Денови после овулација = two weeks wait

Дискусија во 'Бременост' започната од *Лаванда*, 26 октомври 2021.

1. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    634
    Од зегин ја земав 600 и нешто беше тука негде. Еве ја.

Прикачени фајлови:

На meggle и Veki4kaa им се допаѓа ова.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.855
    Допаѓања:
    109.942
    Абе ние синко така го напраивме :rofl: Останав без работа а план ни беше да реновираме, веќе закажани некои прегледи и ај одложивме да најдам прво работа да поработам, ахам, следниот месец останување бремена, прв месец на работа, со точак по 10км на ден, кревање тешко, прашини, нередовно јадење, се поплаивме дома па свиткана на колена работев скоро цела вечер и еве го во април 6г ќе прави.

На Bebce1, Flooora96, elenaklasik и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    received_659019752079153.jpeg
    Eve go testot od pred malko.mnogu me tera na spienje se osekam preumorno

На Sunrise!!!, theTulipsLover, Xanty и 15 други им се допаѓа ова.
  4. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.426
    Допаѓања:
    35.025
    Девојки, само мене ли ми се порамети менструацијата откако почнавме со обиди за бебуш?
    Само што ми дојде, ми подрани цели 8 дена, дали има простор за паника? Да напоменам дека скоро бев на генеколог и беше сѐ во ред.

На IronLady, Flooora96 и elenaklasik им се допаѓа ова.
  5. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.920
    Допаѓања:
    12.078
    Не знам еве и јас тоа увидов. Читав од стари објави на форумов кај некои жени исто така подранувала дури се обидувале и божем, некои имаа пишано, тоа било знак дека наскоро може да се фати. Хм, појма немам.
    Ама дај Боже да се фати, ако подранувањето значи тоа. (fingers)
    Еве нека кажат ум и другите.

На Flooora96 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Баш ти дојде онака како за прв ден или малку имаш? Зашто мене ми се има случено мало крварење во овулација.

7. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.264
    Допаѓања:
    50.861
    Мене.
    Откако почнавме за бебе или ден ќе ми подранеше или 2-3дена ќе доцнеше и воопшто не беше обилна првите денови како последните денови ми беа од циклус и еве сега сум бремена дали има врска тоа или не не знам.

8. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    634
    Исто и мене. Од кога почнавме ептен ми се побрка циклусот..
    Бај д веј, ептен паднсв психички. Го пијсм дабростонот за да ми дојде. Уште 5 дена треба да го пијам. Јас немам никакви симптоми за добивање. А и само шо разбрав за една пред 3 месеца свадба и еве трудна е сега. Не можам повеќе, почнувам да се плашам. Една година веќе до овој јануар. Ај пред тоа не бевме нон стоп заедно, ама јас ептен ке шизнам.. Знам идпитувања испитувања океј е се.. И не бива и ме бива. Се разочарувам а и мм..

9. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    7.298
    @shz те читав некаде низ темите дека си со полицистични јајници.
    Пиеше ли некоја терапија? Какви ти беа хормоните?

10. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.264
    Допаѓања:
    50.861
    Не пиев никаква терапија, само некои хормони бев испитала и тие беа во ред, другите не стигнав да ги испитам.

На H.VAGA му/ѝ се допаѓа ова.
  11. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.426
    Допаѓања:
    35.025
    @elenaklasik дај Боже да е така, се надевам дека сите ќе се израдуваме наскоро.(fingers)

@Jana06 не е баш малку, не е неколку капки, туку убаво има на хартијата крв, па по тоа можам да заклучам дека ми дојде 8 дена порано, оф мајко.(facepalm) Се надевам дека сѐ е во ред, вака одамна ми нема подрането.

@shz буквално последната менструација ми беше таква, ич не беше обилна, дури ме зачуди. Само првиот ден беше така повеќе, после тие 4 дена исто како последните денови, а такво нешто до сега не ми се случило, незнам искрено што да мислам, ама тоа е, изгубен е и овој циклус.

@Flooora96 немој да се разочаруваш, еве гледај не си сама, и јас го одам овој исцрпувачки пат. Јас може не сум година како тебе, неколку месеци се, ама сепак е многу тешко, премногу. Најди сила за тоа бебче што ќе го имаш еден ден, мораш да бидеш силна и да не се откажуваш, оти само така ќе си го земеш резултатот од цела оваа мака во раце!

