Си земав сеа метилирана фолна 400 мкг, и селф клер, ако не ми дое до утре ке праам пак ако не у понеделник ке оам на доктор.
Ne e voopsto jezivo, mene voopsto bolno ne mi bese. Slicno e kako normalen ginekoloski pregled, barem mene taka mi bese. Jas pravev vo sistina i ne prasuvav kaj koj doktor kaj toj sto imase slobodno prv i super bese se. Cenata mislam bese okolu 100€. Jas seto toa vo moeto glavce go dozivuvav kako ajdee uste toa fali da proveram, bidejki zelbata za bebe mi e ogromnaa i nisto ne mi e problem da napravam samo da dade gospod sto pobrzo da ostanam
Mislis na sto piev otkako mi go napravia hsg-to ili dali sum primala nekoja terapija za resavanje na problemot ?
Јас правев хсг во систина и сум задоволна. Многу мала болка како менструална само имав. И бргу се завршува а резултати даваат веднаш.
За решавање на проблемот т.е непреоден канал.Не бев јасна извини. Знам дека тоа се решава со операција лапароскопски мислам така беше.
Neznam mila kako se resava, mene koj i doktor da mi go pogledne hsg to vika mozes slobodno da ostanes od drugata strana trudna samo treba vreme. Najvekje poradi mojata vozrast ne sakaat nisto da prevzemaat bidejki sum mlada i smetaat deka ne treba nikakvi operacii
Колку години имаш, ако не ти е проблем да пишиш? И тоа што така оставаат на случајност на некој начин, да се погоди на другата страна, нели е опасност за вонматерична? Само ме интересира нивниот став околу ова. Всушност оставаат на случајност, да се погоди моментот така?
Јас скроз полудив, глсвоболка цел ден. Во понеделник сум на преглед. Мм е сигурен дека сум бремена. Не ми каснела вака до сеа. Дали е можно шо пиев Флажил? Па да ми задоцнила овулацијата па за тоа вака? Се изначитав све, дека и ако има високо ниво на бета не детектира тестот, или ако се близнаци.. Се тешам сама. Ама ми се чини дека нема ни да ми дојде, иам таков осечај
Антибиотик може да помести циклус. Плус си била настината. Не е да те разочарувам, само ти кажувам варијанти дека е можно.
Негативен е. Си правам само екскурзии на мозокот, барам дупки у случајов. Ке идам на преглед понеделник ке видиме зошто ја нема 9 дена. Плус иам ептен леплив исцедок.
Сигурна си дека си била настината, а не бил ковид? Бидејќи и ковид пореметува циклус, а и Флажилот може ти пореметил. Башка многу што минуваат ковид имаат симптоми баш како на настинка, дури и некои незначителни. Во секој случај добро што одиш на доктор, најпаметно е тоа, може да е и циста, непукнат фоликул или нешто слично, ми се има случено, ми дадоа примолут нор и се среди.
Ти посакувам убави вести и ако не е месецов во скоро време да ти се оствари бременоста што ја посакуваш.
Зошто е поактивна темава, сакав тука да прашам. Лани во февруари на пап имав инфламација бенигни клеточни промени, и сомневање за хпв. Правев типизација излезе негативна. Во септември правев пак пап, и пак истото. Гинекологот рече во ред било штом типизацијата била негативна. Микробиолошки правев 2 пати, лани во јуни и во октомври, и се беше во ред. Некоја со слично искуство? Ме мачи ова зошто бев бремена лани и имав спонтан во 16та недела па сега си правам филмови за таа инфламација зошто пак почнавме да пробуваме. Да напоменам резултативе се однесени на 3 доктори, и матичен и во Ремедика и во Систина.
Ја во Мај 2021 правев пап и излезе ХПВ па правев типизација беше добра у меѓувреме пиев алое вера гел цело шишенце и се извадив од памет решив да пробам за бременост и останав бремена у Јуни сега сум 32 недела , само сфатив дека на пап ако ти заокружат ХПВ а типизација е чиста значи дека се работи за некоја инфекција ама они ја заокружуваат ХПВ за да се направи типизација ако излезе негативна не е ништо страшно некоја обична инфекција барем јас така сфатив од тој стрес што го поминав ..
Исто тој период ептен се извадив од памет и јачав имунитет и се. Плус секад ми бил добар папот и ептен се изненадив. А сега си мислам да не е друга инфекција ама како да дознаам дали и каква е кога ете брисеви се чисти. Баш ќе се консултирам уште еднаш со гинекологот ама така некое црвче ме јаде деновиве и само на тоа мислам па реков да се олеснам тука
Ако сакаш набави си го гелот од Алое тој жолт јас го пиев 2x на ден , не ни очекував да останам бремена и цела бременост сум со анксиозност не уживав ич а немам некоја тешка бременост .. можеби помогнал гелот вреди да пробаш доколку сакаш. Исто сакав да те прашам дали правеше за претходната бременост испитување зошто се случило така?
Од која фирма е гелот и каде можам да го купам? Јас со бета глукан пак почнав викам нема зијан од тоа а добри се. За претходната бременост, ах, многу комплицирана ситуација имам. Случајно останав бремена истерав до 16та недела без никаков проблем ко по книга и ми пукна водењакот и го изгубив бебето. После почнав се од испитувања да правам. Торч, брисеви и хормони беа добри. Ова со папов пак инфламација. Мутации имам мтхфр и двата хетерозигот. И со хсг и хистероскопија се утврди дека имам еднорога матка. Најретка аномалија што може да биде. Се каам што не направив испитување на плодот зошто ништо од ова што го добив како резултат од сите испитувања е веројатна причина за спонтаниот. Добивме пред 2 месеци зелено светло за пробување ама уште ништо нема. А зошто си правам филмови цело време сега се опседнав со папот и инфламацијата