Денови после овулација = two weeks wait

Дискусија во 'Бременост' започната од *Лаванда*, 26 октомври 2021.

1. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.231
    Допаѓања:
    12.062
    Јас сметам за добиено кога ќе прокрварам кога ќе пробие убаво, така малку кафеаво некогаш и по 2,3 дена може пред циклус да ме зафркава. Тоа не го ни сметам за добиено.

На srce-9 и Larea им се допаѓа ова.
  2. babymaybe123

babymaybe123 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2022
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    81
    Се смета од денот кога убаво ке пробие(да не е на бришење само туку како секогаш што си добиваш)

На srce-9 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ANAMARIO

ANAMARIO Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    411
    Bez razlika kakva e bojata kolicinata od prviot den na krvarenjeto izracunaj koga ti e 14 den navaka ..ako ti e od pred 2 dena ke pojdes na 20ti mesecov i ke se vrakjas na 2 3 dena zavisi sto ke vidi istot den na pregledot..

На srce-9 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. bokace1

bokace1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    2.011
    Што направи?

5. Helena 10

Helena 10 Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2025
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    82
    Не издржав и денес пак проверив бета, веќе е дуплирана на 55.60, на добар пат сме :inlove:

На Ladyme, Sunrise!!!, DragonA420 и 14 други им се допаѓа ова.
  6. Аничкаa

Аничкаa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2020
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    527
    Стагнираа, темаваа, немам што да читам женички акцијаа
    Кога сме активни имам наплив на енергија и на надеж
    Ми текна дека сакам да се пријават две до три женички што сме на ист ден со менструацијата и да си се следиме една со друга да си кажуваме симптоми деновови за овулацијаа..да ни биде интересно идентично
    Мене вчера ми беше ден за овулација

На Rosass, Radana и Rozevata им се допаѓа ова.
  7. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    1.161
    И јас забушавам и ретко се пуштам на фемина ама работиме на случајот, таму сум најактивна. :$:rofl:

Останатите до каде сте? :inlove::hug:

На Iva.T и Radana им се допаѓа ова.
  8. Radana

Radana Активен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2025
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    130
    Мислам дека мојата овулација беше викендот според микроскопчето и слуз и се комплет, каде што нормално беше искористено се до максимум ии сега ми започнуваат моите сакани, фамозни, две неделиии... Ќе експлодирам! :inlove::lol: Трпение, спасение.. :rofl:

На ANAMARIO, Rozevata и srce-9 им се допаѓа ова.
  9. Аничкаa

Аничкаa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2020
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    527
    Каде го најде микроскопчето и колку пари јас не можев да најдам

10. Radana

Radana Активен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2025
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    130
  11. Rosass

Rosass Активен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2025
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    100
    Здраво девојки! Се мислам дали да пишам, дали да не пишам.. обично убави работи ми се случуваат кога си молчам, ама не ме трпи кожа. Овулација најверојатно викендов, според симптомите.
    Малку сум down периодов :| Во тотално бунило сум и јас и сопругот веќе некако мачно ни станува.. Секако секогаш се гледа производот од сево ова - детенце, меѓутоа додека да дојдеме до тој период, навистина е исцрпувачки. Чекаш да дојдат плодни денови, чекаш да дојде господична, чекаш да помине и пак се вртиш во круг... Мислам дека не останувам бремена од премногу притисок што чувствуваме и јас и сопругот само да биде, веќе не ни уживаме :(
    Ај така си се искажав, барем ми олесна ако не нешто друго :)

На ANAMARIO, Radana и Rozevata им се допаѓа ова.
  12. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    1.161
    Росас, многу добро знаеме сите која ни е целта и фокусот во овој период. Ама животот околу нас не застанува, мораме да го бркаме тој облак од грижи што ни го поматува умот.

Не треба да заборавиме дека треба да се посветиме на партнерот и да уживаме во љубовта во меѓувреме... животот се случува и ова е само дел од патишествието. :hug:
    100% свесни за работите што следуваат, ама мора да ги тргаме тие грижи. Никому не донеле добро.

