Денови после овулација = two weeks wait

Дискусија во 'Бременост' започната од *Лаванда*, 26 октомври 2021.

1. Sunrise!!!

Sunrise!!! Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2023
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    538
    Симптомите за бременост и добивање мене и во двете бремености ми беа скроз исти. Се мислам дека ќе добијам но нема крв значи време е за тест. Се надевам и кај тебе и кај сите што чекаат.

На MG3 и Proksima им се допаѓа ова.
  2. Макаронкаа

Макаронкаа Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2019
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    56
    Денес 3дпо дали е нормално уште да имам болки во јајници?

На Ане. му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    616
    Допаѓања:
    1.347
    Да нормално е, сум имала, не биле страшни ама биле присутни.

На Макаронкаа му/ѝ се допаѓа ова.
  4. MG3

MG3 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2016
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    2.765
    Баш така се осеќам како во секој момент да ќе добијам. Пијам Дабростон/Утрогестан од овулација 14 дена ми ги препиша гинекологот, па може и од тоа ми е. Денес е 6 дпо. На 13ти Август треба да правам тест кога ќе ги завршам апчињата. Едвај чекам да го направам тестот и да знам на што сум.

На Макаронкаа, Sunrise!!! и Elen4e89 им се допаѓа ова.
  5. Candle

Candle Активен член

Се зачлени на:
    14 декември 2024
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    26
    Девојки што одбројувате како сте? Еве и јас да се пријавам 7дпо и 7 дена после инсеминација, пробувам да ја одржувам надежта, ама се мислам дека пак ќе се разочарам ;( ме заболува стомак како секој циклус почнува околу 6-7 дпо. Нема ништо поразлично што би можело да ми даде надеж. Ни гради ме болат ни ништо.

На Макаронкаа, Rozevata и MG3 им се допаѓа ова.
  6. MG3

MG3 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2016
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    2.765
    Се надевам ќе видиш две цртки наскоро :inlove:
    Јас сум 8дпо денес, приближно сме :!: И јас се осеќам како да ќе добијам.. ама ќе видиме

На Макаронкаа и Rozevata им се допаѓа ова.
  7. MG3

MG3 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2016
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    2.765
    Јас денес 10дпо, немам никакви посебни симптоми, веќе не се осеќам ни како пред добивање да сум…Имав некои чудни симптоми на 3-4 дена после овулација како тапа болка во јајници, чудно чувство во стомакот доле и поголем умор од обично, ама тоа би требало да е од Дабростонот како што истражив и многу рано за симптоми на бременост. После тоа 5- 6-7дпо осеќав како во секој момент да ќе добијам, а сега ништо посебно не осеќам…4 дена до тест ќе се издржи некако.

Последна измена: 9 август 2025
    На Radana, Elen4e89 и Макаронкаа им се допаѓа ова.
  8. Candle

Candle Активен член

Се зачлени на:
    14 декември 2024
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    26
    Јас се одјавувам за месецов, втора неуспешна инсеминација. ;(;(;(

Ајде @MG3 барем ти да не израдуваш!

На MG3 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. MG3

MG3 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2016
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    2.765
    Жал ми е ;( Се надевам ќе се израдуваш во најбрз можен рок!

Јас не правев инсеминација ама примив Овитрел инекција на 28.07 и имав темпирани односи тие денови по препорака на докторот, ми даде Дабростон да пијам 14 дена. Вчера ми беше регуларен термин за добивање ама не ми е секогаш точен циклусот и не ми е тоа толку надежно, плус мислам дека додека си на Дабростон бидејќи тоа е прогестерон не можеш да добиеш туку откако ќе ги прекинеш добиваш во случај да нема бременост. Може сум грешка за ова.
    Докторот ми рече 15 дена по инекцијата веќе може тест ако нема циклус, а тоа е утре. Јас сакав да чекам до Среда за да поминат фамозните 14 дена по овулација и тогаш да направам тест ама некако се предомислувам за утре да направам (15 дена по инекција и 13 дена по овулација).
    Мислите дека кога би имало бременост би покажало утре барем бледа црта? Нешто ме тера да си направам утре сабајле, не ми се чека веќе..
    Зедов self clear тест кој колку што знам детектира рана бременост.

Последна измена: 11 август 2025
    На Sunrise!!!, srce-9 и Elen4e89 им се допаѓа ова.
  10. Candle

Candle Активен член

Се зачлени на:
    14 декември 2024
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    26
    Self Clear би требало да покаже на 13 дпо ако има бременост. Те чекаме утре со позитивни вести!!

На Макаронкаа и MG3 им се допаѓа ова.
  11. bokace1

bokace1 Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    2.406
    Ако има бременост, ќе покаже бледа црта.
    Среќно :inlove:

12. MG3

MG3 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2016
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    2.765
    Дај Боже се надевам… Ви пишувам утре во секој случај… Држете среќа :l:

На bokace1 и Elen4e89 им се допаѓа ова.
  13. MG3

MG3 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2016
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    2.765
    @Elen4e89 Ти што направи? Знам дека чекаше :hug:

