7 дпо. Имам главоболка. Друго ништо. Повремено ме боцка у јајници. Честитки до @Aprilbloom, лесна бременост да си имаш
@Aprilbloom честитки мила! Што убавки црти Среќен Божиќ девојки! Христос се роди. Со нетрпение ги очекувам следните позитивни тестови!
Женски ова оддамна ми се појавува на фб, ама денеска некако баш ми рипна во очи и мислам дека можеби ќе помогне на некој, зошто е баш соодветно за темава. Ви посакувам на сите месецов да си ги видите II
Некој да ми објасни со броење на денови после овулација,од циклус од незнам што како броите да знам дали сум точна јас
Jas dobiv sabajleto .od bolen ciklus sekoj mese,ovoj mesec ne ni go osetiv. Poveke sreka nareden mesec @Peanut Butter piev cista folna 3 meseci sega pijam jas na Novalac tableti veke nekoe vreme
Прво треба да знаеш кога ти е овулација, јас ја осеќам, 3,4 дена пред овулација имам прозирен исцедок и дента кога имам болка во еден или двата јајника ми е овулацијата. Со апликација не можеш сигурно да знаеш ако не ја осеќаш или ако не ја пратиш со тестови. После тој ден почнува одбројувањето, и таа фаза од ден на овулација до ден на добвање мене ми трае 14 дена. На петнаесетиот обично добивам. Се надевам овој пат нема да добијам
Значи точно рачунам и така ми излага, и јас најчесто добивам на 14тиот ден од овулацијата.осеќам и јас кога е ама дека според апликавијата пишува као пред и по овулација дека има поголеми шанси за бременост.Како и да е точно незнам колку е ама тука некаде сум +- Како сте вие девојки?
Жени имам цел ден главоболка, безвезална. Реков нема да барам симптоми дека минатиот месец сите ги имав и ми дојде после 3 дена каснење. Ме болеше денес и десниот јајник. 8 дпо. Ваљда.
Јас денес 7 дпо имам привремена болка доле под стомакот како пред добивање брадавиците ме чешаат и ме болаат .. дали да се надевам или ич ? Некако мн мислам дека овој месец ке ја биде
*Лаванда* што направи, дали направи тест... Ве читав и гледам исто сме, и јас средата сум била 8 дпо... Денес му доаѓа 12 дпо, а јас вчера имав бледо кафен исцедок кој траеше кратко и сега не знам дали може да е менструација или имплантација, а се надевам на второво...тестови правев до 10дпо и се се негативни, па сега решив да не правам додека не видам дали ќе е менструација ова или ќе застане целосно... Иначе за денот на овулација го следев со тестови и скоро па сигурна сум дека овулацијата ја имав на 29.12... Ајде да даде Господ да се израдуваме...
Дами, дај кажете вие што се у друго стање, како се чувствувавте пред да ви закасни циклусот а сте биле веќе бремени? Нешто посебни, симптоми, чудно, болки?