Денови после овулација = two weeks wait

Дискусија во 'Бременост' започната од *Лаванда*, 26 октомври 2021.

1. Miiaa98

Miiaa98 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    936
    Се моли Госпоѓа @*Лаванда* да се јави на главна каса ..

На kikikikirika и Flooora96 им се допаѓа ова.
  2. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.325
    Допаѓања:
    15.507
    Женски сигурна сум дека не следи @*Лаванда* ама има свои причини зошто не се вклучува во дискусија. Верувам дека кога ќе биде спремна и најде доволно време ќе не дружи.
    Сепак мислам дека ни е најголема поддршка, во групава посебно. Да и дадеме малце простор и време за себе

На kikikikirika, curlyhair, elenaklasik и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.782
    Допаѓања:
    3.321
    И јас сум приметила дека одма товарот се става на жената. И од блиски и од цела околина, "таа не може". Мора да е до жената, мажов е здрав. Не знам зошто е тоа така, ваљда дека немаат мозок. Имам другарка на која што свекрва и и се налути кога и кажаа дека синов мора да прави спермограм (facepalm)
    Исто и ова. Во декември имав спонтан и сите мене ме тешат, маж ми како да не постои, сите го прашуваат како сум јас, а него му е 100 пати потешко затоа што не е психички јак како мене. Демек него не го боли тоа што ни се случи!? Не разбирам стварно.

На WhiteCat33, Kikikikiri0405, kikikikirika и 2 други им се допаѓа ова.
  4. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.325
    Допаѓања:
    15.507
    Леле ова со спонтаниов исто и мене ми се случи. Јас кога му кажав на маж ми неможев него да го смирам од плачење, јас немав време да се исплачам од него буквално. Он падна повеќе од мене, а јас држи се за него, држи се за ќерка ми. Кога ќе размислам сега од оваа временска дистанца мене ме жалеа као ај следниот пат ќе бидеш ок. Што викаш ко мажите да не жалат, а ние ко да сме криви за се што се случува.
    Имам другарка се измачи, што се не испитувања направи, маж и требаше да оди еден спергорам да направи и не отиде, не бил до него!
    Што све држи земјава

На kikikikirika и Angella7 им се допаѓа ова.
  5. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    634
    10 дпо, ваљда(пипам ваљда дека според апликацијата ми е тоа, ама и ко бев на доктор пак тие денови имав овулација) иам болки у јајници. Колковите ме вртат. И половината ме боле. (facepalm):smoke:

На Miiaa98 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    796
    10дпо откако ја направив инсеминацијата. Имам многу болни гради и главоболка денес голема. Не се надевам многу на бременост ама ете да пишам што моментално симптоми имам :|

На Flooora96 и Miiaa98 им се допаѓа ова.
  7. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.922
    Допаѓања:
    12.080
    Ах леее да не е до син ѝ, сната да е таа со проблем. Мајка, жена, свекрва :devil:.
    Викам јас мажот оплодува, одредува пол, ама кога не успева, жената е проблемот, секогаш прстот се вперува кон неа.
    Бедно, жално.
    Кога парот се соочува со проблем, тој е заеднички проблем, едноставно можеби не се толку компатибилни за зачнување и ќе им успее малку на потежок начин, пример. Можеби жената одма би зачнала со друг. Пример.
    Ама мажот како може да се соочи со некаков проблем, скраја.
    Пак ќе кажам, неможност да се има дете/неплодност е проблем на двајцата, а не на едниот само. И така и треба да се третира.

На Kikikikiri0405, kikikikirika, DarkStormm и 5 други им се допаѓа ова.
  8. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.467
    Допаѓања:
    4.917
    Токму така!! Ние и двајцата бевме со проблем. Јас ПЦОС и нередовни циклуси, мм имаше хормонални проблеми. Ама нигде ништо не кажувавме. Некој кога ќе прашаше, викавме има време. Исто така комшивката моја, со години се мачеа, не бидна. На крај посвоија. Се сеќавам пред да посвојат, кај нив на слава седевме и другарите на мажот нејзин почнаа да пијат повеќе, па и да го зафркаваат зошто слабо е*ел, да му дале од таа ракијата шљивовача или друго било. И еден паметњакович му вели ај жена ти за рака и на доктор. И женава многу многу се изнервира и се развика, рече точно цитирам: " Мане ако сакаш да знаеш јас го фатив за рака и го однесов другар ти на доктор, али јебига стерилен е, џабе ќе пие шљивовача, не му нуди, а јас утре друг маж да најдам дете ќе имам"
    Инаку женава е со така вишок телесна тежина, и нормално сите мислеа дека во неа е проблемот, нагаѓаа демек хормоните и биле испомешани. А они двајца нигде ништо не кажуваа, и таа вечер ќе премолчеше жената, ама претераа "другарите" на мажот.

