Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Денови после овулација = two weeks wait

Дискусија во 'Бременост' започната од *Лаванда*, 26 октомври 2021.

1. Ambitious

Ambitious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    11.690
    Да се пријавам и јас во одбројувачите од понеделник.
    Бев на термин денес, разговарав со докторката, здравје да добијам месецот па ќе одам да видиме што и како се одвива.

Бидејќи повеќето од вас веќе сте ги поминале испитувањата, дали некоја може да ми објасни подетално што поточно сте правеле и каде во Македонија може да се направи?

На Ani93, Rozevata, Iva.T и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    939
    Почни си со основните пап брисеви (доколку немаш направено) кај матичен. Хормони правев јас на ГАК. Правев ХСГ кај Толовски (не знам дали ќе правиш).

Сопругот спермограм и спермокултура да направи. Може државно на хистологија, а приватно ги фалат многу Ремедика и Систина. Ние правевме Њуборн и Индус медика.

За друго сеуште не сум имала потреба подетално да навлезам иако сум информирана.

Нека додадат другите членки доколку мислат дека нешто треба.

На Ani93, Elen4e89 и Eho им се допаѓа ова.
  3. Ambitious

Ambitious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    11.690
    Фала ти мила. Сакам да испитам и ХСГ секако. Бев кај матичната ама таму освен пап, брис и следење на циклус друго ништо не може да се направи. Ќе треба да закажам термин на клиника.
    Не сум во Македонија па затоа и прашав како се одвиваат работите таму и дали приватно може да се заврши се.

На Rozevata му/ѝ се допаѓа ова.
  4. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.927
    Допаѓања:
    11.493
    Штом не си во Мк, приватно најдобро и најбрзо ќе завршиш.

На Ambitious му/ѝ се допаѓа ова.
  5. *Ива

*Ива Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    429
    8 ДПО, немам никаков симптом, вчера цел ден помалку како да ме притискаше на средина кај матката ама од денес ништо.. дури од денес скроз ми се намали вагиналниот исцедок а секаде читам дека ако дојде до бременост се зголемува така што ништо не навестува за месецов..

6. DragonA420

DragonA420 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2023
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    320
    Prv pat pravam testovi za ovulacija .. ne mi se jasni bas rabotite .. predposlednite dva testa izlegoa mnogu bledi skoro nepostoecki mislam deka e do samiot test .. pretposledniot go napraviv sabajleto mislam .. a sega osetiv blago peckanje vo desen jajnik ajde rekov da napravam da vidam i op dve linii neznam bas dali se so ist intenzitet no pozitiven e posledniot taka ? I kako se smeta otkako ke dobieme pozitiven test .. slednite 24h 36 se plodni ili .. 20250209_010203.jpg

7. Eho

Eho Активен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2024
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    116
    Не се разочарувај, уште е рано :hug:
    И јас еден куп работи изначитав минатите месеци, ама сфатив дека (скоро) секој симптом може да е и симптом на бременост и пмс симптом - така да не можеме да знаеме дур не дојде датумот за НЕдобивање. Реков веќе не читам ништо. Тргнувам од себе, откако почнавме со обиди организмот ми се смена целосно. И мислам секој циклус некој нов пмс симптом имам... :sweat::D
    Држам среќа (fingers)
    И само да дополнам, јас чекам понеделник да не добијам, моментално немам никаков симптом. :)

Последна измена: 9 февруари 2025
    На Rozevata, *Ива, Elen4e89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Eho

Eho Активен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2024
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    116
    Мислам дека си многу блиску до позитивен тест (тест линијата да е со иста боја или потемна од другата - на тоа мислев). Може утре сабајле да го имаш пикот (бар кај мене така се деси, вечерта имав линија со скоро иста боја како контролната, другиот ден сабајлето ми беше пикот).
    Во тестовите што ги користам јас пишува најчесто 24 часа после позитивниот тест (поконкретно, пишува 24 часа после пикот на LH).
    Со среќа (fingers)

На Rozevata и DragonA420 им се допаѓа ова.
  9. DragonA420

DragonA420 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2023
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    320
    Fala dusho so sreka i na tebe Ponedelnik Da NE dobies :hug:

На Eho му/ѝ се допаѓа ова.
  10. *Ива

*Ива Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    429
    Фала мила :hug:
    Држам среќа да не добиеш утре (fingers):f:

На Elen4e89 и Eho им се допаѓа ова.
  11. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    775
    Допаѓања:
    1.128
    Јас да се пријавам дека добив. Пред малку проби а и знаев дека ќе добијам со оглед на силните болки во кичмата и стомакот....
    Но што е тоа е.
    Држам среќа на останатите :l:

На Elen4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. DragonA420

DragonA420 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2023
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    320
    20250209_143546.jpg Deneska pravev uste eden pojaka e od vcera znaci plodni denovi mi se vo ovulacija sum do koga ke trae vaka .. ? Ako imam odnosi vecer ili utre mozno e da se fati?

