Форумџика на годината

Денови после овулација = two weeks wait

Дискусија во 'Бременост' започната од *Лаванда*, 26 октомври 2021.

1. Ѕвездичка ⭐️

Ѕвездичка ⭐️ Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2025
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    25
    Честиткии баш ми е мило за вас. Колку дена после доцнење на циклуш имаше позитивен тест??? Ме интересира си давам надеж бидејки на ден за недобивање имав негативен тест, но циклус уште немам па сеуште се надевам. Утре ќе одам бета да испитам ..

На Rozevata му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Aurora Borealis

Aurora Borealis Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2023
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    15
    Мислам некои 3-4 дена после доцнење. Со првото на денот за добивање негативен, 5 дена потоа позитивен и тоа бледа, бледа втората цртка... :D
    Ајде пуштам среќа!

На Rozevata и Ѕвездичка ⭐️ им се допаѓа ова.
  3. ANAMARIO

ANAMARIO Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    324
    Допаѓања:
    499
    Od najblisku sto mozev go sliknav sega e napraen :inlove::inlove::inlove:se nadevamnke bide ovoj pat se ok

Прикачени фајлови:

На Ане., BubamaraM, Cherry blossom89 и 8 други им се допаѓа ова.
  4. ANAMARIO

ANAMARIO Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    324
    Допаѓања:
    499
    Eve poasalna slika utre zdravje ke si napraam.bhch 2ra sum na rab ...smirena i ne panicam kako prethodnite pati

Прикачени фајлови:

На BubamaraM, Alm., Radana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. ANAMARIO

ANAMARIO Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    324
    Допаѓања:
    499
    Lazam.ne sum.smirena izmesano mi e se cela fotosesija mu napraviv :inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove:

Прикачени фајлови:

На Ане., BubamaraM, Н.А.Н.А12 и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Ѕвездичка ⭐️

Се зачлени на:
    17 ноември 2025
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    25
    Честиткиии , лесна бременист за имаш

На ANAMARIO му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.664
    Допаѓања:
    24.165
    Си се гледа си се гледа, ајде утре пуштај ја позитивната бета...
    Со лесно
    Јас тука сум ама не пишувам.
    Чекам да не добијам, денес,утре евентуално задутре...

На ANAMARIO му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ANAMARIO

ANAMARIO Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    324
    Допаѓања:
    499
    Vi kazav ako jas ostanam ovpj pat sote ste sledni po mene da znaete po priroda mile panika sum taka daaa celata srekja vi ja pustam utre da stanam zdravje odam na tetka BETA :Da za sabajle zemav uste eden da smiram.psiha dodeka cekam rezultati

На Baby warrior, ivv7, Radana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.664
    Допаѓања:
    24.165
    Ти ја пуштам сета среќа...
    Мене многу ми е лошо жени..
    4-5 дена ме мачи ко да ќе пробие. Ништо...
    После ивф добивав на 25 дена. Денес ми е 27ми..
    Дали се стабилизира или дестабилизира останува да видиме.

На Rozevata и ANAMARIO им се допаѓа ова.
  10. Campanula

Campanula Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2020
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    357
    Јас останав трудна природно после 5 години. Сите испитувања што ги направивме беа ок и не се знаеше причината за неплодност. После толку време обиди, стимулации, инсеминации, остануваше уште ин витро. Се одлучивме за ин витро, сакавме да пробаме во октомври (демек според наталната карта тогаш ќе бил најповолен период). Одлуката за тој процес ја донесовме во мај. Се опуштив, бев помирена со фактот дека не бива природно (не сум останала природно 5 години, кај сега?). Се посветив на себе, си медитирав, кога ќе слушнев за нечија бременост си викав ајде јас сум следна ( не како предходно што мислев дека кај сите бива само кај мене не). На почеток на јули требаше да ми дојде, ми каснеше, ама ми беше страв да правам тестови (тестови за бременост многу ретко имав правено, се трудев да не се оптеретувам со тоа). Од симптоми имав бодови во десниот јајник кога станував од кревет и вака кога ќе се сетам ми се гадеше кога гледав во телефон и кога јадев јајца (после тоа се интензивираа истите симптоми) ама јас не обрнував внимание. Направив тест после 7 дена доцнење, за да бидам сигурна на што сум, за ако има некој проблем да се реагира на време, но двете црти се појавија истата секунда. Не ми се веруваше дека гледам 2 црти. Баш кога најмалку очекував и не се ни надевав.
    И најверојатно мојата причина за неплодност била психата.
    Знам дека е тешко, зошто и мене ми било тешко да се опуштам, знам што значи да се плаче навечер кога никој не гледа, и знам што значат сите коментари од околината, но гледајте се прво себе и пробајте да се опуштите најмногу што можете. Чуда се случуваат секојдневно.

На Оленка*, Sunrise!!!, *Ива и 13 други им се допаѓа ова.
  11. Н.А.Н.А12

Н.А.Н.А12 Нов член

Се зачлени на:
    5 декември 2025
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    10
    Денес 10 дпо, направив тест (знам рано) негативен. Добивам на 25- 26 дена така да треба 26-27 јан. да не добијам.
    Од симптоми овоој пат ништо, дури ни гради ?! што за мене е малку чудно бидејќи 7 дена пред менс знаат градите на допир да не можам да ги пипнам. Така да искрено очекувам дека ке добијам, па веќе следен месец ќе пробам со кломифен

На Rozevata и ANAMARIO им се допаѓа ова.
  12. ANAMARIO

ANAMARIO Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    324
    Допаѓања:
    499
    Ako ima nesto ke bideme isto valjda ...ustvari i kaj mene ako ima nesto testovive mi se navika i uteha nekoja beta dodeka ne vidam nema raduvanje

13. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.664
    Допаѓања:
    24.165
    Опушти се, па и да не е бременост нека биде еден убав знак.
    Јас никогаш не сум имала бледа црта на тест. Само еден со две цртки, тоа е ќерка ми.
    Сите други ништо.. една црвена колку да каже ок е, у реду е тестот не си трудна.
    Немој да се разочаруваш, јас искрено и на биохемиска би се радувала... Ќе ми даде надеж дека ете, може да се случи.
    Но кај мене до сега па ко за беља ни еден ден доцнење, никогаш во овие 5 години...
    Извини што вака ти пишувам, ама знам како е, не сакаш лажна надеж, од друга страна толку многу сакаш да е вистина.
    Утре одма кажувај резултати...

На Rozevata, Campanula, ANAMARIO и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. ANAMARIO

ANAMARIO Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    324
    Допаѓања:
    499
    Apsolutno taka e ...♡♡♡jas so prvoto na 25ti januar vaka ama mi kasnese 1 nedela ni na kraj pamet pisav pogore ....ako i ova iskoci isto znaci Bog chuval za mene togas najubavo nesto...da se raduvam i na biohemiski i doktor toa mi go kaza znaci sekogas ima nadez ....i kaj mene mnogu psihata deluva kako sto kaza clenka pogore...

15. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.664
    Допаѓања:
    24.165
    И мене ми е првото јануари зачнато
    ..
    Сега само сум 3 дена порано од тогаш...
    Ќе биде се... Ќе ни се насмее нашата среќичка

На Rozevata, ANAMARIO и Ѕвездичка ⭐️ им се допаѓа ова.
  16. ANAMARIO

ANAMARIO Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    324
    Допаѓања:
    499
    Dodeka ja cekam.tetka betka (fingers)(fingers)(fingers):l:

Прикачени фајлови:

На LiquidLuna и Н.А.Н.А12 им се допаѓа ова.
  17. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.897
    Допаѓања:
    14.116
    Направи си бета, да видиш дали правилно расте и да си бидеш мирна. Имај најубава бременост :l:

18. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    2.209
    Фала ти на споделеното. :inlove:
    Да, направени скоро сите исписувања, уште АМХ ми остана. Ние сме во обиди година ипол веќе. Дури одма почнавме со инсеминации божем за по брзо.. демек тогаш спермограмот на мм не му беше добар, после 3 месеци нормален. Имам цисти чоколадни на двата јајници, ама тоа не го гледа ни специјалист ко проблем ни матичната. Па ајде хистероскопија направив во август, од ХСГ-то се виде септум.
    И еве, се од Октомври стабилизира и овулација и се ама не се фаќа. Да не идам дополнително во детали, сум пишувала овде доста.
    Активни двајцата, фит, не пиеме, не пушиме. Домашно готвена храна. Ама сум немала ниту еден позитивен тест до сега.

Трајковски ни спомна ако не ни се чека да одиме на ивф.
    Ама ние сеуште не сме решени за ивф колку и желбата да ни е голема.

Веќе оставам на времето. Кога ќе биде нека биде, направив се што е во моја моќ, само здравје... :sun:

Годинава малце по растеретено, со повеќе патувања, и со опуштање. Не си ставам веќе толку кочници, по се прочитано, психата е најголем непријател.

На Н.А.Н.А12, *Ива, Ambitious и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Ѕвездичка ⭐️

Се зачлени на:
    17 ноември 2025
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    25
    Девојки кој витамини ги коростете сега додека сте во обиди за бременост? Јас 3 месеци пиев пре мама дуо, а сега мијам метилирана фолна на now 1000ка. Па ме интересира дали можам да пијам и пре мама и оваа фолна или многу ќе е ?

20. Aurora Borealis

Aurora Borealis Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2023
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    15
    Обични витамини А-Z , иноситол, и не знам каде, некогаш прочитав од моментот на овулација до добивање/не добивање, б - комплекс. Ова со б - комплексот го пробав последниот пат, искрено појма немам дали имало врска.

На Ѕвездичка ⭐️ му/ѝ се допаѓа ова.