Девојко, не е до толку трагично лоша резервата, многу ми изгледаш уплашена, прочитај во темата за амх, ќе сфатиш дека во многу случаи бројката не значи ништо. Добро е што знаеш дека е намалена резервата и што имаш партнер и веќе работиш на бебе. И во многу голема предност си со годините Јас имав 0.7 амх на 30 години, забременив со близнаци со инсеминација на 31. Ако немате друг проблем и имаш редовна овулација, имаш шанси и природно и со инсеминација, со ивф па секако. Мој совет е да пробаш со инсеминации ако досега не си, таман ќе ги собираш за ваучер, потребни се 4 за необјаснет инфертилитет.
Фала ти многу за поддршката. Баш слушнав за книгата, каде ја најде? Ќе ја земам ако ја најдам. Јас Q10 по две на ден од тие на now земам. Од Другиве суплементи што ги спомна јас пијам метилирана фолна 2x1, Мака 2x1, и плус Овунорм ми даде Ивановски. За другиве суплементи што ги пиеш не знам дали би одговарале во мојот случај, ама може да ги истражам. За дхеа баш читав дека може да помогне ама Ивановски ништо не спомна. За Мед со матична млеч прополис и перга не сум слушнала ама може и јас да си внесам. Имаш и ти намалено АМХ или друго е проблемот кај тебе? Фала ти многу
Еве и јас да се приклучам во темава Вчера ми заврши овулацијата, ги имавме првите обиди па ќе чекаме сега 2 недели. Држете среќа женски
Кога го испитав ми беше 1.27, ама од тогаш сигурно се има намалено, правев плус две инсеминации и ивф едно и не планирам да го испитувам. На ехо пред да правам трета инсеминација биде Ивановски намалени антрални фолекули и тогаш ми ја вклучи дхеа. Инаку за книгата ја најдов тука на форумов, ја спуштив во пдф формат, побарај ја баш по групите, на македонски мислам не е преведена, ја барав јас по книжариве. Проблемот инаку кај нас не знам во што е, правев хистеро-лапаро, имав адхезии на каналите и полип на грлото на матката, тоа за сега е во ред, мм е со намалена подвижност, пие суплементи и тој, со прекини три месеци пие, еден пауза, правев мутации излезе имам, правев кариотип во ред е, брис од ендометриум и тој е во ред, така да не знам. Имаме еден замрзнат ембрион, но во меѓувреме со работиме и сами, па сега здравје. Не знам и со ембрионот, Ивановски рече по два , три месеци да појдам, да ми одмори телото, па сега здравје после септември му иде тоа ќе појдеме да видиме за трансфер. И така. Медот знам го препорачуваат, штета нема да имаш. Барај од некој што прави мед, природен. Тука сме си да си помогнеме. Јас од форумот дознам многу работи што ниеден доктор не ми го кажал Само никако откажување
После една година неуспех, се решив да се приклучам на групава, имаче ве читав буквално секој ден. Последна менструација на 27 јули, сега сум 3 дпо и заедно да чекаме
Амх знае да падне кога телото е под стрес, користење на хормонални лекови, некоја настинка помината итн. Не е таа вредност баш конечна за тоа дали можеш да останеш бремена природно. Незнам мн се ослонуваат на некои вредности докториве... Психичката состојба на пациенот е мн важна. Не губи надеж, не те прави способна или неспособна за дете една бројка. Подобри начин на живот, намали стрес. Мака, мио инозитол, метил б12, метилирана фолна, Вит б6, све чисти форми и почни зумба нешто што ќе движиш а ќе ти зголеми расположение. Извини не сум во тек, ама ако нема друг проблем исклучено е запушување на јајници, добар спермограм, за овулацијата не форсирај хормонска овулација веднаш, пробај некој период природата е мн посилна.
Da zaradi so samiot Q10 moze da predizvika pogolemo krvarenje a so toa da go istenci endometrumot ,jas gi prekinuvav mislqm deka i vo upatsvo e navedeno toa..
Здраво женски и од мене. Јас денес бев на гинеколог 19мм фоликул имам и ми ставија инекција овитрел за созревање. Наредните 24 часа се нашии!
Знам дека си се следиме до каде сме со приказните па јас да ви кажам дека месецов надежно ќе правам хистероскопија, да се корегира септумот што го имам. Па ај за многу скоро да ви се испофалам тука со две жар црвени. Ве поздравувам, ве читам и гласно навивам за сите вас, нека има многу позитивни тестови во периодот што следи.
Jas sabajle na brisenje bledo rozevo i toa ubavo niz cela toaletni izvinete na detali...na arno da e ....posle.toa nisto cel den stomak kicma jajnici kako blagi.pms
Gi opravija li ovie selfov ili vekje i na dobieno da napravis ke dadat vakva bleda....offff Kako ste vie ,koj do kade e ..??
Јас свежа, одморена и задоволена што би рекол мм иако уште малку нема да ни падне на двајцата лошо и така уште некој ден сме на одмор Ќе броиме од следна недела
Кај мене неколку дена по имплатација тестов ми даваше како сенка, па се појави бледа бледа линија . Кој ден тие?
Na 15ti vi pisav imav rozebo na brisenje ,neznam so bese osven nezni bolki kako za dobivanje nemam.drugo nisto posledna mens 27 28mi posleden odnos na 9zi vecerta...bas mesecov nemav nikakvi ocekuvanja i matematiki ...neznam ni kako da racunam...bog da cuva sum