@BayernKa @Iris-1234 @Angella7 дечки фала на одговорите , отприлика исто се ориентирам и јас, ама многу пати Мој Календар ме има излажано, па веќе терам по мое.. кога ќе ја насетам белката од јајце (кај мене трае еден ден или еденипол ден, некогаш количински многу, некогаш оскудно, некогаш и воопшто ја немам) тогаш се фаќам за работа. Мош ја избрзувам работата, мош треба по исцедокот барем еден ден да почекам... Буквално тоа ми беше прашањето, дали bythebook, исцедокот го имаме после настанатата овулација или пред да настане овулацијата, како знак? @Iris-1234 ако и овој месец ми дојде, ќе ти пишам за повеќе инфо околу тестовите и како да ги набавам. @Angella7 Јеиии Ангела баш ми е мило, многу убава вест! ајде што поскоро сите овде да ти се придружиме
Zenski napraviv denes hsg i super e se proodni se kanalite mi dade citeral 5dena da gi pijam i odnosi posle 2 dena.Ke zemam testovi za ovulacija i planiram od utre da pocnam.E sega dva pati na den trebase na pr.vo 12 na pladne i vecer taka??? I dali se isti kako testovite za bremenost so mokraca treba neli? Ne mi se smejte na prasanjava prv pat ke mi bide
@DaisyDoo Кај мене исцедокот е пред овулација, отприлика 2-3 дена пред овулација, ама не секогаш го имам. @Angela* Јас праев по еднаш дневно во 4-5 одручек, но ако имаш повеќе тестови уште подобро е два пати дневно за поуспешен "улов". Да, на ист принцип се прават тестовите, ќе си прочиташ во упатството за најточно и гледај барем 3 часа претходно да немаш мокрено. Со среќа и на двете, да вроди со плод.
Нема проблем, пиши ми и ќе ти објаснам ама дај Боже да не ти требаат. Инаку воопшто не избрзуваш затоа што уште подобро е пред овулација да имаш односи за сперматозоидите да ја чекааѕ јајце клетката бидејќи таа многу кратко живее (12 до 24ч), а сперматозоидите преживуваат мислам околу 72ч. Така што околу овулација односи имајте цело време
Пиши, бриши правам од преска Не сакам да се разочарувам како и претходно, ама ете да се пријавам и ја тука во темава. Ден за недобивање ми е на 31/1 јануари. Но, моментално имам периодични болки како да во секој момент да ќе добием, а рано е. Според календарчето овулацијата ми беше викендот, ама ете можно и сега да имам поради привремениве болки. Така да, немам преголема надеж, ама малце се надевам на чудо
Се консултираше ли со доктор дали да пробувате овој месец Мене матичниот ми рече месецот кога правев хсг да го прескокнам бидејќи зрачењето влијаело на јајце клетката тој месец ама ако докторот ти одобрил тогаш со среќа и нареден месец да има две цртки Поззз
Ох исто сум и јас, i feel you... 30/31 Па рано ти е да чувствуваш болки. Мене бар недела пред да ми дојде повеќе по расположението осеќам, а ден-два пред да пробие чувствувам болки..
Еве ме и мене (немам баш конкретно што да пријавам, но сакам да учествувам) Денес: - 6дпо - симптоми: немам ништо - дата за недобивање 31.12.2021г Прашање за милион долари: - Дали ќе има огномети во 00:00ч за прослава на позитивниот тест или пак, огномети за Среќна Нова Година?! Ееех, тоа останува да видиме! Нека биде ова првото, те молам Боже! Среќно на сите
Мене најчесто неколку дена пред да ми дојде имам грчеви така во стомакот и јајниците. Ама сеа се си мислам дека ми е моментално овулацијата, ама не знам. Секако што и да биде тоа е П. С да додадам дека имав на хартија розеникав исцедок на хартија. Можда да сум у овулација моментално.
Те чекам да видам кога ќе пишеш до каде си Ајде само позитивна мисла, ти ептен си го темпирала дедо мраз Стискам палци за тебе Ваква поддршка го заслужува најдоброто!!!
Да, да! Може и ќе ми ја исполне желбата Дедо мраз, плус вака темпиран - нема каде да ми бега Договорено, друшко моја
Која дата сте за тест / НЕдобивање ? Ќе правам список, па ве очекувам да се пријавите. . . . *Конечно, едвај дочекав и јас да сум на списокот. Од душа и срце и' се радувам на дружбата со вас и оти заедно ќе си чекаме. Надеж ми давате, многу ве сакам сите. Е, така да си знаете
Eee sega me zbuni samo mi rece odnosi posle 2 dena. Ajde nekoj ako znae neka kaze dali e dobro da se ima odnosi ovoj mesec ili ne?
Девојки да се пријавам и јас денес ми 8-ми дпо,имам мали грчеви понекогаш,брадавиците ми се малку осетливи и плус бел ицедок по некогаш имам,друго немам ништо посебно. Ден за недобивање ми е 27.12,а тест треба на 30.12 да правам,ако не ми дојде.
Датум за (не)добивање - 30/31, ама ајде да го заокружиме 30.12 Симптоми, така поболни гради, зголемени... што може да е и ПМС Исцедок од време на време кремаст.. исто може да е ПМС related Апетит на завидно ниво, ништо ново... Базална температура врска немам како се мери, ајде не чепкам таму и тоа дечки... Ако има нешто друго ќе пријавам Гуд лак на сите