Денови после овулација = two weeks wait

Дискусија во 'Бременост' започната од *Лаванда*, 26 октомври 2021.

1. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.325
    Допаѓања:
    15.507
    Не си сама верувај :)
    Ние жените сме ти едно нестрпливо, едно чудно битие, абе се пред време да се знаело. Што чудо ќе бевме! Па правиме порано тестови, па бледи црти, па рано за на доктор, па волку бета па толку бета. Сами си правиме зврчки, ама ај па седи мирен. Мене читањево по форумов разни теми многу ми помогна да ги протуркам тие спорните денови до тест. Ти посакувам среќа и позитивен тест, па после да си имаш други ,,маки,,;)

2. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.429
    Допаѓања:
    35.037
    @AngelOfArh мила, верувај дека и јас цело време си го поставувам истото прашање.:|
    Како на другите девојки му успева да не мислат цело време на тоа. Сите велат опушти се, не мисли цело време на тоа, не си прави стресови на телото и сето е океј. Јас му ја разбирам на сите поентата, ама едноставно кога нешто толку многу сакаш и тоа не е мала работа, таму ти е цело време умот. Еден телефон кога сакав да си го купам цело време ми беше во мисли, не па вакво нешто големо како што е зачнување и бебенце. Гледам да не правам толку муабет со либе за тоа, ама на крај врти-сучи пак за тоа ќе почниме да правиме муабет.:D
    Ајде со Господ напред само, што поскоро да си ги видиме тие 2 црти, па сето ова да можеме да му го раскажиме еден ден на нашите чеда.:inlove:

@BayernKa @blablaabla дами мои, многу ми е жал што сте добиле. Верувајте со вас сум секогаш, што и да ви треба тука сум. Силно верувам дека вашиот месец е следниот, тек сме на почетокот на годината, сигурно ќе вроди многу плод.(fingers):hug: Бидете силни, нашето време тек доаѓа, ве гушкамммм!:sun:

Мислам дека сум 6-7дпо, а може и сум грешка незнам, веќе се побркав и со апликации и со сè.:DНајважно ми е што имам уште 7дена до недобивање, а ако не ми дојде тогаш, тест планирам да направам после 2-3 дена.(fingers) Многу надеж имам овој месец мили, се надевам дека и така ќе остане, ах те молам Боже не ме напуштај ни мене, ни сите кои се во исчекување, нека овој студен месец биде наш.:inlove:(fingers)

Девојчиња, која фолна ќе ми ја препорачате? На solgar добра е? Вие која ја користете пред бременост?
    Од кога планирам да купам и никако.(facepalm)

На Viktorijaaa5, blablaabla, АнаМаријаД и 6 други им се допаѓа ова.
  3. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.325
    Допаѓања:
    15.507
    :l::l::l:
    На солгар од 0,4 ти е одлична фолна
    (fingers)(fingers)(fingers)

На Peanut Butter, Suze18992 и QweenSM им се допаѓа ова.
  4. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.429
    Допаѓања:
    35.037
    Благодарам мила моја, ќе ја купам утре, конечно!:D
    Само уште ако не ти е тешко да ми кажеш, колку е цената и дали мора секој ден во исто време да се пие или нема врска тоа? Извинете, не сум баш добро упатена со ова.:|:hug:(fingers)

:l::l::sun:

На Peanut Butter му/ѝ се допаѓа ова.
  5. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.325
    Допаѓања:
    15.507
    Околу 670 ден во зегин, има 50 таблетки по 1 на ден. Јас ги пиев насабајле на гладно. Еве сега пијам од 1000 фолна исто ја пијам сабајле на гладно.

На Peanut Butter и QweenSM им се допаѓа ова.
  6. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.359
    Допаѓања:
    5.790
    Секогаш пред добивање гадно ми се спие и на работа дремки ме фаќаат, да трепнам сон ми доаѓа и често ми е зголемен апетитот. И ако уште почнува нервозата и паранојата моја, јасно е како ден дека ќе добијам, нема утка.

На Peanut Butter му/ѝ се допаѓа ова.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.855
    Допаѓања:
    109.957
    Денес го земав од градинка и на влез еден татко со бебенце го зимаат сестричето, го гали по ноџето и вика и ние може ќе имаме братче или сестриче, нели мама. Па ми кажуваше како име да сме одбереле, ќе сме напишеле, имиња на ливчиња и ќе влечел он кое ќе се паднало. Па нови имиња му текнува... Ај не мисли...

На kikikikirika, Цвет88 и elenaklasik им се допаѓа ова.
  8. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.325
    Допаѓања:
    15.507
    Хахах срце
    Мојата кога беше во градинка на сите им кажала мама има бебе во мешето :$
    А јас и онака сум си машала кој како ме видеше цела недела честитки добивав од учителки и родители. Дур се објаснивме....

На AngelOfArh и tina2018 им се допаѓа ова.
  9. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.475
    Допаѓања:
    22.803
    Офф бе души, абе срце ми се кине....

