Денови после овулација = two weeks wait

Дискусија во 'Бременост' започната од *Лаванда*, 26 октомври 2021.

1. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    7.298
    Јас на гак закажав. Ти закажува матичен гинеколог.

На Снегулк@23 и Flooora96 им се допаѓа ова.
  2. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    634
    Си земав сеа метилирана фолна 400 мкг, и селф клер, ако не ми дое до утре ке праам пак ако не у понеделник ке оам на доктор.

3. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    796
    Ne e voopsto jezivo, mene voopsto bolno ne mi bese. Slicno e kako normalen ginekoloski pregled, barem mene taka mi bese. Jas pravev vo sistina i ne prasuvav kaj koj doktor kaj toj sto imase slobodno prv i super bese se. Cenata mislam bese okolu 100€. Jas seto toa vo moeto glavce go dozivuvav kako ajdee uste toa fali da proveram, bidejki zelbata za bebe mi e ogromnaa i nisto ne mi e problem da napravam samo da dade gospod sto pobrzo da ostanam (fingers)

На Viktorijaaa5 и Flooora96 им се допаѓа ова.
  4. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    796
    Mislis na sto piev otkako mi go napravia hsg-to ili dali sum primala nekoja terapija za resavanje na problemot ?

5. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.175
    Јас правев хсг во систина и сум задоволна. Многу мала болка како менструална само имав. И бргу се завршува а резултати даваат веднаш.

6. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.225
    Допаѓања:
    91.837
    За решавање на проблемот т.е непреоден канал.Не бев јасна извини. Знам дека тоа се решава со операција лапароскопски мислам така беше.

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    796
    Neznam mila kako se resava, mene koj i doktor da mi go pogledne hsg to vika mozes slobodno da ostanes od drugata strana trudna samo treba vreme. Najvekje poradi mojata vozrast ne sakaat nisto da prevzemaat bidejki sum mlada i smetaat deka ne treba nikakvi operacii

На Viktorijaaa5 и Flooora96 им се допаѓа ова.
  8. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.920
    Допаѓања:
    12.080
    Колку години имаш, ако не ти е проблем да пишиш? И тоа што така оставаат на случајност на некој начин, да се погоди на другата страна, нели е опасност за вонматерична?
    Само ме интересира нивниот став околу ова. Всушност оставаат на случајност, да се погоди моментот така?

9. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    634
    Јас скроз полудив, глсвоболка цел ден. Во понеделник сум на преглед. Мм е сигурен дека сум бремена. Не ми каснела вака до сеа. Дали е можно шо пиев Флажил? Па да ми задоцнила овулацијата па за тоа вака? Се изначитав све, дека и ако има високо ниво на бета не детектира тестот, или ако се близнаци.. Се тешам сама. Ама ми се чини дека нема ни да ми дојде, иам таков осечај

10. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.777
    Допаѓања:
    145.291
    Антибиотик може да помести циклус. Плус си била настината. Не е да те разочарувам, само ти кажувам варијанти дека е можно.

На Снегулк@23, BlackNight и Flooora96 им се допаѓа ова.
  11. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.265
    Допаѓања:
    50.861
    Напрај тест и ќе видеш на што си.

12. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    634
    Негативен е. Си правам само екскурзии на мозокот, барам дупки у случајов. Ке идам на преглед понеделник ке видиме зошто ја нема 9 дена. Плус иам ептен леплив исцедок.

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.357
    Допаѓања:
    5.789
    Сигурна си дека си била настината, а не бил ковид? Бидејќи и ковид пореметува циклус, а и Флажилот може ти пореметил. Башка многу што минуваат ковид имаат симптоми баш како на настинка, дури и некои незначителни. Во секој случај добро што одиш на доктор, најпаметно е тоа, може да е и циста, непукнат фоликул или нешто слично, ми се има случено, ми дадоа примолут нор и се среди.

На Flooora96 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    634
    Не не беше Ковид. Се тестирав. Ке видиме во понеделник шо е проблемот.

На BlackNight му/ѝ се допаѓа ова.
  15. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.357
    Допаѓања:
    5.789
    Ти посакувам убави вести и ако не е месецов во скоро време да ти се оствари бременоста што ја посакуваш.

На Flooora96 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Thinkerbell.

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.175
    Зошто е поактивна темава, сакав тука да прашам. Лани во февруари на пап имав инфламација бенигни клеточни промени, и сомневање за хпв. Правев типизација излезе негативна. Во септември правев пак пап, и пак истото. Гинекологот рече во ред било штом типизацијата била негативна. Микробиолошки правев 2 пати, лани во јуни и во октомври, и се беше во ред. Некоја со слично искуство? Ме мачи ова зошто бев бремена лани и имав спонтан во 16та недела па сега си правам филмови за таа инфламација зошто пак почнавме да пробуваме. Да напоменам резултативе се однесени на 3 доктори, и матичен и во Ремедика и во Систина.

17. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.349
    Ја во Мај 2021 правев пап и излезе ХПВ па правев типизација беше добра у меѓувреме пиев алое вера гел цело шишенце и се извадив од памет решив да пробам за бременост и останав бремена у Јуни сега сум 32 недела , само сфатив дека на пап ако ти заокружат ХПВ а типизација е чиста значи дека се работи за некоја инфекција ама они ја заокружуваат ХПВ за да се направи типизација ако излезе негативна не е ништо страшно некоја обична инфекција барем јас така сфатив од тој стрес што го поминав ..

На Thinkerbell. му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Thinkerbell.

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.175
    Исто тој период ептен се извадив од памет и јачав имунитет и се. Плус секад ми бил добар папот и ептен се изненадив. А сега си мислам да не е друга инфекција ама како да дознаам дали и каква е кога ете брисеви се чисти. Баш ќе се консултирам уште еднаш со гинекологот ама така некое црвче ме јаде деновиве и само на тоа мислам па реков да се олеснам тука :)

На stsmua05 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.349
    Ако сакаш набави си го гелот од Алое тој жолт јас го пиев 2x на ден , не ни очекував да останам бремена и цела бременост сум со анксиозност не уживав ич а немам некоја тешка бременост .. можеби помогнал гелот вреди да пробаш доколку сакаш.
    Исто сакав да те прашам дали правеше за претходната бременост испитување зошто се случило така?

На Flooora96 и Thinkerbell. им се допаѓа ова.
  20. Thinkerbell.

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.175
    Од која фирма е гелот и каде можам да го купам? Јас со бета глукан пак почнав викам нема зијан од тоа а добри се. За претходната бременост, ах, многу комплицирана ситуација имам. Случајно останав бремена истерав до 16та недела без никаков проблем ко по книга и ми пукна водењакот и го изгубив бебето. После почнав се од испитувања да правам. Торч, брисеви и хормони беа добри. Ова со папов пак инфламација. Мутации имам мтхфр и двата хетерозигот. И со хсг и хистероскопија се утврди дека имам еднорога матка. Најретка аномалија што може да биде. Се каам што не направив испитување на плодот зошто ништо од ова што го добив како резултат од сите испитувања е веројатна причина за спонтаниот. Добивме пред 2 месеци зелено светло за пробување ама уште ништо нема. А зошто си правам филмови цело време сега се опседнав со папот и инфламацијата :D

На stsmua05 му/ѝ се допаѓа ова.