Форумџика на годината

Денови после овулација = two weeks wait

Дискусија во 'Бременост' започната од *Лаванда*, 26 октомври 2021.

1. ivv7

ivv7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2017
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    18
    Многу е премама и now 1000
    Можеш омега, магнезиум, витамин Д, Б6

2. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    3.442
    Немој да се разочаруваш :hug:

3. ANAMARIO

ANAMARIO Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    324
    Допаѓања:
    499
    Znaev...osekjav ...i letav u oblaci;(

Прикачени фајлови:

На Цвет88 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ANAMARIO

ANAMARIO Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    324
    Допаѓања:
    499
    Ne mi dojde ni denes me naboluva stomak....posledniot odnos na 11ti mesecov....jas si se vodev spored kalendarot so vi go prativ;(

5. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.751
    Допаѓања:
    5.747
    Кога треба да ти дојде? и правеше некаков тест за овулација или беше на мерење фоликул?

6. Lenaa__12

Lenaa__12 Активен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2024
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    132
    Јас веќе 3 месеци пијам фолна киселина но сеуште не останав бремена. Па ме интересира дали да продолжам да ја пијам или да прекинам?

7. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.751
    Допаѓања:
    5.747
    Испитај на клиничка биохемија, фолна б12 и д3 и таман ќе знаеш дали треба или не. И убаво е да испиташ мутации да знаеш каква фолна ти треба.

На Lenaa__12 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ANAMARIO

ANAMARIO Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    324
    Допаѓања:
    499
    Pijam i folna i b12 i d i alfa lipoicna ......i ostavam vekje sve u bozji race ...tesko mi e nekako denes uhhh

9. Ѕвездичка ⭐️

Ѕвездичка ⭐️ Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2025
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    25
    Одиме понатму .. кај мене
    Сум слушала жени ја пијат и по цела година мислам нема штета од фолната

На Lenaa__12 и ANAMARIO им се допаѓа ова.
  10. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.896
    Допаѓања:
    14.116
    Што тест правеше па има лажна црта, мене на сите ми се познаваше линија, освен што иста ми беше ама мислев дека од телефон па не се гледа добро.
    Наредниот месец ќе биде :hug:

11. *Ива

*Ива Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    516
    Според сликите на селф клир ми личат.. имаше за нив дека јавуваат лажно евапорациски ама на сите тестови што ги прати се гледа бледа линија.. Анамарио после колку време се појавија линиите? Многу е чудно.. Те молам испитај да не била биохемиска, и мутации обавезно испитај те советуваа тоа и претходно тука

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.664
    Допаѓања:
    24.165
    Како ќе испита дали била биохемиска?
    Бетата е ниска, на ехо нема да има ништо.
    Нема како да се фати другачие биохемиска освен со бета. Да беше над 5, макар и 6 ќе знаевме сигурно дека е биохемиска.
    Мене пример на инсеминации бетата ми беше секогаш <1 со референтна 5, а на ивф 1,10 со референтна 1..
    Второт тестирање беше 0,4 со референтна 5...
    Не го водеа како биохемиска

На ANAMARIO му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ANAMARIO

ANAMARIO Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    324
    Допаѓања:
    499
    Testovite self clear ama mn ubavo se gledase vo zivo ....za mutacii ne bev ama i da ispitam osven folna i b12 i aspirin so ke mi dadat drugo zborev so transfuziolog majka na kolega i so ako ispitas vika tie se tie so se pijat i aspirin ...magicen lek ne postoi....jas sum disciplinirana okulu toa i vekje godini nanazad pijam 3 meseci pauza ....od prenatalni vitamini od profertil od b12 od d 4000ie sve zivo i divo sum probala i sum terala kako so ke mi kazat....mnogu mi.raboti psihata i veruvajte posilno e toa od se ....site tuka znaeme legnuvame da vodime ljubov a vo glava ti e " eve pogodiv ovulacija ovoj pat ke bide " pa kalendari pa chuda pa testovi pa denovi pa simtomi pa stomak me zabolelo jajnik me streknal sekoe simtomce go skenirame i praime fama...ne sum samo jas veruvam mn ne ima ubavo rece clenka gore psihata mi vlijaese najmnogu....so da kazam ke krenam.race sekogas vikam ako bide bide ako ne kako gospod kazal i taka vo krug dojde li nedela dena pred ciklus opet ista prica ....pa toa opusti se koga ke mi go rece nekoj mi ide da go frlam od 3ti sprat :x:xeve so koleskive zborime na rab ajd3 vikaat ke bide ne misli na toa...bolje da ne ti go kaze toa nikoj u momentot ti ide :?:

