1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Денови после овулација = two weeks wait

Дискусија во 'Бременост' започната од *Лаванда*, 26 октомври 2021.

1. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    859
    Допаѓања:
    2.651
    Kaj мене дојде вештерката, како што кажав вчера, осеќав дека ќе добијам...
    Инаку во брак еве ја терам 6тата година, првите 3 години не сакавме бебче, сакавме да се средиме со бизниси и дома, а лани на Божиќ ги видов 2те цртки. За жал таа бременост заврши со киретажа, немавме срценце... После киретажата ми требаа неколку месеци да си дојдам на себе и еве сега со нови сили почнуваме пак :l:

На curlyhair, tina2018, Snowflake97 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Campanula

Campanula Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2020
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    236
    Баш ми е мило кога ќе слушнам нешто вакво ❤️ лесна бременост до крај ❤️
    Од испитување пап тест, микробиолошки тестови (вчера пак), имав хистероскопија летово, не сум одела на следење на фоликули, но кога сум одела на ехо имало убави фоликули. Мм има правено спермограм и се беше во ред. Можеби и психилошки моменти се.

На tina2018, angelagirl123456, *Лаванда* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.267
    Допаѓања:
    34.665
    Колку сум воодушевена од вашата сила што ја имате, браво девојче:inlove:
    Немој да си тажна, верувам дека наредниот месец е ваш:)!
    Те гушкам најсилно на свет, тагувај сега, ама после некој ден со нови сили за бебче и верувам силно дека сите ќе си ги видеме 2 цртки кон крајот на месецот/почетокот на другиот:inlove:.

На angelagirl123456, meggle и *Лаванда* им се допаѓа ова.
  4. *Лаванда*

*Лаванда* Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2021
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    1.505
    Добре ни дојде, мила. Овде си секогаш добредојдена.:f:
    Прво, сакам да ти кажам никогаш, ама баш никогаш да не прави “пиши-бриши“ (иако и мене ми се случувало, ама сега веќе гледам да искажам сѐ што имам), :$полесно е верувај. Знај оти сѐ додека не го кажеш мислењето/проблемот - нема да имаш ни решение!:nod: Една од причините за постоење на форумов е баш таа - да сме си тука една за друга. Прими гушка за добредојде:hug:

Друго, значи такви лекари не можам да сфатам/сварам:fubar:. Без разлика дали е гинеколог, уролог, општи лекар. Е, оти да не ти каже и објасни нешто?! :doh:Ами, ти таму одиш од мака и оти имаш некој проблем за кој треба заедно со гинекологот да најдете решение. Па, како би се решил проблемот ако не се воспостави разговор?? И замисли после тоа таков гинеколог да ти ја води бременоста утре, а ништо да не ти кажува:x.
    Да си го смениш гинекологот (извини ако звучи ова како наредба, само добронамерен совет е:inlove::$). Еве, дамите од Ск верувам дека ќе те упатат каде да се обратиш за понатаму.

И секако, посакувам ништо да не мора да испиташ, ами на 14 да го видеш новогодишното :inlove: поклонче :inlove:во облик на позитивен тест!(fingers) Од срце го посакувам тоа!!
    А, во врска со испитувањата, вече пишале членките, па да не се повторуваме. Генерално, и јас на истите испитувања би те советувала да одеш:nod:.

И пиши ни почесто, немој да се двоумиш:$:inlove:. Одбројуваме до тест, јухууу(poolparty)

На jelo, angelagirl123456, V.N. и 2 други им се допаѓа ова.
  5. *Лаванда*

*Лаванда* Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2021
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    1.505
    Ете затоа сме жени-кралици!!:muscle: Браво мила, исплачи се и после силно напред тргни! Новиот месец е пред тебе, и посакувам да биде еуфоричен и магичен и таму накај Божиќ да ги видиш двете цртички:inlove:! Душа мила, те гушкам најсилно на свет:hug:

На elenaklasik, H.VAGA, Campanula и 2 други им се допаѓа ова.
  6. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.272
    Допаѓања:
    14.997
    Како јас да сум пишувала, лани ова време останав трудна, во фебруари завршив на киретажа (трисомиа18 ), после тоа пауза, вакцина, едно друго и еве сега пак бремена и со дупа чекам да одам на прво ехо.
    Ти посакувам за Божиќ пак да си ги видиш двете цртички и да си имаш најлесна бременост

На tina2018, meggle и *Лаванда* им се допаѓа ова.
  7. *Лаванда*

*Лаванда* Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2021
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    1.505
    Дата за тест/ НЕдобивање::inlove:(fingers)

