Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Денови после овулација = two weeks wait

Дискусија во 'Бременост' започната од *Лаванда*, 26 октомври 2021.

1. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.849
    Допаѓања:
    11.371
    А тие што имаат потреба и на 3 месеци, се прескапо излегува, ужас, се следат европски правила ама ние сме далеку од останатите земји.

На Rozevata му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.158
    Допаѓања:
    21.993
    Овде кај нас е само да не се на трошок они, а тоа што си плаќаш здравствено плус партиципација. Никому ништо.

3. stefka:)

stefka:) Нов член

Се зачлени на:
    25 јануари 2025
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Na koj den od ciklus pocnuvate so upotreba na aspirin, posle pauza za vreme na dobieno?

4. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.849
    Допаѓања:
    11.371
    Аспирин завршуваш штом видиш првата капка од циклус, го почнуваш кога си сигурна дека циклусот ти престанал. Јас 8 ми ден почнувам кога скрос ни кафеав исцедок немам.

5. Radana

Radana Активен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2025
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    17
    И јас добиив! :inlove:

@anggell А за што се пие аспирин?

6. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.849
    Допаѓања:
    11.371
    Мене трансфузиолог, двајца доктори ми рекоа да пијам поради мутации за превентива.
    Доколку си проверила генетски мутации ќе ти кажат според нив дали си за аспирин. На своја рака не земај. Нино ми рече дека не е лошо дека и бременост и да не планирам не е лошо да си ги пијам преку еден ден.

На Radana му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Rosass

Rosass Нов член

Се зачлени на:
    Вчера
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    6
    Здраво на сите жени кралици ❤️
    Нова сум овде, ве читам неколку дена и сакав да ви се придружам бидејќи знам дека само вие ќе ме разберете најдобро. Ова ми е прв пат да поминувам низ ова – прв пат кога чекам да видам дали ќе има две цртки. Не знам што точно да очекувам, но знам дека чувствувам мешавина од возбуда, надеж и малку страв.
    Секој мал знак, симптом го забележувам, се прашувам дали нешто значи, а времето никако не поминува..
    Инаку сум 4дпо.. не знам дали е до мојата имагинација, но во однос на симптоми имам бодежи и грчеви во јајниците и денес мала болка во градите при допир, расположение се менува од минута во минута..
    Мило ми е што постои вакво место каде што можеме да си дадеме поддршка една на друга.. со вас сум на ова патување ❤️

На srce-9, Iva.T, Larea и 3 други им се допаѓа ова.