На Kikikikiri0405, Kate Rina 93, elenaklasik и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    4.605
    Предходната недела од такви предрасуди кон жените ми се качи притисокот 200.

Почнавме муабет за жени што не можат да имаат деца и од двајца соговорници (мажи) слушам "ај бе таа којзнае што правела во младоста, па и таа другата којзнае и она што правела низ Скопје". И ми се дигна притисок, дури и сега кога пишувам ми се дига притисок.

Се испокарав со нив. Им викам како може да сте толку прости во 21 век, да збориме нешто ко да е 16ти век. Еве ако некој правел глупости во младоста тоа сум јас, литри алкохол, често менување партнери, еден абортус, и пак на 32 останав одма трудна а тие двете на мравка што не згазнале им вадите муабети. На тоа едниот се заќуте си ја призна грешката, другиот уште се кара. На крај му реков, ти свињар еден со тој огромен стомак прво направи дете, после збори за неплодност. Не навредувам луѓе, но ова ме извади од колосек.

Се нервирам, сите парови околу нас се борат со неплодност, но пресреќна сум што се писмени и разумни мажи и жени и не си префрлаат кој е крив. Ги излажав пријателите дека и ние сме биле по доктори, срам ми беше да кажам од прва.

И женички, не дозволувајте било какво мислење на глупа свекрва, комшика, брат, сестра (за мене сите се глупи штом така мислат) да ви прави стрес во борбата. Една нива 30 години ја садиш, па не дава исто род, не е ни секој месец родна, треба да и се погоди и клима и семе и ѓубриво. Зошто би било поразлично со нас жените, природа е тоа.

@*Лаванда* не ни е тука и право со негативни теми почнавме. Таа и кога ќе остане бремена (се надевам што побрзо) треба да и плаќаме да ја одржува позитивната атмосфера.

На MarijaMi90, KristiFolks, GirlRose и 7 други им се допаѓа ова.
  10. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    11.713
    Ауууу сериозно до тука оди паметот? "ај бе таа којзнае што правела во младоста, па и таа другата којзнае и она што правела низ Скопје"

Што има врска младоста и бременоста понатаму? Абе ај баталете ги ваквите ограничени умови, самопрогласени доктори и експерти ајт деф таму. Брееееј таков профил на луѓе најголема штета прават. Ќе голтнам што се' имам да кажам за таквите, не ми вреди.. како што вели баба ми “мрсул не фрлам на нив“ (пардон)

Терајте си животот и настрана од овие отрови оти на секое поле ги има, не само овде. Ова посебно не погодува оти во моментов сме кревки на темата.

Абдали бре не ми се верува ејјј што се не трпи земјава та на сите ли гајле ќе им бериме.

Праќам љубов и позитива дечки :sun::sun::sun::sun::sun::sun:

На KristiFolks и kikikikirika им се допаѓа ова.
  11. Campanula

Campanula Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2020
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    236
    Да се надоврзам на муабетот, и јас сум ги слушала истите озборувања. Еве јас сум имала двајца дечковци се на се, неколку пати сум се опила, гледам да водам здрав живот, па ете не можам да забременам. Многу што лудувале повеќе немале проблеми. Воопшто не им држи вода тоа што го зборуваат, ама секакви луѓе, секакви глупости ќе се слушнат. Нека не допираат до вас такви будали. Уживајте. Тоа што е наше ќе си дојде. Ве гушкам :hug:

На ВикторијаЈ, KristiFolks, Mom's_life и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    1.597
    Да смениме тема од коментари на луѓе што немаат трошка памет и емпатија ништо не добиваме само си правиме да ни биде потешко.
    Ја да ве известам дека активно ви се придружувам во темата. Денес бев на контрола после хистероскопија зборовите на докторот беа "оди работи" па ќе го послушаме од вечер се фаќаме за работа. :lol:

На Bella_Stella, IronLady, KristiFolks и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Miiaa98