QweenSM 22.12
    АнаМаријаД 27.12
    Angela* 11.12
    Xanty 16.12
    Flooora96 11.12
    @Blagica Petrova Кон крајот на месецот
    @Thinkerbell. 13.12
    @An angel 18.12
    @Lavica_30 13.12

На Blagica Petrova, An angel, АнаМаријаД и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Lena1234

Lena1234 Активен член

Се зачлени на:
    8 декември 2021
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    24
    Ви се воодушевувам на сите и на поддршката што си ја давате меѓусебно. Да знаев дека сте вакви, многу порано ќе се зачленев. Мојот ден за (не) добивање е 20ти, а на 18ти треба да направам тест (14ти ден од инсеминација). Не знам како ќе издржам уште 8 дена.

На Thinkerbell., jelo и *Лаванда* им се допаѓа ова.
  9. *Лаванда*

*Лаванда* Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2021
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    1.505
    Дружи нѐ почесто, мила.:f: Полесно ќе ти поминат деновите, нема да ги осетиш тие 8 дена. Но, и да надохнадеш за сѐ она досега што не си пишала, а си имала желба :l:, нели?:wasntme:

Имаш ли некави симптоми или пак, сѐ уште е можеби рано за да се каже било што?(fingers)(fingers)

На jelo и Lena1234 им се допаѓа ова.
  10. Lena1234

Lena1234 Активен член

Се зачлени на:
    8 декември 2021
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    24
    Стандардни симптоми како за добивање/ не добивање :D- отечени гради, блага болка во долен дел од стомак, зголемен апетит… многу се нервирам дека симптомите се исти. Барем еден да имаше различен. :drunk: Тоа е… ќе биде или џа или бу. Поздрав до сите, имајте си убав петок. 8)

На jelo и *Лаванда* им се допаѓа ова.
  11. jelo

jelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    1.172
    Допаѓања:
    2.230
    Јас добив девојки... наредниот месец повеќе среќа. Посакувам сите што треба да правите овие денови тестови да ви бидат со прекрасни две цртки :l::l::l::f::hug:

П.С Добредојдовте нови девојки :l:

На curlyhair, Flooora96, H.VAGA и 4 други им се допаѓа ова.
  12. *Лаванда*

*Лаванда* Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2021
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    1.505
    Е, тоа е малце “зезнато“ - исти симптоми.:lol: Само да биде сѐ во ред и да се оствари желбата, да ни доенси радост на сите.:inlove:

Нареден месец е твој, мила!! Те гушкамм:hug::hug::hug:

На jelo му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Lena1234

Lena1234 Активен член

Се зачлени на:
    8 декември 2021
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    24
    Со нови сили, во нови победи. :muscle::l: Следниот месец е твој.:party:

На Flooora96 и jelo им се допаѓа ова.
  14. *Лаванда*

*Лаванда* Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2021
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    1.505
  15. jelo

jelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    1.172
    Допаѓања:
    2.230
    Ви благодарам, прекрасни сте навистина :hug:

На *Лаванда* му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Baby2022

Baby2022 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2021
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    206
    Ajde Božik neka bide tvoj najsreken praznik ke te cekame so ubavi vesti praznicno te guskam i ti prakam sreka daj boze da si vidis dve crtki sledniot mesec :l::l::l:

На jelo му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    6.473
    Добив..... ;( ;(

18. Baby2022

Baby2022 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2021
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    206
    Masalaaaa kolku ubavini ne cekaat :inlove::inlove: ajde vi drzam sreka na site i cekam da ve vidam tuka srekni,so placenje od radost :l::l:

На *Лаванда* му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Baby2022

Baby2022 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2021
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    206
    Nisto strasno mila bez razocaruvanje :inlove:naredniot mesec e tvoj verba vo Boga samo se drugo ke si dojde samo po sebe :l::l:

На *Лаванда* и Bebce1 им се допаѓа ова.
  20. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Чекајте ме мене околу Божиќ :D
    Само збунка сум целата околу плодните денови. Според моите математики би требало за некои 4-5 дена да почнат, според календарот една недела покасно. Секако на 10ти ден ќе одам на гинеколог ама сакам и тестови за овулација да земам зашто многу е тешко да се организираме со мм кога да биде дома, таква му е работата. Пишав и во друга тема ама немам одговор, па ако сте користеле тестови кажете ми од каде да земам, кога да почнам да ги правам и како. Фала :l:

На Flooora96, jelo и *Лаванда* им се допаѓа ова.