Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Денови после овулација = two weeks wait

Дискусија во 'Бременост' започната од *Лаванда*, 26 октомври 2021.

1. babymaybe123

babymaybe123 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2022
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    92
    Здраво женички и девојчиња ве следам цело време и ви посакувам што побрзо до 2 цртки,па еве ме и мене на 9ти јануар овулација(од прилика) треба да добиам за 3 дена ама од 11 ти 12 ти јануар па до денес уште ме болат градите поточно околу ареолите највеќе,тоа за мене не е типичен знак за добивање никогаш не ме болат,дали некоја членка и се случило ова и била бремена?

На Rozevata му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.811
    Допаѓања:
    14.987
    Мене ми беше така, никогаш не ме болеле градите пред добивање, тогаш ме утепаа од болење, не можев прслук да облечам, фастфорвард 14.5 месеци има ќерка ми.:D

На Rozevata, ANAMARIO и babymaybe123 им се допаѓа ова.
  3. Radana

Radana Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2025
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    344
    Здраво, јас сум 7ма недела и сеуште немам никакви специфични симптоми. Секој циклус ми бил различен и секогаш барав симптоми и ги немав. Исто и сега кога останав бремена немав никакви симптомии и сеуште немам, стомакот ме заболува како за добивање понекогаш не силни болки ии пред една недела почна блага болка во градите. :D
    Ти посакувам да си видиш две црткии! :inlove:

На Alm., Rozevata, Ѕвездичка ⭐️ и 2 други им се допаѓа ова.
  4. babymaybe123

Се зачлени на:
    22 април 2022
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    92
    Fala vi na odgovorite ,se nadevam mesecov nekako pa ke vidime ❤️

На Rozevata и Radana им се допаѓа ова.
  5. Ambitious

Ambitious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    1.165
    Допаѓања:
    11.902
    Секогаш кога ќе пишам овде дека не сум добила, добивам магично другиот ден, па затоа да се пријавам. :D

Очекував да добијам уште викендов за да закажам инсеминација ама сеуште ништо. А грчеви како за добивање имам одвреме навреме веќе неколку дена. Бидејќи не следам овулација во последно време ќе си почекам.

Пријавете се кој до каде е со броење. :inlove:

На Alm. и Rozevata им се допаѓа ова.
  6. babymaybe123

Се зачлени на:
    22 април 2022
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    92
    Ajde da se iznenadis pozitivno mesecov ❤️

На Ambitious му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Rosass

Rosass Активен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2025
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    102
    Здраво женски, како сте? Мене ме немаше подолго време да пишам, ама тука сум и ве читам секој ден..
    Веќе официјално се направи една година како се обидуваме за бебче, но за жал без успех... Па бидејќи сеуште нема бебче, се решив да почнам со некои испитувања.. испитував АМН, правев HSG, контроли каде што имам две чоколадни цисти(една поголема на едниот јајник, друга помала на друг јајник) исто имам и многу мал миом за кој што ми рекоа дека сега за сега е мал и не претставува пречка, хормони исл.. е сега HSG правев во декември и докторот ми кажа дека сè е проодно и во ред, па многу се надевав дека после тоа ќе ни се посреќи.
    Овој месец ми касни веќе 5 дена, а тестот што го направив е негативен (го правев преку ден, не со прва утринска урина). Симптоми имам болки како пред циклус, болни гради, притисок долу, а апетитот ми варира: некогаш ми се јаде премногу, некогаш ништо.
    Искрено, веќе не знам дали ова е само хормонално доцнење или има шанса да е рана бременост што уште не се покажува.
    Ако некоја од вас имала слична ситуација, доцнење после HSG, негативен тест па подоцна позитивен, или вакви симптоми.. многу би ми значело да споделите искуство

На sussa98 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    2.209
    Здраво Росас, имав и јас слична ситуација после ХСГ. Ми доцнеше неколку дена. Но си добив после тоа регуларно. Веројатно е од самата процедура.

На Rosass му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    2.209
    Како е мојата омилена тема? До кај сте вие што броите?

А, сакам малце кураж од вие што бевте тука, што се осваривте како мајки.. кога се појави светлото во тунелот? :)

Мене ми наѕирнува некое светленце ама некако како се да ми е далеку..

Ве чекам со вашите приказни да си ја освежиме темава. :inlove:

Последна измена: 21 јануари 2026
    На Н.А.Н.А12, ANAMARIO, Alm. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    7.227
    Допаѓања:
    39.868
    Мене ме знаеш :D
    Софија се фати после 7 месеци, ова спонтаното шо испадна цела година му требаше.

Сеа за трета бременост ќе сум изгубен Германец :tmi: Немам уште добиено, па не знам од кога ќе почнам да бројам :D
    До лето ќе се фати си викам ако исчистам сите бактерии од мене :D

На Mumoftwo30, Alm. и Rozevata им се допаѓа ова.
  11. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    2.209
    Ќе се среди се ќе ти се врати телото во нормала, си треба време.
    Како викаат, ќе биде кога најмалце очекуваш. Ама најмалце очекувам сега еве.. може ли сега. :wasntme:

На Mumoftwo30, Alm. и Radana им се допаѓа ова.
  12. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    7.227
    Допаѓања:
    39.868
    Хахаха треба и мозочето да го убедиш у ова :D
    Тој праи проблеми :D

Како си ти? :)
    Кога да стискам палци? :P

13. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.689
    Допаѓања:
    19.683
    Со првото многу повеќе време, со второто останав вториот месец.
    Редовни односи на 2 дена, ама клучно беше тоа што мм беше ептен на режим се хранеше здраво( јајце за доручек, месо, риба, пецива бели теста воопшто) алкохол воопшто, цигари воопшто. И пешачење, трчање, вежбање.
    Мислам тоа играше улога, секој што се мачи подолго време пробајте со вакви промени.

