Денови после овулација = two weeks wait

Дискусија во 'Бременост' започната од *Лаванда*, 26 октомври 2021.

1. *Лаванда*

*Лаванда* Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2021
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    1.505
    И јас потајно си се надевам, ама не сакам предвреме ништо. Се плашам дека ќе се разочарам.
    Можеби и ќе го одложам тестирањето од пусти страв. :|
    Чудно, другпат секогаш истрчував дури 4-5 дена пред датумот правев тест. Сега, некако се плашам. Решив да не правам предвреме тест. :nod:Ама, како што поминува времето сѐ повеќе страв има во мене. Опуштена сум и сѐ тоа. Препуштена сум на новогодишната магија, за ова ви зборував уште мноогу поназад низ страниве.
    Е, ама ако ви речам дека воопшто во денот не помислувам на оваа тема - ех, ќе ве излажам тогаш. Мислам, ама сѐ во граници на оптималата.:wasntme:

Само мене ли ми е страв да направам тест?:$:^)

На Ladyme, Suze18992, Campanula и 5 други им се допаѓа ова.
  2. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.693
    Допаѓања:
    4.474
    Не си сама мила, мене два дена ми касни и страв ми е, и уште немам купено тест (fingers):l:

На Campanula, Iris-1234 и *Лаванда* им се допаѓа ова.
  3. *Лаванда*

*Лаванда* Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2021
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    1.505
    Оххх:l::hug:
    Јас имам тест и тоа не еден, туку повеќе. Но, сѐ уште немам храброст да направам. До датум за добивање има 3 дена, а јас абер немам за тест:$

На АнаМаријаД му/ѝ се допаѓа ова.
  4. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.433
    Допаѓања:
    35.044
    Верувале или не - секогаш кога треба тест да правам раците ми се тресат, цела се тресам де, не само рацете.
    Стравот мислам дека ни е од непознато. Навикнати сме да гледаме негативен резултат па сега се плашиме како би реагирале да е позитивен, и тука следува страв од непознато. Далеку од тоа дека не сме среќни и не посакуваме позитивен тест, да не бидам сфатена грешка.:)
    Како мине време и јас се повеќе се плашам кога треба да правам тест и мило ми е што не сум сама мили.:D
    :l::hug:

На H.VAGA, elenaklasik, IronLady и 2 други им се допаѓа ова.
  5. *Лаванда*

*Лаванда* Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2021
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    1.505
    Најверојатно се работи за тоа - страв од непознатото. Со оглед на тоа што досега не сум добила позитивен тест - уште повеќе ми е страв. Затоа и одлагам. Нека ми доцни еднаш, па после ќе правам. Тестот не ми бега.
    Само нека биде сѐ во ред, тестот може и да почека:inlove:(fingers)(fingers)(fingers)
    Ви благодарам за поддршката, морам да кажам дека полесно ми е откако пишав тука. :l::l::l:

На QweenSM му/ѝ се допаѓа ова.
  6. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.693
    Допаѓања:
    4.474
    Охоо ти имаш на залиха, јас нарачав сега пред малку be safe ,деновиве ке стигнст ваљда па ако не добијам до тогаш,ке направам, уште не ми е јасно како се воздржав до сега ама ај :lol: , а ти,јас мислам барем уште ден два да почекаш па да направиш, за по сигурни резултати, а и зависи што тест имаш негде за фрух читав дека покажувало и 4 дена пред изостанокот на менструација, со среќа мила, дај боже сите што чекаме да се израдуваме конечно, стискам палци, ти пуштам среќа (fingers) :hug: :l:

На *Лаванда* му/ѝ се допаѓа ова.
  7. *Лаванда*

*Лаванда* Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2021
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    1.505
    Да, да. Залихите ми се полни. :$
    Ауу, не. Каков ден - два, мила:lol::lol::l:?! Ако ме прашаш мене, јас би правела тест дури по една недела одсега:rofl:. Ете до толку ми е страв:nod:. Ама, па ќе видиме што ќе ни донесе денот. Што и да е нека биде за добро. И посакувам најубави две цртки тука да блеснат и со позитивни тестови да ја испратеме старата, а со уште попозитивни и побројни да влеземе во Новата ни година!(fingers):inlove::l::f:

На elenaklasik, Iris-1234, QweenSM и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.693
    Допаѓања:
    4.474
    Ооо што убаво кажа, не да ми се тресат и раце и нозе и се,ми се лоши дури од стрес,затоа не правам месецов се воздржувам а два дена ми касни, мислам ко ке видам две црти некогаш у животов, ке се онесвестам, у шок ке паднам од среќа после година и кусур негативни тестови, ама ако ај нека е за убаво само, нека дава Господ кај сите :l:

На QweenSM и *Лаванда* им се допаѓа ова.
  9. *Лаванда*

*Лаванда* Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2021
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    1.505
    АМИН!:inlove::inlove::inlove:

На АнаМаријаД му/ѝ се допаѓа ова.
  10. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.693
    Допаѓања:
    4.474
    Е а од симптоми не кажав ништо :lol: мене додека бев во овулација почна сѐ левиот јајник да ме боцка, заврши овулацијата јас неколку денови после тоа имав менструални болки и си викам ајдее сеа ли најде порано да добивам од што треба, ама ништо си остана само на болките, и така секој ден, како ми се доближи терминот за добивање ми ги снема тие болки, само од време на време доле ниско кичмата здоболува и тоа од чиста мира додека лежам на пример многу чудно, а градите ме болат неколку дена веке ама овие два дена страшно, мигрена страшна денес, друго ништо, е сеа ке видиме дали биле ПМС симптоми или нешто друго (fingers)

На *Лаванда* и QweenSM им се допаѓа ова.
  11. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.433
    Допаѓања:
    35.044
    И мене сега почнаа да ми се тресат и раци и нозе за тебе.:D:hug:
    Мислам ако споделите овие денови позитивни тестови у шок ќе паднам од среќа, и да, подобра нова година и да сакам не би имала:inlove:! Не ми се верува дека наместо да си славиме како што треба, јас ќе правам рефреш на фемина да гледам дали имате објавено нешто.:D
    Е, до толку ми е зараза фемина, или подобро кажано - темава!:sun:

На *Лаванда* и АнаМаријаД им се допаѓа ова.
  12. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.693
    Допаѓања:
    4.474
    Абе луѓе дали е можно, лежам и ви пишувам тука симптоми, само што нарачав тестови пред малку, станувам да идам до вц и што да видам, дошла вештерката, ипак биле ПМС симптоми, разочарана сум мноогу, ке си поплачам малку, држам среќа за сите вас, јас нареден месец пак ке се придружам, нема откажување, ве гушкам сите :hug::l::l:

13. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.433
    Допаѓања:
    35.044
    Значи секогаш ќе биде расипувач на убави нешта, секогаш!
    Следниот месец е твој мила, биди ми силна. Исплачи се сега, ама утре собери храброст и одиме со нови сили заедно!!:l:Те гушкам најсилно, не си сама да знаеш, заедно се разочаруваме, ама и заедно ќе се израдуваме еден ден, ќе видеш.:hug:

14. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.328
    Допаѓања:
    15.507
    Јас ги правев тестовите претходно ко добро утро, ама едноставно чуствував дека ќе биде негативен.
    Последниот пат го имав тоа некое чудно чувство и баш ми влеваше страв, што ако е, како ќе биде, што ќе биде...страв невиден посебно заради претходното лошо искуство.
    На крај мечка страв мене не, направив и...II :)
    Ти ги посакувам и на тебе да си ги видиш уште во оваа година:hug:

На *Лаванда* му/ѝ се допаѓа ова.
  15. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.693
    Допаѓања:
    4.474
    :hug::hug::hug::l::l::l::l::l:

На QweenSM и *Лаванда* им се допаѓа ова.
  16. *Лаванда*

*Лаванда* Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2021
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    1.505
    Исплачи се мила, сега. Дај си време ден-два или колку и да ти треба. Но, немој предолго. Таа расипувачката на забави нека си замине што поскоро, и после наредниот месец со нови сили и само напред!!
    Еве, верувам дека сега празници, еуфорија, новагодина и сл., па може и врмето полесно и побрзо ќе ти мине. Знам дека практично е невозможно да не мислеш на сето ова, ама обиди се да си помогнеш самата на себе си. Дај си одмор на душата. Исплачи се, а потоа гордо тргни напред.
    Новиот циклус те чека, твоето време допрва доаѓа:hug::l::l::l:

На QweenSM му/ѝ се допаѓа ова.
  17. *Лаванда*

*Лаванда* Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2021
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    1.505
    Јас многу се плашам од резултатот од тестот. :nod:Т.е сите одлично ме разбирате од што ми е страв, но ќе чекам. Има време, си велам. :$
    Може па, ако не ја заврпам старава година со позитивен тест - може па, новата ќе ја започнам со најпозитивната вест која може да му се случи на човек. Другпат едвај сум чекала за тест. А, сега како иде сѐ повеќе се плашам. Дури и си велам вчера: “Лелее, петок еве го дојде, како толку брзо помина времето? Како ќе правам тест јасс?!?“ :drunk::drunk::l:

На V.N. и QweenSM им се допаѓа ова.
  18. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.693
    Допаѓања:
    4.474

Епа стварно незнам што би правела без вас и темава и сите во неа, ве гушкам и фала за се :l::l::l::l::l:

На *Лаванда* и QweenSM им се допаѓа ова.
  19. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.433
    Допаѓања:
    35.044
    :rofl:
    Ќумрам.
    Една личност ли сме сите дами, не ми се верува колку исто размислуваме.:rofl:

20. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.693
    Допаѓања:
    4.474
    На сите што оваа година ке ја испратат без позитивен тест ко мене( дај Боже ниедна да не добие менструација секако) , на сите ви посакувам ова доле на сликава :l::l::l:

Прикачени фајлови:

На Suze18992, elenaklasik, Iris-1234 и 4 други им се допаѓа ова.