Денови после овулација = two weeks wait

Дискусија во 'Бременост' започната од *Лаванда*, 26 октомври 2021.

1. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    1.597
    Би сакала да знам која е таа докторка повеќето тука сме истовремено и по добар посветен гинеколог кој ќе знае и да не насочи низ ова.

2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.830
    Допаѓања:
    109.822
    Да, докторот е прилично млад и се дообразува постојано, му верувам искрено и мислам дека ковидот прави многу збрки, впрочем ко секој вирус, а особено ваков масивен. Не е на одмет да се провери после долги обиди еве.

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.473
    Допаѓања:
    22.800
    Се слагам, мене димитров ми нагласи пример да поработам малце на метаболизмот. Се си има врска.

4. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.415
    Допаѓања:
    35.014
    Здраво души мои.:l:

Јас да се пријавам дека сум 2дпо, според Flo, и дека уште денес ми се плодни денови, па ќе видеме за помалку од 2 недели резултатот - нормално, се надевам на позитивен.:inlove:
    Симптоми немам никакви, единствено што имав беа бодежи во половина кога ми беше овулацијата, па можам да кажам дека убаво ја осетив, убаво ме здрма.:D
    Иначе, сум ви пишала дека ден за недобивање ми е 17 февруари.(facepalm) Оф мајко, незнам како сум можела да видам на 17, кога еве сега гледам дека ми пише 16ти.:D Нема врска, 1 ден утка, не е страшно.:D

Мили, јас нешто си размислував.:angel:
    Нормално, како и сите вас, се надевам на позитивен тест, па тоа што некои ден малце покасно е мојата дата за недобивање од Валентајн, а ние договоривме веќе романтичен дејт за тогаш, планирам ако е позитивен тестот да му го дадам како поклонче и да му речам ,,твојот поклон за Валентајн оваа година дојде малце покасно,, - глупо ли е, детски ли е?!?!?!:worried:
    Знам дека можам и порано да правам тест и пред да ми доцни, ама нејќам бе, се нервирам така, само ми се причинува втора линија, вака нека ми задоцни, па ќе видеме.
    Мене ми е некако многу романтично, ама уште црвенава да не ни уништи сè, добро ќе биде.:D

Како сте ми, како ви врват деновите мили мои?!:l:
    @Iris-1234 , @jelo , @medena147 , @Peanut Butter девојчиња, да знаете дека ми фали вашето пишување овде, гледам не сте баш активни на темава, па се надевам дека сте добри, ми недостигате.:l:

На jelo, Peanut Butter, V.N. и 10 други им се допаѓа ова.
  5. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.254
    Допаѓања:
    1.879
    Добра сум,одмарав малку инаку секој ден ве читам деновиве ќе ми биде овулација.
    Еве го тестот од денес

Прикачени фајлови:

На Peanut Butter му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Добра сум јас мила. Минатиот месец кога добив многу се разочарав, плачев како мало дете, а мислев дека нема да добијам бидејќи ми доцнеше;( После фатив ковид баш во плодни денови бев со температура(facepalm) Сега ми заврши и чекам плодни денови, да се надевам нешто ќе биде(fingers)
    Ти пуштам среќа овој месец да си ги видиш најубавите цртки:l:

7. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.415
    Допаѓања:
    35.014
    @medena147 машала, колку убави црти.:inlove:
    Акцијата нека ви почне, ако не ви е почната до сега, па ќе видеш мила дека ќе имаш позитивен тест. А штом ти е денес ваков тестот, ние две изгледа туку-речи во исто време треба да (не)добиеме.:sun:(fingers)

@Iris-1234 ах бе мила, убаво знам како си се чувствувала, ама сега мило ми е што си добро, така да си бидеш секогаш.:l: Немој да се разочаруваш, си се исплакала, ама сега биди посилна од сè, и верувај дека за брзо ќе си ги видеш најубавите 2 црти на свет.:inlove:
    Ти благодарам мила, и двете ќе си ги видеме тие најпосакувани црти, те гушкаммм:hug:!

@Jana06 мила, јас ќе се дрзнам во оваа тема да те означам, во другата каде што си пишала не сакав да ви упаднам во муабет, ама како да видов јас една многу убава бетичкааааа:inlove:^_^.
    Мноооогу се израдував и многу ми беше интересно како си ја фатила така ептееенски на почетокот.:lol:
    Почекај, па задутре направи уште една, чисто да бидеш мирна да видеш дека сѐ дуплирала, а цврсто верувам дека ќе се дуплира - и те како:inlove:!
    Те гушкам наша нова мама, добро ти веќе си мама, ама нова во групата.:wasntme::hug:

На Peanut Butter, Iris-1234, ivance.. и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    @QweenSM Ехх... ми се радува, ми се слави, ми се иде на сите блиски да се јавам ама еден страв... Само се надевам се да биде во ред. Ќе се потрудам да издржам до понеделник за нова бета да одам на сигурно, па ќе видиме. Ти благодарам, те влечам во труднички најсилно :l:

На Peanut Butter, medena147 и duffi им се допаѓа ова.
  9. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.777
    Допаѓања:
    145.291
    Направи едно тестче утре , од обичните касетки . Имаше едни над 20миу/мл покажуват. Па сабота пак бета.
    Стискаме палци.(fingers)

На Peanut Butter, Jana06 и Kate Rina 93 им се допаѓа ова.
  10. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.254
    Допаѓања:
    1.879
    Да активни сме деновиве,се надевам овај месец ќе си ги видиме двете цртичи па ќе се дружиме во трудничи.Јас не треба да добијам на 21.02.

