Kaj мене дојде вештерката, како што кажав вчера, осеќав дека ќе добијам... Инаку во брак еве ја терам 6тата година, првите 3 години не сакавме бебче, сакавме да се средиме со бизниси и дома, а лани на Божиќ ги видов 2те цртки. За жал таа бременост заврши со киретажа, немавме срценце... После киретажата ми требаа неколку месеци да си дојдам на себе и еве сега со нови сили почнуваме пак
Баш ми е мило кога ќе слушнам нешто вакво ❤️ лесна бременост до крај ❤️ Од испитување пап тест, микробиолошки тестови (вчера пак), имав хистероскопија летово, не сум одела на следење на фоликули, но кога сум одела на ехо имало убави фоликули. Мм има правено спермограм и се беше во ред. Можеби и психилошки моменти се.
Колку сум воодушевена од вашата сила што ја имате, браво девојче Немој да си тажна, верувам дека наредниот месец е ваш! Те гушкам најсилно на свет, тагувај сега, ама после некој ден со нови сили за бебче и верувам силно дека сите ќе си ги видеме 2 цртки кон крајот на месецот/почетокот на другиот.
Добре ни дојде, мила. Овде си секогаш добредојдена. Прво, сакам да ти кажам никогаш, ама баш никогаш да не прави “пиши-бриши“ (иако и мене ми се случувало, ама сега веќе гледам да искажам сѐ што имам), полесно е верувај. Знај оти сѐ додека не го кажеш мислењето/проблемот - нема да имаш ни решение! Една од причините за постоење на форумов е баш таа - да сме си тука една за друга. Прими гушка за добредојде Друго, значи такви лекари не можам да сфатам/сварам. Без разлика дали е гинеколог, уролог, општи лекар. Е, оти да не ти каже и објасни нешто?! Ами, ти таму одиш од мака и оти имаш некој проблем за кој треба заедно со гинекологот да најдете решение. Па, како би се решил проблемот ако не се воспостави разговор?? И замисли после тоа таков гинеколог да ти ја води бременоста утре, а ништо да не ти кажува. Да си го смениш гинекологот (извини ако звучи ова како наредба, само добронамерен совет е). Еве, дамите од Ск верувам дека ќе те упатат каде да се обратиш за понатаму. И секако, посакувам ништо да не мора да испиташ, ами на 14 да го видеш новогодишното поклонче во облик на позитивен тест! Од срце го посакувам тоа!! А, во врска со испитувањата, вече пишале членките, па да не се повторуваме. Генерално, и јас на истите испитувања би те советувала да одеш. И пиши ни почесто, немој да се двоумиш. Одбројуваме до тест, јухууу
Ете затоа сме жени-кралици!! Браво мила, исплачи се и после силно напред тргни! Новиот месец е пред тебе, и посакувам да биде еуфоричен и магичен и таму накај Божиќ да ги видиш двете цртички! Душа мила, те гушкам најсилно на свет
Како јас да сум пишувала, лани ова време останав трудна, во фебруари завршив на киретажа (трисомиа18 ), после тоа пауза, вакцина, едно друго и еве сега пак бремена и со дупа чекам да одам на прво ехо. Ти посакувам за Божиќ пак да си ги видиш двете цртички и да си имаш најлесна бременост
Дата за тест/ НЕдобивање: QweenSM 22.12 АнаМаријаД 27.12 Angela* 11.12 Xanty 16.12 Flooora96 11.12 @Blagica Petrova Кон крајот на месецот @Thinkerbell. 13.12 @An angel 18.12 @Lavica_30 13.12
Ви се воодушевувам на сите и на поддршката што си ја давате меѓусебно. Да знаев дека сте вакви, многу порано ќе се зачленев. Мојот ден за (не) добивање е 20ти, а на 18ти треба да направам тест (14ти ден од инсеминација). Не знам како ќе издржам уште 8 дена.
Дружи нѐ почесто, мила. Полесно ќе ти поминат деновите, нема да ги осетиш тие 8 дена. Но, и да надохнадеш за сѐ она досега што не си пишала, а си имала желба , нели? Имаш ли некави симптоми или пак, сѐ уште е можеби рано за да се каже било што?
Стандардни симптоми како за добивање/ не добивање - отечени гради, блага болка во долен дел од стомак, зголемен апетит… многу се нервирам дека симптомите се исти. Барем еден да имаше различен. Тоа е… ќе биде или џа или бу. Поздрав до сите, имајте си убав петок.
Јас добив девојки... наредниот месец повеќе среќа. Посакувам сите што треба да правите овие денови тестови да ви бидат со прекрасни две цртки П.С Добредојдовте нови девојки
Е, тоа е малце “зезнато“ - исти симптоми. Само да биде сѐ во ред и да се оствари желбата, да ни доенси радост на сите. Нареден месец е твој, мила!! Те гушкамм
Ajde Božik neka bide tvoj najsreken praznik ke te cekame so ubavi vesti praznicno te guskam i ti prakam sreka daj boze da si vidis dve crtki sledniot mesec
Masalaaaa kolku ubavini ne cekaat ajde vi drzam sreka na site i cekam da ve vidam tuka srekni,so placenje od radost
Nisto strasno mila bez razocaruvanje naredniot mesec e tvoj verba vo Boga samo se drugo ke si dojde samo po sebe
Чекајте ме мене околу Божиќ Само збунка сум целата околу плодните денови. Според моите математики би требало за некои 4-5 дена да почнат, според календарот една недела покасно. Секако на 10ти ден ќе одам на гинеколог ама сакам и тестови за овулација да земам зашто многу е тешко да се организираме со мм кога да биде дома, таква му е работата. Пишав и во друга тема ама немам одговор, па ако сте користеле тестови кажете ми од каде да земам, кога да почнам да ги правам и како. Фала