Денови после овулација = two weeks wait

Дискусија во 'Бременост' започната од *Лаванда*, 26 октомври 2021.

1. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Прочитав, фала ти уште еднаш:hug::l:

На Saba08 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.254
    Допаѓања:
    1.879
    Денес ми е ден за недобивање 10 дпо,до сега немам добиено сеуште правев тест сабајле бе сејв негативен испадна,останува да чекам до 30.12 да видам дали ќе добијам,а инаку пијам дабростон можеби и од тоа да ми доцни па се мислам што да правам дали да го прекинам или да почекам до 30 да го пијам.

На Peanut Butter му/ѝ се допаѓа ова.
  3. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.693
    Допаѓања:
    4.474
    :l:
    Не сум правела, секој месец се залетував порано од што треба правев, сега ке оставам ако ми касни два дена барем ке направам, уште не ми дошла вештерката, има надеж (fingers) :l: (31ден од циклус денес, тогаш и добивам секој месец)

На Peanut Butter и Iris-1234 им се допаѓа ова.
  4. BayernKa

BayernKa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.157
    Според што рачунаш дека денес ти е ден за не/добивање?
    Дали си сигурна, затоа што обично лутеинската фаза трае 14 дена, барем мене толку ми трае. Ја мислам дека ти е рано.

На Snowflake92 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.254
    Допаѓања:
    1.879
    Добивам на 24-25 дена 02.12 ми беше циклусот,овулација имав 15-17 ден од менструација бев стимулиран со кломифен,на 14 ден примив прегнил,пијам и дабростон и мислам дека ми доцни од него.

Прикачени фајлови:

На BayernKa му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    Rano ti e za test. Ako si bila stimulirana so klomifen, posle 13 dpo e po tocen testot

На medena147 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. *Лаванда*

*Лаванда* Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2021
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    1.505
    @medena147 Јеееј, рано било за тест^_^! Е, сега имам уште повеќе надеж за тебе, мила!:inlove:(fingers)(fingers)

На medena147 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. *Лаванда*

*Лаванда* Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2021
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    1.505
    апдејт:

- На 31.12 треба да недобијам. Исцедокот (како белка од јајце или повеќе како желе (sorry for TMI, морав така да се изјаснам)) си продолжи и тоа во поголеми количини. Секогаш пред добивање било суво, овојпат не е. Не сакам да си давам лажна надеж, туку само сакав да ги споделам со вас моите промени. Друг симптом - ништо.

Вие како сте?:$:inlove:

На Suze18992, V.N., medena147 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    859
    Допаѓања:
    2.651
    Мене пак обратно, кога останав бремена за време на овулација бев водена и после тоа суво - пустина, дури веќе кон 6та недела имав малку белузлав секрет.
    Така ко желе ми е секој месец непосредно пред да ми дојде :lol:

На *Лаванда* и jelo им се допаѓа ова.
  10. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.432
    Допаѓања:
    35.040
    ,,Најлудата ноќ,, ќе ми биде уште полуда кога ќе отворам во темава и оп - позитивен тест што зрачи најсилно на свет.:inlove:
    Јас сум супер, си чекам позитивни тестови да си стоплам душа, а нешто ми кажува дека за брзо време ќе има. Предходно кажав тука дека осеќам и се исполни 2 пати по ред, па ајде Боже и сега нека биде така и да ми се исполни интуицијата.:sun:

На Campanula, V.N., *Лаванда* и 2 други им се допаѓа ова.
  11. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    11.713
    Ајде дечки за вас стискам палци - израдувајте се најубаво на крајот на годината оти јас паднав во вода, еве осеќам болки за добивање од вчера, некна, очекувам во секој момент да пробие. Ден за недобивање ми беше 30ти според Мој Календар, ама ваљда ќе подрани малку...

Ви пуштам среќа :*:, ќе се вратам овде во Новата.

На *Лаванда* и jelo им се допаѓа ова.
  12. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.432
    Допаѓања:
    35.040
    Немој така, вие мене како ме советувавте пред некое време?
    Се додека не ти дојде, сеуште си во игра.:inlove: Болките за бременост и за менструација биле исти, така да радувај се додека ја нема, оти може ти уште повеќе ќе се израдуваш со 2 црти, а можеби ќе има и повеќе тестови на самата нова година?!:party: Ме фаќа возбуда, Боже само за добро нека е!:angel:
    Се ќе биди златна, ќе видеш, сите заедно ќе си галиме мешиња.:sun:

На *Лаванда* и Iris-1234 им се допаѓа ова.
  13. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    859
    Допаѓања:
    2.651
    Види, јас имав болки како за добивање 3 дена пред датата за доаѓање. Толку ме болеше стомакот, станав сред ноќ од спиење. Ама не дојде.... после неколку часа се смирија болките и така периодично ме здоболуваше, ту во половина, ту доле јајниците и така си продолжи низ цела рана бременост, нормално се намалија болките, ај да не речам болки, после тоа беше како нелагодност некоја :)

На *Лаванда*, Iris-1234 и QweenSM им се допаѓа ова.
  14. bella12

bella12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2015
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    8.004
    Два дена пред добивање какви болки сум имала, мислев ќе умрам од болки. Денот кога требаше да добијам магично исчезнаа. Тогаш добив позитивен тест.
    Се дури не добиеш има надеж.