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.830
    Допаѓања:
    109.822
    Ех колку пати сум замислувала јас како да му пишам, ехеее.... Си викам на крај ништо од тоа нема да бидне, ќе му кажам некако апансас. Па си мислам ај ако биде овој месец на тој и тој начин, на овој и овој ден, ама ништо. Дајбоже вашиот Валентајн да дојде годинава во Октомври, есенски :inlove: Нас ако ни дојде нашето во септември Ковидко ќе го викаме оти во среде ковид зараза ни беа плодни денови и не ги испуштивме нормално :wasntme: Никад се не зна.

На Campanula, QweenSM, GirlRose и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Lady...S

Lady...S Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2021
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    211
    Да се пријавм (fingers) Овој месец со следење на фоликули мислам дека ја погодивме овулацијата ,матичната ми даде да пијан 2х1 15 дена Дабростон за задебелување на ендометрумот во случај ако додјде до бременост и сега имам уште 6 дена до датат за недоаѓање но од вчера некако цело време се чувствувам како водена имам прв пат некој исцедок без мирис како водичка :wasntme: и насабајле чувствувам по некоја минутка менструална болка има ли некоја со слично искуство :) Немам надеж овој пат мн незнам зошто бидејќи 2 години се борам со сите испитување кај двајцата во ред ......

На Peanut Butter и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  13. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Девојки се решив во понеделник да направам пак бета, а до тогаш ќе киднеме на викенд некаде да се опуштиме. Направив еден тест денеска чисто да видам дали ќе се појави цртичка и се појави ептен бледа. Се потсмирив малку ама ќе можам на раат да се израдувам кога ќе го слушнам срцето.

Тие што бевте со мене на 7ми јавете се, израдувајте не. Ајде да ја исчистиме темата што побрзо :l:

На Peanut Butter, Orchidea, Giovanna и 14 други им се допаѓа ова.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.830
    Допаѓања:
    109.822
    Ти прави што ќе правиш, ама ние те отпишавме веќе од темава сега ќе те читаме во труднички. Со лесно! Уживај на викенд и не мисли многу, крени нозе и мисли се како ќе биде со бебе следните празници :inlove:

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.467
    Допаѓања:
    4.917
    Честитки за сите ! Јас не припаѓам овде, не сум желна за друго бебе, но многу сте ми позитивни, од време на време знам да ве прочитам. Со среќа на сите, а на новите мајки со лесно нека им е!

На Anturium, Bella_Stella и Jana06 им се допаѓа ова.
  16. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.415
    Допаѓања:
    35.014
    И јас така мислам дека на крај ништо нема да бидне.:DАко ги видам тие 2 црти, сигурно нема да знам кај да фатам, не па да смислувам такви приказни.:rofl: Незнам, ќе видеме, се надевам дека ќе дојдат цртите, па ќе ви кажам мојот план за Валентајн дали се исполнил.(fingers)
    Фала ти за убавите зборови мила, се надевам дека овој месец ќе биде ваш, а и наш:inlove:. Само немој со Ковидко бе, ме изнасмеа.:rofl::l:
    Доаѓај кога ќе посакаш мила, една поддршка, прееемногу значи.:inlove:
    Се надевам дека кога ќе бидеш и ако бидеш желна за друго бебенце, ќе те читкаме овде, или уште поубаво, да немораш да пишуваш во вакви теми за исчекување, туку - дирекно во труднички.:sun:

На Peanut Butter, AngelOfArh, medena147 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.920
    Допаѓања:
    12.077
    @Jana06 , може сега се одмараш, рече ќе одите на викенд одмор некаде.
    Дај стави го тестчето, темава да ја заличиме, пред да се префрлиш во труднички, :sun:

Кај другите што има? Некоја за 7ми недобивање има?
    Симптоми какви имате?

18. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.415
    Допаѓања:
    35.014
    @elenaklasik

Мила, ти како си ми? Има некоја новост кај тебе, некој симптом? Ајде 7ми е за само 2 дена.:sun:
    Стискам палци да не добиеш, па да ни стоплиш душа со позитивен тест, а верувам дека и така ќе биде.:inlove:

Те гушкамммм најсилно.:hug:

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  19. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.920
    Допаѓања:
    12.077
    Идна мамии, фала ти најмногу! Да ја напуштиме темава колективно и да ја збогатиме темата во труднички. (fingers)
    Кај мене од симптоми: менструални болки за добивање имав минативе дена, па поминуваа, па пак, типично наутро си ги осеќав. Сега имам таква тежина исто, имам како тежина кога одам во вц, како малку запек :$ Навечер се потам - тоа ми е знак за добивање. А имам и поголема желба за секс, ама и тоа пред добивање ми е изгледа знак.

Друго немам што да издвојам :D
    Убав ден ✨

На Viktorijaaa5, QweenSM и GirlRose им се допаѓа ова.
  20. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.224
    Допаѓања:
    91.833
    Јас сум денес за НЕ добивање симптоми имам ЗА добивање, па ќе видиме што ќе биде здравје :| претходниот месец ми каснеше 4дена на 5ти ден попладнето добив од стрес (така мислам,или така требало да биде).

Имаше пишано претходно и некоја друга членка дека исто денес и е ден за НЕ добивање.
    Јас искрено не се надевам(да не ширам негатива)ама ќе видиме:)