Фала душо побрзо и кај тебе. Ќе продолжам да ја следам темава да бидам дел и од вашите среќни моменти. Те гушкам и јас
9дпо - пецкањето никако да прекине и денес се сокапав во вц одење не испив кој знае што па да ми се одеше така, ама ајде ќе го сметам и тоа како симптом. Колку ни е убав списокот, машала! Што поблиску ми е датата за правење тест, толку повеќе ме фаќа возбуда ама решив да не се возбудувам толку за крај да не има пак плачки. Ме замисливте сега со овој шур чекот, имам еден дома стои. Предходно имав прочитано дека имате негативно искуство со него ама се брзав и во моментот немаа друг, па сеуште ми стои неискористен. Се мислам дали за овој циклус да го искористам или да љети кроз прозор ама мислам дека ќе биди втората опција .
Кај мене само што почнаа плодните денови, правев и овулациски тестови и линијата почна да се затемнува, добив резултати од микробиолошките со стрептокока бактерија и мораме да паузираме. А колку јако му влеговме на месецов... Тоа е, којзнае зошто е ова добро, ќе видиме. Таман додека сум на терапија и мм да го направи спермограмот и да идеме на сигурно. И плус некое килце да ослабнам Ајде девојки на вас со среќа, да ја преполните темата со цртички и да се преселите во труднички
Е, ова!! Буквално истото се обидувам да го практикувам, иако сѐ уште не сум во дпо. А, во врска со тестовите - досега сум користела фрух и шурчек, и дватанегативни за жал. Но, ако треба да бирам меѓу овие два - го бирам Фрух. Но, тестовите кои се со капнување се попрактични за користење и Фрух не е еден од нив. А, и зошто да го фрлиш бе, мила? Остави го, ќе ти се најде за да си ја потврдиш бременоста.
Изгледа дека бебче “си купува на време“ за после тоа да си расне во мешето безгрижно и среќно! Ќе мине и ова, ама затоа после да се пуштите на најјако! Те гушкамм, сѐ да биде во ред
Уште малце остана и за тебе златна, ги чекам твоите апдејти со душа и срце. Јас искрено пред да почниме да пробуваме за бебче, не ни знаев какви тестови има на пазарот, нормално - не ни ми требал тест, не сум имала pregnancy scare, доста се пазев ама сега кога веќе сме во обиди, сите ги научив од еден до последен, сите реценции ги знам. А, за шурчекот, шознам.. на многу девојки му покажало негативен а тие биле бремени, се плашам ако мене така ми направи ќе треба да му правам операција Имам и од овие би сејф лентичките, и тие многу се фалени, можам и тие да ги искористам. Како и да е, само нека даде позитивен резултат кај сите
@*Лаванда* Фрлај се на работа не читај форум @QweenSM нема зашто да го фрлаш еве јас имам позитивно искуство со еден ден доцнење ми даде втора цртичка, земи си уште еден и прави ги двата
Уште малку, мила. Едвај чекам да си пишувам овде. Ах, без операција ни еден тест не ми пројдол досега. Па, како така? Мора да се расклопи цел. Не си единствена, уживкај мила! И јас не знаев ништо во врска со тестовите, и првиот кој го купив беше Шрчек и погодете поради што го купив баш него? Поради рекламата и песната: “ако се две линии, леле две линии - под итно сега ѕвони му, бремена си кажи му!!“ Да, даа!! Чиста вистина! Смешка сум знам, ама така беше. Е, веќе подоцна открив дека имало и тестови за порано откривање и зедов од нив. Нека бидат позитивни, а другото и не е толку важно!!
@*Лаванда* mila 3den so vesterkata sum vo cetvrtok zakazav uste kanalite da gi proveram i ako se ok ovoj mesec ke si kupam testovi za ovulacija da vidam dali so niv ke go pogidime momentot
А, ти што мислеше? Мене зошто ме нема, па после доаѓам и во еден пост не знам што побргу да напишамАктивен период, што да правиш - тоа е Морам малку и друшките да си ги прочитам овде. Доаѓам овде, си гледам ново позитивно тестче, душата полна, возбудата голема, мотивот и надежда уште поголеми! Мммм убавини!! Како, просто, како да и оддолееш на темава, а да не ја прочиташ??!
Ајде мила, нека врви што побргу! Да биде сѐ во ред четврток и чекаме да кажеш како си поминала. Пробај со тестовите, мила. Дај Боже да те однесат што побргу кон најцрвените 2 цртички Те гушкам најсилно на свет Силни жени сме ние, го можиме ова! Има светло на крајот од тунелот, во тоа биди сигурна!
@*Лаванда* ме изнасмеа ова со рекламата, како мене таа реклама ми пребегала преку скали?! Само нека биде позитивен кај сите! @Suze18992 благодарам на споделеното искуство мила, ајде не го фрлам, ќе си земам и фрух па ќе ви споделам резултат!
Има, има таква реклама! Можеби и членките ја знаат. На тв ја даваа порано и ете ти - оттаму знаев за тестот Дааа!! А, каде ако не на темава?
Daj boze mila kaj site vo najskoro vreme da ima 2crtki ne si svesna kolku si samo pozitivna osoba im vlevas nadez i pozitiva na site te najsilno
Читкај си сега, ама таму после Новата ни година ќе чекаме и твои апдејти од нареден месец. Душа мила си ти. Едвај чекам цела дружина од тука комплет да заминеме во Труднички муабети. Лелеее, мераци!!