14. Alm.

Alm. Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2022
    Пораки:
    523
    Допаѓања:
    3.506
    Еве ме и мене, треба да недобијам во недела. :)

На LiquidLuna, Rozevata и Ambitious им се допаѓа ова.
  15. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.378
    Допаѓања:
    12.057
    Три 'оплодувања' тука.

2018та, спонтан во 5та од прилика. Од прва, си мислев wow колку сум плодна. Маж ми го викав сперминатор.

После 2 години, плус минус, се нафаќаме пак дете да правиме. 2021 прикрај почнавме. Нејќе и нејќе, месеци минаа, скоро година можеби. Стресови еден куп таа година 2021/2022, болен родител. Не бевме редовни сите тие месеци, ама пак не фати долго.

Трета бременост 2025та, втор месец се фати.
    Не можам да најдам НЗС.

Да напоменам, Хашимото, хипотироидизам, Пцос, генетска мутација, веројатно и инсулинска резистенција (во процес на утврдување сум), висок пролактин третирав за да постигнам бременост 2022, пиев фертилимин и слични суплементи.
    Останав бремена со ТСХ мнооогу далеку од by the book прописите.

Тоа е мојот случај.

Пријателка, ќерка од првото инвитро пред годинаипол. Трудна е моментално со второ по природен пат, четврти месец е чинам.

Правевте испитувања?

На Mumoftwo30, Rozevata и ANAMARIO им се допаѓа ова.
  16. *Ива

*Ива Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    516
    И нас не фаќа веќе година.. со по активни и помалку активни периоди ама година. Сите основни испитувања направени и се е во ред. Кај мене излегува психата, кортизолот висок над граница и не знам веќе што да мислам.. Колку и да сум опуштена мислам дека телото знае што правиш и не можеш да го излажеш. Не знам, ама уште некој месец ако не бидне ќе мора да почнеме со подетални анализи веројатно

На Rozevata и ANAMARIO им се допаѓа ова.
  17. ANAMARIO

ANAMARIO Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    324
    Допаѓања:
    499
    Oficijalno kaj mene kasni eden den denes ke napravam.uste eden test ...drzete mi srekja posle 15h ke ve izvestam:l:

На Rozevata, Radana, *Ива и 2 други им се допаѓа ова.
  18. ANAMARIO

ANAMARIO Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    324
    Допаѓања:
    499
    Jas se budam i zaspivam so forumov neznam po kolku pati sum citala i sum vrakjala postovi nanazad i si barav nadez i uteha...
    Mojata prikazna na kratko ...
    Posle godina dena obidi 2019 februar dogovorena insem.u new born kaj Tanja...
    1 januar mi se javuvaat od gak Jovcevski mi vadi polip...se ok bidna cekam spontan ciklus vaka ovoj period se nerviram vikam od histeroskopijata e neso ke mi propadne inseminacijata ,na 25 januar praam test na rab 2 zar crtki ...toa chdo denes ima 6 ipol inottogas navaka znaete kolku biohemiski pominav..
    Eve denes mi kasni oficijalno 1 den se nadevam ke bide nesto ubavo ..
    Pcso,insulinska te dijabet te ke se sredi hormoni ednas ok ednas kortizol u plafon ....
    U globala sme so neoznacen sterilitet zosto ostanuvam prirodno ...
    So terapii vekje i folni i solni :rofl::rofl::rofl:
    Ke kazam.edno kako Gospod nikoj ne e...
    Vo toj Januar 2019 koga ostanav prirodno imav 2 smrtni slucai bliski majkami se razbole jas so mozokot vlezena vo februar cekam.ins gi vidov najubavite crti :hug:mozokov nas i mislite i te kako ne kontroliraat strasno...
    Priznavam seko vodenje ljubov e "pravenje bebe" a znaeme deka toa e skroz pogresno ...ama ajdee koga e posilno so da se pravi

На Rozevata и Ѕвездичка ⭐️ им се допаѓа ова.
  19. ANAMARIO

ANAMARIO Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    324
    Допаѓања:
    499
    Isto i jas poznavam edna najmila zenicka po 7 godini ostanuva invitro edvaj se super bebeto nepolna godina spontano si ostanuva brrmena ...se poragase so mene na gak 2019 god u soba zaedno bevme ...bas sama vikase ni na kraj pamet deka ke ostanam nitu pa chuvavme za vtoro ifv plan ...Gospod e Golem ♡

На Rozevata и DaisyDoo им се допаѓа ова.
  20. Aurora Borealis

Aurora Borealis Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2023
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    15
    Влегов во темава во ноември, спремна да ви се придружам. Пред да пишам било што, направив тест 2-3 дена пред доцнење - негативен, крајно разочарана после 7-8 месеци обидување за второ....излегов, не пишав ништо, некако ептен се разочарав, зошто бев убедена дека баш тој пат е последен и сме успеале. Следење овулација со тестови, иноситол редовно земав 2-3 месеци, внимавање на се баш баш. После 8 дена јас се уште немам добиено и сепак правам уште еден тест - позитивен, 2 јасни цртки. Симптомите типични како за добивање почнаа многу рано и нагло, доста пред датумот за добивање ги снема. Со првото мислам обиди имавме исто како и сега, со тоа што тогаш имав мака со пролактин, па терапии и така натаму. Сега сум скоро 15 недела, и од срце, на сите овде ви посакувам исполнување на оваа најубава желба!

На BubamaraM, sussa98, Rozevata и 8 други им се допаѓа ова.