Miiaa98 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    936
    Женски денес е мојот нај среќен ден после 3 години од обидување . Мислев дека како и секеој месец што се разочарувам дека пак ке бидам разочарана но силно во мене одлучив што и да е да направам тест , Денес ми е 10 дпо и си реков ај да пробам еден тест да направам оп ми. Се гледаат некако 2 линии , ги отфарам очите повеќе пошо спиев од на нозе ( во 6 сабајле ) ) викам не бе така ми се гледа го оставив тестот и легнав пак но тука ми беше паметот викам а да станам пак да видам можда имаше цртка кога видов вистина се гледаше почнав да се тресам почнав да плачам од среќа .седев со тестот на рака па можда 2 саата чекав да се отфори апотека да земам дигитален пошо они са по сигурни , заминав купив и оп и тука ми кажа многу сум среќна . Ви посакувам на сите вакво чувство и што побрзо да биде и кај вас Амин .

Еве првиот тест
    6B329178-5820-4756-BA7E-2BFCA8273BC9.jpeg

Еве го вториот
    6EE512D4-967D-4A14-ACED-6847FA017B23.jpeg

Кажете Машала:$:$:$:$

Ве влечам сите за нос што побргу и кај вас ( @*Лаванда* ти благодарам за твојата позитивност навистина многу значи подршка верувам дека ова среќа ми е од тебе и дај боже што побргу да те нема од темава мwaa )
    Благодарам исто така на сите за подршката за сите пто ми бевте подршка . Ве сакам :inlove::inlove::l::l::l::l::l::l::l::l::l:

На Chuchanov, Bebce1, Campanula и 44 други им се допаѓа ова.
  14. Ani93

Ani93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    1.774
    Машалааа :) лесна бременост да си имаш :inlove:

На Miiaa98 и Peanut Butter им се допаѓа ова.
  15. BayernKa

BayernKa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.157
    Честитки и со лесно :l:

16. Miiaa98

Miiaa98 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    936
    Благодарам женски да си дочекате што побргу :inlove::inlove::l::l::l::l:

На Viktorijaaa5, QweenSM, Ani93 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.429
    Допаѓања:
    35.037
    Аиииии, каква среќна среда:inlove:.
    Имаме нова мамиии, честитки најмила @Miiaa98 , лесна бременост да си имаш, биди ми благословена и ти и тоа мало бебче во тебе, м-а-ш-а-л-а:inlove:!

Ве читам погоре девојки и само да ви се доврзам со муабетот.
    Немојте да си ставате на срце такви муабети без трошка емпатија, на никој не му го знаеме патот кој го одел додека да стигне до бебче, незнам искрено како некој може така да се дрзне да каже, ни грам човечност да се немало.
    Како и да е, ич да не ве боли уво за другите што ќе кажат, вие гледајте само да си работете на случајот и да си ги чекате тие 2 недели до позитивниот тест, а верувам дека како почнале да се редат позитивни тестови, ќе биде кај сите мили мои:sun:! Ајде со Господ напред, ве гушкам сите, и без разочарувања.:hug:

Апдејт за мене:
    Не сум ви пишала ништо со денови, немав време, ама нема ни многу што да се каже. Според апликацијата сум 6дпо, ама според тоа кога ја осетив сум 4дпо, ама ништо страшно, тука се и двете, па да заокружиме дека е горе-доле точно и по двете пресметки.:sun: Симптоми немам никакви, само пред 2 дена имав некои благи болки во јајниците, освен тоа друго ништо нема.

Мили, со @*Лаванда* се слушам јас, моментално има приватни причини што не е со нас неколку денови, ама за брзо ќе биди тука, на сите ни фали.:l:

На Viktorijaaa5, Aprilbloom, Freckles. и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Katence_bebence

Katence_bebence Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2020
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    359
    Лесна бременост да си имаш :D:D сподели со нас некои симптоми ако си ги имала :D:D:D]:):inlove::inlove:ајде нека се редат само позитивни тестови :inlove::inlove::inlove::*:*:*

19. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.184
    Допаѓања:
    27.374
    @Miiaa98 честитки!
    Лесна бременост :inlove:

На Miiaa98, QweenSM и Peanut Butter им се допаѓа ова.
  20. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Машала, честитки милаааа!:l: Со среќа и со лесно да ти биде:inlove:

Пуштај среќа накај нас и повлечи нè со тебе:hug:

21. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    796
    Честиткиииии идна мамичке :l::l::l: кажи ни што симптоми имаш:inlove: