Денови после овулација = two weeks wait

Discussion in 'Бременост' started by *Лаванда*, Oct 26, 2021.

1. Zfer

Zfer Истакнат член

Здраво на сите,

Сакам да прашам кај кого користењето и следењето на овулација со тестови вродила со позитивен резултат за брзо време, иако сте се обидувале пред користењето на тестовите подолго од една година?

Што е најважно што би требало да го знам сега откако ќе почнам да користам тестови, бидејќи досега не сум користела?

И за крај, каде би можела да купам топломер за мерење на базална температура?

Голем поздрав

2. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Доколку пробувате повеќе од една година или година подобро е да направиш испитувања и да видиш дали имаш овулација како и пап тест,микробиолошки тестови и хормони. Поздрав!

3. Angella7

Angella7 Истакнат член

Активно се обидував 4 месеци, петтиот затруднев. Мерев базална и користев тестови за овулација во октомври, на 16ти ден од циклус ми беше овулацијата. Ноември не мерев базална и не првев тестови, останав бремена и докторката ми кажа дека најверојатно не сум останата на 16 ден туку покасно. Изгледа месецот сум имала покасна овулација.

* За тестовите имам да ти кажам само да се тестираш два пати во денот кога веќе ќе почне линијата да се појачува. Јас позитивен имав на 16ти ден, вториот тест што го правев вечерта во 21ч. На 17ти ден сабајлето веќе линијата беше слаба.

* Топломер за базална не најдов низ цело Скопје. Некои аптекари и ме гледаа чудно, не слушнале за таков. Мерев со обичен, орално, без да правам движења, само очи отварав. И убаво го гледав дали е на пример 36.5 или малку понапред од 5ката.

jelo likes this.
  4. medena147

medena147 Популарен член

Девојки бев денес на преглед имам два убави фолекули од десната страна ми пушти прегнил,овие денови ќе бидеме активни па за неколку дена ќе се дружиме.:l:

Freckles., Flooora96, Miiaa98 and 3 others like this.
  5. Baby2022

Baby2022 Истакнат член

Super,frlete se vo akcija i dvata neka bidat uspesni daj boze :l::l:

medena147 likes this.
  6. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Здраво женчиња мои:inlove:!
    Честитки до нашата најнова mommy to be @Freckles. :party: Имај си најлесна бременост мила, гали меше!

7дпо - ви пишав пред неколку дена дека имам пецкање во јајниците, па пецкањето мили мои сеуште не престана.:D што е стварно незнам, ама се надевам само на едно:inlove:.
    Гуглам и читам што може да биде - па пријатно се изненадив. Плодот си се сместувал во матката некаден околу 6-12 дена после оплодувањето и може да замислете што мислам дека значи пецкањето:lol:.
    Прочитав дека еден од симптомите е главоболка, па еве денес имав доста интересна а воедно и досадна главоболка цел ден:D.

Многу бев тажна нешто денес цел ден, плус нешто ми се случи што не сакам да го коментирам - нормално, и не сакам да ја трупам темата со офф топици и негатива:).
    Ми требаше некоја поддршка, па за среќа - тука на темава веднаш ја најдов:wasntme:.
    Знаете дека животот е тркало, еднаш си горе, еднаш доле, ама откажување - нема!! Па ако се откажеме од нашите соништа, дали би било тоа живот? Јас мислам дека не:).
    Треба да бидеме доволни силни и храбри за да ги срушиме сите пречки на патот што ни доаѓаат, можеби ќе ни остане лузна, ама таа кога ќе оздрави, одиме пак напред:inlove:.
    .
    .
    Извинете за долгиот пост, ми требаше некаде да ги 'испукам' мислите, па каде на друго место на форумов освен на оваа тема каде што зрачи од љубов, поддршка и разбирање?:inlove:

7. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Od koi testovi koristese ?

8. Angella7

Angella7 Истакнат член

Овула од Зегин, 124 денари, два теста се внатре.

