Здраво женски
    Денеска 21 ден од циклусот и мислам дека сеуште е рано за пмс симптоми но еве викендов и од сабајле имам некои болки во стомакот и кичмата, ептен лошо спијам сон не ме фаќа а градиве подуени посебно десната града и боли на допир.
    Овие симптоми ги имав некој ден пред да добијам но не волку рано.
    @Winnie The Pooh ти држам среќа да не добиеш :inlove:

На Ani93, Eho, Winnie The Pooh и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Winnie The Pooh

Winnie The Pooh Активен член

Се зачлени на:
    4 септември 2023
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    10
    @srce-9 daj bože site sto cekame da si se izraduvame :sun:

На srce-9, Ani93, Elen4e89 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    939
    Како е мојата омилена тема денес? До каде сте, колку сме што броиме? :sun::inlove::l:
    Мене од вчера ми почнаа 2 weeks wait. :$

Надвор сонце не осветли малце, носи позитива. Дајте да видиме некое позитивно тестче :l:

@Winnie The Pooh среќнооо. :sun:

На Winnie The Pooh, Ani93, Eho и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Elen4e89

Elen4e89 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    275
    Допаѓања:
    547
    Тука сме, уште во зимски сон :lol:
    Во сабота здравје ќе почнам со броење, петок со Господ напред трета инсеминација, немам некоја надеж, да помине по редот за фондот.
    @Rozevata ајде да не изненадиш барем ти, најпозитивна си ни тука :inlove::l:
    На сите со лесно, Февруари ако е најкраток, да биде најубав месец годинава :f::sun:

На Ani93, Eho, specificone и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Eho

Eho Активен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2024
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    120
    Тука сум и јас, тивка сум, стискам заби да издржам уште 5-6 дена :emo:
    Си ветив месецов да сум лабава со броењето, до понеделник нема правење тест :D
    И јас чекам убави пораки да прочитам, да се размрда малку темава :sun:

На Elen4e89, Ani93, srce-9 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    939
    И мене ми почнаа од денес 2 weeks ама од возбуда пишав од вчера, блиску ќе си бидеме, неколку дена разлика. :sun: Се надевам на најубавото, секогаш! :inlove: Дај боже!

Да си останеш лабава и опуштена, Ехо, навивам за тебе! :sun:

Ми фалите другите да пишете. :?:

Нека биде полн со || цртки Февруариииии. :party:(fingers):l::f::sun:

На Eho, Elen4e89 и Ani93 им се допаѓа ова.
  15. *Ива

*Ива Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    429
    Јас сум 4 ДПО, гледам да не бројам и да не гуглам симптоми, тест се надевам ќе издржам да не направам до 14 ДПО :$

На Elen4e89, nice-girl, Eho и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.971
    Допаѓања:
    4.858
    Дали некоја го користи микроскопот maybe baby ? Тестирам цел месец, околу 11 ден имав папрати, потоа до 19ти ден ништо и од тогаш наваму имам кога повеќе кога помалку. Еве денес ќе прикачам слика ми е 27ми ден од циклус по апп треба да добијам денес утре, болките стандард си ги имам за пред добивање. Не разбирам дали овие со миоинозитол може да влијаат на овој тест? Зошто пијам тоа и плакенил др ништо.

Прикачени фајлови:

17. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.036
    Допаѓања:
    1.706
    Баш размислував, обично дава ваква слика со висок естроген(за време овулација) , ги имаше испитано хормоните? како е естрогенот?

18. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.971
    Допаѓања:
    4.858
    До сега се што сум испитала од хормони 2 3 пати беа добри... Затоа и јас се чудам.. и овулации следени со ехо со тестови се нормално..

На Rozevata му/ѝ се допаѓа ова.
  19. *Ива

*Ива Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    429
    Читав дека микроскопот не дава точни резултати, пробај со тестови и со мерење базална

20. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.971
    Допаѓања:
    4.858
    Пробано е и тоа на 11 12 ден ми е овулацијата... Ама не ми се купуваат секој месец мн тестови... Плус јас пак читав мн задоволни од микроскопот затоа земав. Читав на нет дека ако имаш ановулаторен циклус или бременост исто може да дава папрати. Јас добив денес така да можеби бил ановулаторен. :?:

На Rozevata му/ѝ се допаѓа ова.