На Rozevata, Ani93, medena147 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Elen4e89

Elen4e89 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    275
    Допаѓања:
    547
    Фрлете се денес и утре на работа :inlove:Шансите се големи :l:

На Rozevata, Eho и DragonA420 им се допаѓа ова.
  14. Eho

Eho Активен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2024
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    116
    И јас се пријавувам - добив :rain:
    Без симптоми бев, и уште сум. А инаку имам лош пмс со огромни болки во стомак 2-3 дена пред циклус. И исклучителна нервоза :D Овој пат си бев баш смирена, ни болка ни ништо осеќав. Ќе излажам ако не признаам дека баш ради тоа ептен се надевав последниве ден, два. Амааа, ете, телово уште еднаш ми покажа дека не сум свесна кои сè промени ќе ми се случат дур сме на 'проектот бебе' :)
    Ај ако ништо друго, се радувам што месецов ме прескокнаа болките во стомакот, и што немав ниеден пмс-нервен слом :D
    Држам среќа кај останатите што броите и што допрва ќе броите - да ве огрее :sun: и да ги видите двете цртки (fingers)

На Rozevata и Elen4e89 им се допаѓа ова.
  15. *Ива

*Ива Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    429
    Следен месец ќе биде (fingers)
    Јас сум 9 ДПО, никакви симптоми за ништо, обично немам симптоми пред добивање така што изгледа така ќе е и месецов.
    Се што пишува како симптом за бременост - го немам

Последна измена: 9 февруари 2025
    На Ani93 и Eho им се допаѓа ова.
  16. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    939
    Многу ретко некој да има толку изразени симптоми на бременост. Обично сите викаат дека се осеќале еднакво исто како да треба да добијат - и баш тогаш имале позитивен тест.
    Така да, брои си денови и не анализирај, треба да уживаме во периодов. (fingers):inlove:

На Ani93, Elen4e89, Eho и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    939
    Ако овде имаш матична исто ќе може да си закаже се и да ти даде упат за хормони. А доколку сакаш на своја рака (јас така си направив ХСГ), кај Толовски можеш и сама да си закажеш ХСГ одма чим добиеш, они ќе ти израчунаат кога да појдеш. Треба да имаш само седиментација под 12-15, тоа го бараат они.

А ако не ти се чека за испитувања можеш да појдеш во лабараторииве приватни како што ти спомна ангел, само е доста по скапо.

Среќно! :sun:

На Elen4e89, Ambitious и Eho им се допаѓа ова.
  18. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    939
    Сите низ истото поминуваме, и јас имав еден таков циклус, без никаков симптом и болка, дури шок ми беше кога дојде. 8-|
    Ама точно, телово наше поминува низ толку промени што стварно е чудно.. природа. :?:
    Ти посакувам позитивен тест нареден месец. :l:

На Elen4e89 и Eho им се допаѓа ова.
  19. *Ива

*Ива Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    429
    Јас си викам дека уживам ама се фаќам дека мислите ми се таму поголем дел од денот..
    Не знам веќе еве денес и базалната ми е пониска во однос на претходните 2 дена, 10 дпо сум
    Ќе видиме ајде, во петок секако ќе знам :)

На Elen4e89, Rozevata и Eho им се допаѓа ова.
  20. Radana

Radana Активен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2025
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    18
    Здраво на сите, оддамна ве читам, ама сега одлучив и јас да ви се придружам и да ви ја раскажам мојата приказна.
    Пред скоро две години одлучивме дека сакаме бебче, 2023г. во ноември бев на преглед на кој што јас бев во ред и сопругот направи спермограм, за кој докторот рече оддамна вакви бројки не сум видел, браво!
    До ноември 2024г. кога одам пак на редовен преглед ми кажуваат дека имам полип и морам да го вадам и во тој момент одлучив да испитам и хормони. Хистероскопија во декември, успешно изваден полип проодни канали, тсх покачен и сега моментално пијам еутирокс. После хистероскопијата еден месец немавме односи и откако ми заврши бев на контрола 9ти ден од циклус фоликул 16мм вика супер викендот фаќајте се за работа и те чекам бремена. Ете супер јас сум денес 10дпо и немам некои изразени симптоми, само денес прв пат ми се случува да имам силно пецкање во матката дури сабајле таква болка ме разбуди.
    Дали имате некое такво искуство како симптоп за бременост или ПМС? ❤️

На Elen4e89, DragonA420, Ani93 и 2 други им се допаѓа ова.