Suze18992 likes this.
  9. Miiaa98

Miiaa98 Истакнат член

10 дпо
    Привремена болка на јајникот .
    Денес се чувствувам некако уморно и цело време ми се спие а можда и дека порано се разбудив ..
    Да се надевам на позитивно .. :emo:

jelo and V.N. like this.
  10. Jana06

Jana06 Форумски идол

Од мое скромно знаење вака се ок резултатите, само без фсх не може да се добие целата слика. Ако е тука некаде како лх тогаш е добро. Тсх исто е во ред вака ама ако понатаму имате потешкотии не дај боже, ќе сака докторот да го симне малку, мислам идеално беше под 2.

Flooora96 likes this.
  11. Xanty

Xanty Истакнат член

Добро утро го повторив тестот и сега убаво се гледа втората цртичка. Ви посакувам на сите што побрзо да добиете позитивни тестови. ДЕДО МРАЗ на сите нека ги исполни желбите :) 20211216_101159.jpg
    @Freckles. Честиткии :)

12. jelo

jelo Популарен член

Честиткии, со лесно да ти биде цела бременост :l:

П.С Дај Боже секој ден вакви тестови да гледаме во групава :l:

13. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Ајде ајде давај давај!
    Да врнат позитивни тестови! :party: :music:

Freckles. and Miiaa98 like this.
  14. Baby2022

Baby2022 Истакнат член

Hello devojki jas pak sum vo golema dilema vaka da objasnam celo vreme sum gledala deka posleden ciklus za noemvri mi bil na 8mi,ama vsusnost na 8mi sum imala vo oktomvri. Noemvri posleden ciklus na 12ti mi bil. E vaka sega vcera ispitano hcg 0,5 znaci nemalo bremenost,mojot test bese so vtora bleda crta. Na eho seuste nema nisto i kazano deka matkata bila spremna za bremenost,i deka dr ne gleda znaci kako za dobivanje. Se tesam pak nekako sama deka mozebi prerano sum bila??? Dali znaete hcg posle kolku dena docnenje na ciklusot pokazuva rezultat i na eho posle kolku denovi moze da se vidi nesto. So predgodnite bremenosti vaka ne mi se slucuvalo se ova e nesto novo za mene!! Ve molam ako nekoj znae da mi objasni,monot maticen prosto neznae sto kako da mi ja objasni ovaa situacija. Veli da pocekame do narednata nedela pa pak da se videme na eho. Dali imam nekoja minimalna nadez ili zaludno da ne se nadevam. Od simptomi imav bolki dolu nisko ama minatata nedela vo lev jajnik poizrazeni,glavobolka,lakomost za blago,i cudno custvo vo meseto!!! Plis help :(:(:l:

15. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Позитивна бета се добива и пред да ти доцни циклусот , повеќе среќа наредниот месец душо :hug:

Baby2022 likes this.
  16. Baby2022

Baby2022 Истакнат член

Zdravje boze sleden mesec ti blagodaram na odgoborot,sega ostanuva da si ja cekam tetkata :sweat::sweat::|

stsmua05 likes this.
  17. Angella7

Angella7 Истакнат член

Ќе бидам искрена.
    Бетата скока со самото зачнување.
    Со 0.5 бета нема никаква надеж. Се што е под 5, значи дека бременост не постои. Мене 0.10 ми беше кога немаше бременост, а ми каснеше 5-6 дена.

Baby2022 likes this.
  18. TheGoldenPeach

TheGoldenPeach Популарен член

Честитки @Xanty, да си имаш најубава и најлесна бременост. :l:

Некој рече дека темава носи среќа и навистина така.
    И јас го повторив синоќа тестот и си добив две убави цртки. Знаев некни дека има, знаев дека очите не ме лажат. [​IMG][​IMG][​IMG]

Посакувам темава да свети од новогодишни позитивни тестови и сите групно да се радуваме. [​IMG]

Ова е мојот тест 10 дпо доцна во ноќта, а ви го прикачувам и оној од некни со најбледата ама најнадежната цртка на свет.

Attached Files:

19. Campanula

Campanula Истакнат член

Честитки мамички ❤️ лесна бременост имајте ❤️
    Дај боже нека има многу вакви тестови до крајот на 2021

Xanty and TheGoldenPeach like this.
  20. jelo

jelo Популарен член

Честитки мама, имај лесна бременост :l::l::f:

TheGoldenPeach likes this.