Jas sega kupiv self clear i utre mi e vo plan da go napravam , a od simptomi imam samo povremeno grcenje dolu i imam uste iscedok od utrogestanot a veke 2 dena kako ne stavam
Јас сум нетрпелива по природа, сакам да знам на што сум. Имав едно не успешно ивф во јуни, никогаш не де знае
Ништо женичкии, негативен е. Таа едната линија тооолку многу јака очите ке ми ги извади. Шуре чек. На два три пати се вратив да видам да не има уште една ама јок...
Cestitki mila imaj lesna bremenost. A kolku dena ti docni za da ti izgledase vaka bleda vtorata crtka
На еден ден доцнење напладне имав на тоалет бледо, бледо кафеаво, и еве сега ништо нема. Чисто си е. Градите веќе ми се осетливи. Не знам кој ден од дпо ми е, знам дека ми е 30ден од циклус.
Девојки хелп,немам искуство баш со овулациските тестови па затоа ми тррба совет. Денес ми е 11 ден од циклус и сега правев тест и цртата е бледа... Јасно ми е дека е негативен ама прашањето ми е дали би тревало овулацијата да настане следните денови или поминала... Логично ми е да треба да настапи за некој ден со оглед на тоа што добивам на 28-29 дена. Фала однапред
Јас појма немам за овулациските тестови, ама мислам дека треба да почниш околу тие денови да правиш нон стоп насабајле и навечер за ефект.. Јас имав болки, напрајв шур чек, негативен ама во 4 часот попладне го направив, еве втор ден касне.. Пак имам некоа надеж, сеа неам болки..
Тек ќе се случи овулацијата, во следните ден, два ќе ти потемнува цртката. Еден совет, прај ги тестовите одручек во 16, 17 часот, а претходно три часа да немаш мокрено, јас така добивам најубави цртки.
Фала за советот Вечерва наеднаш одлучив дека ќе правам овулациски и отидов веднаш купив и затоа толку доцна го правев
И јас ко тебе најчесто добивам на 28, 29 ден, па месецов добив два позитивни теста на 12ти ден две исти цртки, и на 13ти ден тест линијата уште потемна од контролната.
Devojki pravev test i e negativen a i imam kafeav iscedok osekam ke mi dojde nisto sledem mesec poveke sreka.Predhodno gi pravev site ispituvanja(pap,brisevi i hormoni)i se bese ok, mi ostana uste kanalite da gi proveram.Sakam denes da zakazam kaj Toloski.E sega sedimentacija koga e najdobro da ispitam za vreme na ciklus ili da pocekam da mi zavrsi i dali ke bide problem ako se stimuliram povtorno so klomifen dodeka gi ispituvam kanalite? Obicno zakazuvaat od 7 do 10 den od ciklus i posle toa ako e ok so kanalite da odam istiot mesec na inseminacija
Уште едно прашање имам Дали правеше еднаш дневно тестови? Сум читала дека многу е тешко да ја уловиш овулацијата и убаво би било да правиш два пати дневно... Какво е твоето искуство?
Сабајлево имав кафеаво на бришење, најверојатно ќе ми пробие. Немам болки а обично ми е болна менструацијата, така да и тоа очекувам во текот на денот. Денес треба да земам резултати од микробиолошки испитувања. Што друго ми треба за испитување на проодност на јајцеводите? И каде препорачувате да се направи испитувањето? Уште тоа ми остана.
Uste sedimentacija da se ispita samo neznam koga treba za vreme ili posle ciklus ako znae nekoja clenka neka kaze.Mene denes mi dojde ciklus i planiram da zakazam kaj Tolovski da gi ispitam uste kanalite mi ostanaa
Многу ми е мака. Сите можни симптоми имав, дури затегање доле, и ништо сабајле ме изненади. Понеделнички, ме скрши. Уф ајде со нови сили.. Флажил можам да пијам после менструација одма? Или и додека а имам