На Campanula и *Лаванда* им се допаѓа ова.
  15. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    11.713
    @QweenSM @meggle @bella12 Души сте вие, фала што ми дадовте малку надеж. :l::l::l: Знаев дека се поклопуваат симптоми 99%, ама буквално бук-вал-но истите болки во стомак ги чувствувам. Ајде нема да дигам сеуште раце. Како беше онаа, hoping for the best, expecting the worst :D. Фала ви дечки, како сонце да ме огреа кога ве прочитав :f:

На *Лаванда*, Iris-1234 и meggle им се допаѓа ова.
  16. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.924
    Допаѓања:
    12.084
    Нема зборови за утеха. Многу ми е жал што така се случи.
    Нешто довело до тоа, никој не може да знае зошто. На крајот она клише - така требало да биде.
    Дозволи си да правиш тоа што сакаш, без притисок, ќе помине овој лош период, повторно ќе имаш шанса.
    Голема гушка за тебе :hug::hug::hug:

На Angella7 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    И јас некако изгубив надеж, денес ме фатија болки во стомак и половина исто ама ИСТО како за добивање и ептен сум за никаде... Ама читајќи што ти пишаа девојките, си викам има трошка надеж(fingers)

На DaisyDoo му/ѝ се допаѓа ова.
  18. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    859
    Допаѓања:
    2.651
    Jaс да ти кажам, пред да добијам позитивен тест, односно пред да ми доцни, се осеќав мноогу чудно. Ми доаѓа одприлика 25-27 дена.
    На 19,20,21ден осеќав пецкања во јајниците наизменично (обично кога ќе легнев навечер да гледам филм и ќе почнеше боцкање малку во левиот, после ќе престане па ќе почне во десниот јајник ) и некој мал притисок кај матката доле и околу папокот некое чувство на празнина, не знам како да објаснам поинаку.
    Почна да ми се спие ненормално многу поручек (јас сум тип на човек кој никогаш нема спиено поручек), мочкав често, и мноооогу ждригав.
    Негде на 23ден се разбудив како со температура, со растечен нос, ама тоа траеше само 1ипол ден, после магично исчезна настинката и веќе наредната вечер во сон се разбудив со болки како за доаѓање силни и си викам - џабе следиш симптоми ете доаѓа вештерката, ама не пиев лек со помисла дека може има нешто и чекав само црвено да видам за да се напијам.... цеела ноќ до сабајле си трпев болки, рано утрото престанаа, ставив влошка и заспав. Кога се разбудив, гледам нема ништо и си отидов на работа, па почнаа болки во половини и јајници наизменично, кои како минуваа деновите стивнуваа ама затоа ме жежеа брадавиците и ме чешааа многу...
    И веќе кога добив позитивен тест како одминуваа 5та, 6та, 7ма недела имав повремено нелагодност во пределот на јајниците и матката и градите ги осеќав од ден на ден се поболни, дури како гнило под пазувите и мислам дека оган ми гореа брадавиците...
    Етеее може ќе си ги пронајдете симптомите :D:D:D

На Blagica Petrova, Campanula, Flooora96 и 4 други им се допаѓа ова.
  19. *Лаванда*

*Лаванда* Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2021
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    1.505
    Леле колку убаво објаснето, мила! Секоја чест! Обожавам да читам вакви стории и со нетрпение чекам да ви ја напишам и мојата (секако, кога еден ден ќе добијам позитивен тест). Многу убаво ти е напишано, ти благодариме од срце:l::l::l::f:

На meggle, АнаМаријаД и Iris-1234 им се допаѓа ова.
  20. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Никакви симптоми други немам освен повремено болки во половината и стомакот и пред малку силно пецкање во
    лев јајник (тоа со пецкање во левиот јајник ми се јавува уште од овулација ама сега беше посилно) и едната града малку ме боли. Збунета сум:?: и не сакам да се надевам затоа што се плашам дека ќе се разочарам ама сепак потајно си се надевам малку.
    Како и да е, да се надеваме дека еден ден ќе бидне работава кај сите:sun:

На meggle и АнаМаријаД им се допаѓа ова.