Ќе ни се случи бе женче, ама мора да се помачиме малце така. :) Уживај во процесот, и пробај да го направиш што е можно по stress-free.

Бевме на специјалист, ни рече водете љубов и исклучете малце мозок, ако не бива ништо за 2-3 месеци, дојди, ќе планираме тогаш. Веќе имаш направено и повеќе од доволно само не си опуштена. (се зачудив, МИСЛЕВ дека сум опуштена) И да ти кажам, ќе го послушаме. Има да се исклучам на најјако ако тоа е лекот! :sun:

Ве поздравувам сите што сме во ова патишествие, на добар пат сме само да знаете.
    Ќе ни се случи за многу брзо! По брзо од што мислиме. :l:

На Ladyme, LiquidLuna, Rosass и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.398
    Допаѓања:
    22.644
    Јас чекам ваучер, па да почнеме постапка. Така мора кај нас, спермограмот е лош и нема подобрување и покрај терапии. Само се влошува. Така да, денес има најверојатно комисија, си чекам цел ден, па да се јавам во клиника да видиме кога, како ќе почнеме. За беља и тсх ми рипна, а на терапија си бев, ми зголемија доза. Се надевам тоа за брзо ќе се среди. И се надевам дека наредни ивф нема да ни се потребни.
    Ме теши малце што имам една природна бременост, па си викам, ќе успее знам.
    и така...

На Radana, ANAMARIO и Rozevata им се допаѓа ова.
  14. Аничкаa

Аничкаa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2020
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    527
    Жении каде сте

На Rozevata, srce-9 и Radana им се допаѓа ова.
  15. Radana

Radana Активен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2025
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    130
    Јас ќе се шекнам од чекање! :rofl::?:
    Некакоо овиее денаа многу ми се тешки овој пат не знам шо е проблемо со менее!!! Сите симптоми ги имам, а знам дека нема врска, филмој!!! :beer::lol:

На Rozevata и Anabela123 им се допаѓа ова.
  16. Anabela123

Anabela123 Нов член

Се зачлени на:
    18 мај 2025
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
  17. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    813
    Допаѓања:
    1.177
    @Аничкаa @Radana
    Ајде влечете нога па месецов сите да се радуваме :D
    Кај мене допрва ќе следуваат плодните денови така што имам уште многууу за чекање.... денес 9ти ден од циклусот, рачунав од денот кога убаво проби но пак беше чуден и краток. Еден ден само посилно крварење а после тоа три дена само на бришење кафеаво.
    Држам среќа на сите кои одбројуваат :l:

На Radana, ANAMARIO, Rozevata и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Аничкаa

Аничкаa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2020
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    527
    ❤️
    Јас сум 5 дена пред не добивањее

На Radana, srce-9 и Rozevata им се допаѓа ова.
  19. ANAMARIO

ANAMARIO Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    411
    Jas uste ne sum dobila ....site mozni simtomi gi imam za ciklus...pogore me citavte ...nevozmozno e spored mene ama aj moze ke udri grom u kopriva... denes e 23 den od odnos 19-20 od ovulacija...uste denes porucek ke kupam.test da me spusti na zemja ako ne pravec kaj maticnava po mojot dabroston ...taman ke sredam ciklusi a kacam 3 4 kila plus me zezaat ciklusive neznaete...

На Radana му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ANAMARIO

ANAMARIO Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    411
    Inace konecno sega se vodat nekoi studii od sigurni izviri 80 90% od biohemiskite i ranite spontani se nekvalitetna sperma odnosno maski faktor ....do sega sekogas mi se objasnuvase prirodna selekcija pravi teloto nesto ne e ok...insega konecno padnav vo muabet so doktor specijlizant od nadvor i bas na temava se fativme konkretno za sebe razgovaravme deka ostanuvam od prva ama vaka i vaka ...i navistina nie se imame ispitano odnosno jas od hormonin transfuzii teroidni jajni rezervi ...ama spermogram nemame napraveno oddamna ...cisto info spodeluvam so vas...i cekajte me porucek da vi pratam negativen test da mi se smiri psihava:rofl::rofl:

На Radana му/ѝ се допаѓа ова.