Да, очигледно сакаше да нсправам тест, да си добијам шамар и одма да се нацрта сабајлето. А инсче прв пат после долги години безболно добиено, без апче. Ме потапша по рамо црвенава... Амбиии! Како и да го броиш одма на ден за не добивање тест! Ти ја пуштам целата среќа!
Те читам низ форумов и иако не те познавам лично, сакам да ти кажам дека искрено навивам за тебе и се надевам дека што побрзо ќе ти се исполни твојата желба. Дали може да споделиш колку време се обидувате за бебе? Дали пиеш некои витамини?
Од јули месец. Јас лично мислам дека тоа не е многу долго, а и првите месеци не си ја сфаќавме толку сериозно работава. Е сега некако не подисплаши околината и почнавме да осеќаме притисок. Здравје Боже, ако не биде ништо после Нова година ќе правиме спермокултура/спермограм и ќе видам што ќе предложи докторката, претходно ми спомна хистеросалпингографија. Пијам моментално P-Costil и метилирана фолна киселина.
Не мислете на околината и што би било кога би било... од првиот момент кога почнавме да се обидуваме не знам од каде ми влезе некој страв што ако нема ништо и стигнеме до ин витро, 3,5 години подоцна навистина стигнав до ивф. Секој си е приказна за себе
Девојки здраво, да ви се придружам и јас Со сопругот пробуваме 3-4 месеци, релативно краток временски период и млади сме (26) знам дека имам простор за работа хаха Пред некој месец бев на гинеколог, се е во ред од брисеви, пап, хормони ама не знам зошто секој пат имам чувство дека не сум трудна или дека нема да фати сега Можам за себе да кажам дека имам силна интуиција и не знам дали тие мисли ми доаѓаат од интуиција, дали е нормално да се има такви мисли, дали доаѓаат од место на страв Мислам и дека дополнително ми влијае тоа што неколку пријателки, исто млади со соочуваа со потешкотии за зачнување и потсвесно ми стои дека може и кај нас има некој "ситен проблем" Секој совет би ми бил добредојден! Секое добро на сите
Добредојде! Советот мој е да уживате. Прати плодни денови и фрлете се на работа. Ништо дополнително не ви треба.
Кога ќе зачнеш и те како ќе ти проработи инстинктот дека си останала трудна. Почнав да се тестирам негде 7дпо и бев фрустрирана зашто негативен тест , а трудна сум . Бев убедена . Партнерот нека провери спермограм, и кога најмалку се надеваш ќе биде. Среќно