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    634
    Девојкии, ми доцни, вчера требаше да дојде, или некна. Половината ме боле многу, но градите ич и повремено јајници. И пред тоа ми има доцнето за тоа рано ми е за тест.. Хммм

На Freckles., Viktorijaaa5, Dr.Zzz и 2 други им се допаѓа ова.
  11. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.109
    Допаѓања:
    34.599
    Направи тест, сепак би требало да покаже чим ти касни.
    Држим среќа да има нешто (fingers) :inlove:

На Dr.Zzz, Flooora96 и BayernKa им се допаѓа ова.
  12. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.429
    Допаѓања:
    35.037
    Добро вечер до моите омилени девојчиња:l:!
    Се надевам дека сте ми добро, но во случај ако не сте, сакам да ви ја разубавам ноќта со едно сликце.:sun:
    Вреде секој ваш плач, секоја ваша нервоза, секоја ваша надеж, ама едно не заборавајте, дека никогаш не сте сами и дека секогаш ќе сум тука за вас. Заедно сме посилни, нашиот ред допрва доаѓа.:hug:
    Еден ден, ќе му кажиме на нашите чеда колку сме ги чекале, колку сме плачеле на негативен тест, и најбитното, колку ќе бидат сакани од страна на нивните родители и колку ќе направиме сè за нив само да бидат најсреќни дечиња и да имат безгрижно детство.:l:

*почнав со фолна официјално денес мили(fingers):inlove:.

Последна измена: 15 јануари 2022
    На Ladyme, KittyCat:), Orchidea и 22 други им се допаѓа ова.
  13. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.429
    Допаѓања:
    35.037
    Стискам палци мила, нема да дојде и ќе се израдуваш.:inlove:(fingers)
    Ми мириса на бебенце, дај Боже да се израдуваш со 2 жар црвени црти и од што ќе бидат толку црвени, да паднеме во несвес, буквално(fingers):lol::l:!

На Viktorijaaa5, Flooora96, ivance.. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    634
    Фала мила, од твоја уста во Божији уши(fingers)
    Ке почекам уште малку, оти имам како преслаби болки доле, половината кај крстот премногу ме боле, ама градите ич не ме болат и тоа малце ме замислува.. Ке почекам, дај боже да се израдуваме, конечно.. :inlove:

На Viktorijaaa5 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.523
    Допаѓања:
    6.482
    Направи тест мислам дека е позитивен (fingers) безболни гради се често симптом за бременост. Со среќа!! (fingers)

На Flooora96 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. BlackNight

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.359
    Допаѓања:
    5.790
    Не е така баш. Баш читав дека ако болката во градите по овулацијата стивне во тој случај не се работи за бременост, но ако перзистира тогаш има веројатност. Исто, друга индикација се и промените во гастроинтестиналниот такт кои настануваат во овулацијата, изразени како констипација, но констипацијата обично продолжува да опстојува и неретко е ран симптом за бременост.
    https://www.miracare.com/blog/breasts-hurt-ovulation/
    Болни гради се знак на бременост, според Американската асоција за бременост.

17. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.549
    Допаѓања:
    8.556
    Не мора да значи. Јас немав никаков симптом во рана бременост. Освен одбивност спрема храна.

На Flooora96 и Bebce1 им се допаѓа ова.
  18. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    634
    Е сеа изгубив секаква надеж, бар утре поручек да ми кажеше ;(ја почнав колички да гледам..
    Инаку викаш ако стивне, па за време на овулација јас не ни имам болка..

19. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.349
    Немора да значи сите сме различни , не обрнувај внимание на некоја статистика или било што ..
    Ти си индивидуа за себе и како ќе биде кај тебе кај друг нема да е исто и обратно.
    Ти посакувам две цртки!
    Baby dust to you :hug:

На Flooora96 и Suze18992 им се допаѓа ова.
  20. BlackNight

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.359
    Допаѓања:
    5.790
    Оф леле, да знаев да не пишев, ама ете го имам прочитано повеќе пати ова, а за себе ич не се сеќавам кога бев бремена пред шест години дали ме болеа градите или не. Работата е во тоа што некогаш ме болат пред добивање, некогаш не, ама имам 40 години и кај е да е, перименопауза ќе ме фати, па не сум можеби некој репер, како и да е. Инаку, се сеќавам дека немав болка во стомак, но ни половината не ме болеше, а некого го боли. Од друга страна ме болела пред добивање. Мислам дека немав никакви знаци, мислам дека ја немав ни вообичаенаа вртоглавица пред добивање, имав можеби сосем благи грчеви, неосетни скоро, но откако почна да ми доцни, често мокрев, ама често мокрам и пред добивање. Ова го ставив, во случај на постоење на болка во градите во текот на овулацијата и промени на истата понатаму до крајот на циклусот. Ако си немала болка воопшто месецот, може подоцна ќе ти се развие.
    За себе лично знам и не грешам дека штом ми се јави нервозата по овулација, задршка на вода, вртоглавица, вообичаената мигрена и за крај кога ќе почувствувам дека ми е преполна матката со крв, тоа е тоа, нема бременост. Но, ете на пример, кај некои баш вртоглавица е симптом на бременост. Како и да е, ако не си добила сеуште, има надеж, good luck!

На Flooora96 му/ѝ се допаѓа ова.