На Aurora Borealis, ivv7, Цвет88 и 3 други им се допаѓа ова.
  14. ANAMARIO

ANAMARIO Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    324
    Допаѓања:
    499
    Kasni 2 dena trebase pomehju 17zi i 21 da dobijam ....posleden odnos na 11 ama na toj najmallu se potpiram..praziv pogore tabela kako mi bese mesevov redosled

15. *Ива

*Ива Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    516
    Јас лично сметам дека треба да испиташ, јас испитав уште пред да почнам со обиди и испадна дека имам и да терапијата е аспирин додека се обидуваш а од прв ден на позитивен тест е плус клексани. Не е баш така, ај што ќе испитуваш зошто и кога ќе останеш може да треба друга терапија. Плус има различни видови на гени некои поризични некои помалку ризични. Ти си знаеш секако твоја е одлуката, ама ако добро се сеќавам ти имаш и историја на биохемиска плус тестовиве стално ти се со некои бледи линии и пак ќе прашам после колку време се појавија линиите? Ти си знаеш секако што е најдобро за тебе, јас од срце ти посакувам да дојдеш до целта (fingers)

Едит: дали си го проверила прогестеронот?

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ANAMARIO

ANAMARIO Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    324
    Допаѓања:
    499
    Odma se pojabuva i kako ke se isusese za 10 15 min stanuvase poizrazena ....progesteron nemam samonprolaktin i ok bese

17. ANAMARIO

ANAMARIO Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    324
    Допаѓања:
    499
    Mnogu me interesirase posle betata vcera so ke mi dade uste eden test i naprqviv sega ...ovie self clear se za tuzenje nemam.objasnuvanje ova ne e biohemiska!!!! Jas ni sabajlevo ne dobiv eve ...napraven e pred 15 20 min

Прикачени фајлови:

18. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.751
    Допаѓања:
    5.747
    Почекај, може овулацијата не ти е тој ден. Не гледај календари такви. Јас кога почнав да следам фоликули секој месец идев на два дена на гинеколог додека го фатам пред овулација. И по запишувањето неколку месеци следење . Еден месец овулација на 15ти ден, еден на 18ти ден, еден на 12ти ден. Значи немав редовна овулација на ист ден школски по книга, а како сат точна менструација и затоа ни со тест за овулација неможев да ја фатам некако. Само со следење фоликул ти е најсигурно да фатиш овулација. И ако стварно се решиш нема нервози иди во два месеци све испитај што треба да знаеш зошто биохемиски. Не чекај на среќа и на Господ. Господ за Господ, лекар за лекар. Сум Кажала само работата во свои раце. По ред све да се испита и да бидне да не си во стрес да ја задржиш бременоста. Од поодамна си на форумов, гледаш читаш колку жени имаат мутации проблем со запушени јајцеводи, септуми, тироидна итн. А решение ќе се најде ама да не губиш време.
    Со лесно ти посакувам најбрзо да се исполниш.

На Rozevata и ANAMARIO им се допаѓа ова.
  19. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.859
    Допаѓања:
    123.030
    Ти реков да земеш најефтин. И да, имаше земено најефтин, а тој ти беше негативен ко и бетата :|

На ANAMARIO му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.664
    Допаѓања:
    24.165
    Срц знам дека многу глупо прашање.
    Многу урина да не ставаш?
    Мене овде ми изгледа побледа.