14. Elen4e89

Elen4e89 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    347
    Допаѓања:
    640
    @MG3 ништо ни јас .. теткицата си дојде точно на време, ко швајцарски саат :?:
    Да не се подречам, после неуспешниот трансфер циклусот ми се регулира експресно. Уште не ми е јасно зашто не ни успеа...
    Сега сум два дена после циклус, па ќе си продолжиме со работа :lol:
    На мм не му паѓа тешко секако :lol:
    Не губам надеж, ќе си одбројувам пак за неколку дена.
    Ти пуштам среќа најголема тебе, да не израдуваш :hug::hug::l::l:

15. ANAMARIO

ANAMARIO Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    428
    Abe sega otvaram forum.i gledammmm pa neznaes kolkunse izraduvav za tebeee dusa mila kako siii vrakjam.nazad citam testot ti svetiii inace i ja da se prijavam.posle pauza cekam eve ....go skrsi mrazot ♡♡♡♡♡

На srce-9 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ANAMARIO

ANAMARIO Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    428
    Mene posledna mens na 27mi ...aktivni do 9ti mesecov full ni znaci ni ovulacii sledev ni butur..prethodni 2 meseci so dabroston bev te 5 dena te 10 dena juni duri 2 pati dobiv ama nekako 1vi pa na kraj pa juli posle na 27mi....koga mi bila ovulacija eve neznam mi ide sega teat da napraam si vikam da ne se podfatilo odma posle ciklus,nekako mutavo mi e...me zqboluva kako za dobivanje jadenje da ne vidam dali od toplovo ne izremeti,odmor,klima,vrtoglavici mocanje 20 pati nasabajle,nesonica, pritisokov na 0 ....ajde bidi srekja i pustaj majata da fati navaka
    ♡♡♡♡♡♡♡♡

На Rozevata му/ѝ се допаѓа ова.
  17. MG3

MG3 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2016
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    2.765
    Дечки ништо од мене… Self Clear на 13дпо јасно негативен. Искрено колку и да викав нема да биде имав надеж длабоко во себе дека ќе бидне. Месецов дознав дека АМХ ми е 0,8 на сега наполнети 27 години….. матичната одма ми кажа директно на ивф и тоа ми ја убива надежта и ме плаши дека немам време. Бевме кај Ивановски крај на Јули и ми даде Овитрел да примам тогаш за да се осигура овулација, ми препиша Дабростон 14 дена, CoQ10, фолна, мака и Овунорм по 2 на ден. Рече уште е рано за ивф, тебе и ќе ти ги потрошиме резервите така… Како што истражував не сум ни добар кандидат за ивф со такво АМХ… Докторот рече Пробајте месец два со темпирани односи ама да се следи АМХ да не паѓа уште повеќе. И еве ништо од месецов…. Да беше само негативен тест ќе речев ајде има време млада сум ќе биде, ама вака знаејќи дека време нема многу ме плаши тоа…..се плашам дека никогаш нема да се деси.
    Мислам дека треба да го прекинам Дабростон бидејќи нема бременост а и секако на 14 дена ми го даде ама ќе се јавам да проверам. Претпоставувам се другото треба да продолжам да пијам.

На Rozevata и ANAMARIO им се допаѓа ова.
  18. ANAMARIO

ANAMARIO Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    428
    So terapijata ako se podobrat rezervite normalno ke te terq nekolku meseci so spontano da probuvate 27 gid mlada si...a i terapijqta sto ja pies ti e super ja obicen Q10 bi smenila so ubiqunol zasto soodvetno ja zamenuva formata a e kade kade poreducirana za organizmot da ti ja prifati podobro odnosno celosno ...imam dosta citano za toa kolku pomognal za da reprodukcijata sama pocne ...plus q10 imas u ovunormot ginpiev i jas samo za ciklus gi prekinuvav...ti posakuvam.srekja i da bides optimist ne da se otkazuvas...jas cekam.6 god vekje i znam.deka so Bozja volja ke bide ispolneta nasata zelba ♡♡♡

19. MG3

MG3 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2016
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    2.765
    Овунорм ги прекинуваше за циклус? Или и CoQ10?
    Треба да се слушнам денеска да видам што да правам со апчињава.
    Фала ти за поддршката. Јас тешко го доживеав ова, цел живот едвај чекам да дојде моментот да бидам мајка и сега таква вредност на 27 години…. Многу ме погоди тоа. Знам дека има надеж, ама пак ме боли зошто на толку млади години баш јас да имам таква страшна бројка а сите околу мене ко на шала остануваат трудни…. Измешани ми се емоциите, на моменти си викам ајде ќе биде и после пак ми текнува на АМХ и почнувам да паничам…

20. Elen4e89

Elen4e89 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    347
    Допаѓања:
    640
    Немој да се разочаруваш никако. Има жени со многу помал амх па останале и природно бремени, само сака истрајност. Јас да ти кажам пијам што ми даде Ивановски, но плус и додадов некои суплементи сама. Ја прочитав книгата It starts with the egg, q10 пијам поголема доза дека не можам да најдам активната форма го има кај нас од now но е 50мг што е мала доза, пијам NAC, алфа липоична киселина, мио инозитол, омега 3, витамин д, дхеа микронизирана, мака, метил фолат и метилиран б12 (излезе дека имам мутации). Јадам и мед со матична млеч прополис и перга по две лажици на ден, сабајле и навечер. Плус сменив исхрана тотално. Иако немам сеуште успех, не се откажувам. Ти и помлада си од мене. Само никако немој да паничиш.
    Те гушкам :hug:

На ANAMARIO, Rozevata и MG3 им се допаѓа ова.