Ајде размрдајте се малку, дајте некое тестче Има друштво за недобивање на 7ми? Кога ќе правиме тестови?
Јас сум во групата за 7ми Јас нешто особено немам симптомче, ама не ни размислувам. Мислам дек ќе добијам. Не знам зошто, ама кога ќе сум брмеена, здравје, ќе имам интуиција. Сега немам такво нешто. Ти што осеќаш?
Ништо буквално Ама овулацијата овој месец ја осетив у пм. Одамна такви болки во стомак не сум имала. Инаку, пмс ми почнува една недела претходно, сега немам ништо, па си викам може нема да дојде
Ајде дај Боже да не дојде! Уште сум јас во филм за летна трудница, ама со ова темпо којзнае кое лето ќе биде Бар 5ти 6ти месец да ме фати во лето. Ајде ти прва, па повлечи нѐ овде
Ќе бидам малку офф топик. Ќе прашам овде пошо во тема Менструација никој не ми одговори а тука сте поактивни. Последниве 2-3 месеци првите 2 дена кога ќе добијам имам така светло кафеав исцедок малку на влошка и на бришење и третиот ден веќе убаво си се растекува нормална менструација и трае 4-5 дена. Кој ден да го рачунам за прв? Порано не ми се случувало така, си добивав директ црвена крв. Тој од исцедокот или кога ќе пробие? Да знам ако планирам бебче како да рачунам
Не те разбрав, исцедокот да го рачунам за прв ден или кога ќе ми пробие? 2 дена се во прашање и затоа прашувам.
На 29ти декември добив, прв циклус после лапароскопија, на која беа тргнати цисти од каналите и беше направен дрилинг на јајници. На 12-ти јануари имав розев исцедок на бришење. На 13ти јануари бев на ехо кај Лазаревски. Тоа му доаѓа 16 ти ден од циклус (прв работен ден на докторот после одмор), но со оглед на тоа дека циклуците вообичаено ми траат подолго од вообичаено, др сметаше дека ќе може да се види дали има овулација или не. Тогаш имаше фоликул од 11мм, поради што на 17ти повторно бев на преглед, Лазаревски кажа дека највероватно ќе треба да се оди со стимулација. Доколку добијам да се јавам за да ми каже терапија, ако не добијам за две недели да направам тест. На 25ти јануари повторно имав розев исцедок, поради што на 26ти јануари направив ест self clear кој беше негативен. Си викам можеби рано го направив Денес изминуваат двете недели, за кога др ми кажа да направам тест Имам повремени грчеви во долниот дел од стомакот, бубилици што мноооогу ретко ми се случува, променливо расположение. Болки во градите речиси и да немам. Ваше мислење? Не знам дали да почекам до среда за тест, или доволно време е за да покаже резултат.
Zdravo devojki deneska mi e 16 den od ciklus nautro koga bev vo wc imav rozevko dali mozno da e olulacija a sinoka imame rizicen odnos inaku mi dojde na 43 dena prethodniot mesec dali e rano za ovulacija
И јас мислам од исцедокот да си рачунаш. Мене првиот и последниот ден ми се со исцедоци па си ги пресметувам....
После 1ипол година, една биохемиска и еден спонтан. Бледа ама тука е. Само се молам овој пат да биди се во ред до крај. Фала ви на целата поддршка и сила што ми дававте Не можам да се опуштам и радувам од страв, ќе си почекаме со мм до прегледот, па после ќе славиме
Лелеее само убавини! Преубава црта! Со Господ напред, сѐ да е во ред само. Многу се радувам за тебе! Какви симптоми имаше? Знам дека пиша, ама не е лошо да обновиш пак
Аииии значи знаев дека периодов ќе имаме многу позитивни тестови, машала Честитки мила моја, имај си лесна бременост, мнооогу ми е мило за тебе и едно запамти - овој пат среќата ќе си ја држиш во раце за 9 месеци!!
@АнаМаријаД Мила, осеќам дека ќе имаш и ти позитивен тест, ајде прави го, не ме терај веќе да чекам, ќумрам вака во исчекување. Што убаво вака си се редите нови мами, се надевам на сите Бог ќе ни даде ваква радост, многу сум среќна кога гледам 2 црти.
Јупииии Знаев дека ќе има позитивни тестови периодов Честиткиии да си имаш лесна бременост. Ајде @АнаМаријаД те очекуваме и тебе