Јас немам болка во гради за време на овулација а ни пред циклус. Кога бев бремена, имав исти симптоми како што си имав пред циклус. Огромна болка у јајник, кочење на нога.. и искрено не ни мислев тогаш дека сум бремена. Болката во гради се јави тек кај 6 недела. И гадењето исто. Ама тоа е веќе 2 недели после очекуван циклус. И две бремености кај иста жена се различни.
Градите почнуваа да ме болат недела пред да ми дојде. Сега ич.. Јас пред да ми закасне имав болка у јајници, менструална, нишо си викам здравје тоа е. Секогаш ми иде ден покасно, значи на 14ти требаше, но ништо тој ден воошто болли немав, само половината. Вчера некои благи грчеви кога ке се размрдам, денес ништо. Само половината, и чат пат главоболка.А и подуеност, ко бремена да сум до толку подуена. И ми се менува расположението.. Ке почекам, у ноември ми закасна 2 дена и дојде..
И мене градите ме болеа една недела пред циклус, а сега ништо немав симптоми на денот кога требаше да ми дојде тогаш почнаа да ме болат градите и да имам менструални болки ама веќе знаев дека сум бремена.
Значи многу ве сакам, имам надеж ај, мм 100 пати на ден, како си, да не те боле стомак, душичка моја, сите наши другари заеднички половина се бремени половина сеа скоро родија, сакам и нашата фамилија да се израдува, после се шо било... Секој ден се молам и знам кога тогаш ке се десе чудо и ке бидиме благодарни шо сме мамички. Вие сте ми утеха, дај боже сите шо си имаат мака, да им исчезне и никогаш да не се присетат на неа а во прегратките не едно дури две наеднаш
Jas ne bi se soglasila so tebe, jas sekogasss pred menstruacija imam mnogu golemi bolki vo gradite i toa mi e znak deka sigurno kje dobijam.
A zosto se macis i ti i soprugot? cim ti docni napravi si test i sigurno kje ti pokaze sto e rabotata, dajboze da bides no ako ne si toa e davanje golema nadez mila i poslem pogolemo razocaruvanje
@blablabla1234 да, во право си, ама многу ми е убаво кога си мислам убаво моментално сега.. Си читам убави работи. Ке издржам уште некој ден..
ti si znaes, ti ja isprakjam najgolemataaa srekja za da se izraduvas ovoj mesec i da vidis dve crticki
И јас овојпат скоро и сигурна да бев дека ќе видам две црти,баш болки во градите ми се показател дека сигурно ќе добијам а овојпат ништо не осеќав 5дена ми каснеше и добив мислам дека ми беше од голем стрес,вечерта дознав ужасни вести и наредниот ден добив,мислам дека е од тоа... ама така требало да биде месецов ќе одбројуваме пак
Здраво феминки Дата за НЕдобивање ми е 27ми, според апликацијата овулација имав негде отприлика 13-14 јануари, првпат мерев базална температура овие два три дена и ми беше 36.4- 36.2. Денес пак мерев и ми се покачи на 37 ( претходно никогаш не сум мерела) и градите почнаа наеднаш да ме болат а имам скоро уште 10 дена за менструација. Сте имале некое слично искуство и дали би можело да биде бременост пошто оваа недела бевме турбо активни
Шанси за бременост секако дека има. Но премногу е рано за било какви заклучоци. Ако настанало оплодување, ембрионот сеуште не е ни стигнат до матката. Покачената базална температура се должи на лачењето на прогестеронот. Среќно!
Ништо не мора да значи, не има секакви, некои буквално немаат ич симптоми, некои ги болат гради, некои не ... Како и да е, штом ти доцни направи си тест, само немој шурчек.
2дпо, овулација на 15ти, ден за недобивање 28ми јануари. Бевме секојдневно активни. Одбројувањето може да почне
Ништо и овој месец девојки ,денес ми беше дата за недобивање но јас добив во петокот и ми заврши вчера значи само 2 дена ми траеше се на се ........А баш овој месец имав надеж зошто и овулацијата ја следев со тестови .......
@Lady...S , жал ми е, не губи надеж имаш шанса овој месец да продолжиш со обиди, сигурно ќе успееш. Мене ми е 25-ти датум за недобивање, сакам овој пат да не добијам, но потсвесно знам уште сега дека и овој пат длабоко ќе се разочарам. Но тоа е ќе се обидуваме се додека не го добиеме посакуваниот резултат.
Неколку месеци, да не речам откако поактивно работиме на тема бебе циклус ми шета ко никад, односно секогаш сум имала циклус на точно 28 дена до саат, а сега 4 дена порано, 4 дена покасно, 2 дена порано, па точно на датум, па порано, па пак на време... На ехо се е ок. Сакам кај Черепналкова да одам на едно ехо, само да види што како и до каде е, да ми даде некој совет, мојов некако прелабав ми е, ме тера да оперирам леукоплакија а сега баш и не е време со ковидов... Зборено и со доктори, не е итно за операција, може да почека... Кажете ми искуство за добар дијагностичар на ехо, да има добро ехо и да гледа баш детално.
Така е мила не смееме да изгубиме надеж,мене прв пат ми се случува да добијам 4 дена порано ,но мораме да бидеме силни