Фала ви девојки на одговорите, ми помогнавте и ме смиривте малце.:f:

На Flooora96, Viktorijaaa5 и Jana06 им се допаѓа ова.
  12. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.225
    Допаѓања:
    91.837
    Се разочарувам кога ќе добијам и после тие 5дена пак од почеток и се така во круг... има некој со години што се мачи и што чека не се жали :) на овој или оној начин ќе се случи,нормално сакаме сите вака природно да не се влечиме по болници и испитувања ама ако мора ќе се тера напред.Редовни контроли и консултации со матичен па како ќе треба така.
    Нареден месец може ќе се посреќи,кој знае :)

13. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Јас се пријавувам за не добивање на 18ти...кој знае што ќе бидне... Со Господ напред!

На elenaklasik, Jana06 и Chuchanov им се допаѓа ова.
  14. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.777
    Допаѓања:
    145.291
    Имате ли пиено Пикозитол или Елова? Тоа е суплемент , ги подобрува јајце клетките, овулацијата и го регулира циклусот.
    Може да се консултирате со матичен за нив.

15. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Јас пред првата бременост пиев Елова, а сега пред втората Миоцисин. Дали кај мене така се погоди или помогнале, кој да знае. Штета нема секако.

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    10.444
    Јас од скоро почнав да пијам овунорм за таа цел. Плус метил фолат и метил б12.
    Минатиот месец ми подрани циклус 5 дена што не ми текнува да ми се случило некогаш. Чекам да видам месецов што ќе биде, дали ќе се стабилизира. А реално до сега немав никаков проблем ниту со овулација, ниту со фоликули, ама веројатно сметаат дека помага за квалитетна јајце клетка, особено ако си над 30 години веќе.

17. BayernKa

BayernKa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.157
    Јас добив денес, овај циклус ми траеше 26 дена а обично околу 30. Ама знаев дека ќе добивам порано бидејќи овулацијата ја осетив порано, на 11. ден.
    Инаку одлучив прво да правам месецов хистероскопија да го извадам полипот па потоа почнуваме со инсеминации. Доста губевме време. Очигледно не бива природно.

18. SunnyHoney

SunnyHoney Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2022
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    116
    Девојчиња Здраво. Примате ли уште една :D
    Накратко, се обидуваме за бебенце веќе година дена активно. Во тој период ги направивме сите испитувања зошто не сакав да чекам многу ама еве пак чекаме.. Анализите беа сите во ред од пап тест, хормони, брисеви и кај мене и кај мм, спермограм и хсг освен што имав мал полип на матка кој го извадивме одма и излезе дека не е ништо страшно, обичен ендометриален полип.
    Е сега сакам да ви кажам нешто, сите брисеви и мои и на мм беа чисти правени и на државно и на приватно но сепак мене нешто не ми даваше мира, осеќав дека има нешто што можеби смета и пред 5 дена го натерав мм да направиме Androflor и Femoflor испитување кое навидум има иста функција како брисевите исто детектира инфекции или бактерии но како понапредна технологија. И сега замислете брисевите мои и на мм чисти, уринокултура чиста и оп на тестовите Бактерии..... Не знам што да кажам значи.. Ама си викам ако ништо друго барем знам сега што има и што да лечам. Може не е до тие бактерии, може и после 10 дена антибиотик што треба да пииеме нема да биде ништо ама некако психички се смирив кога видов што е и што треба да лечам. Не знам дали сметаат ама испадна дека имаме Gardnerella vaginalis, Bacteroides spp./Porphyromonas spp./Prevotella spp. и Enterobacteriaceae spp./Enterococcus spp, а замислете брисевите и уринокултурата во иста лабараторија правено 5 дена пред овој тест испаднаа стерилни односно чисти. Извинете за предолгата порака, ама може ќе помогнам на некој што исто како мене мисли дека немаат ништо и се нервираат зошто не доаѓа до бременост.
    Ве гушкам сите и се дружиме :l:

На Thinkerbell., elenaklasik и Suze18992 им се допаѓа ова.
  19. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.254
    Допаѓања:
    1.879
    Незнам како е можно толку многу бактерии да имате малку е симтоматски тоа досега не сум видела вака,да кандида и некоја друга имало,тие испитување можеби се дека има бактерија ама е во нормални граници бидејки тие си ги носиме во телото но не се активни при пад на имунитет се активираат,мислам дека треба да се консултираш со друг доктор да ти објасни,бидејки ова се премногу бактерии.

20. SunnyHoney

SunnyHoney Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2022
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    116
    Нас за ова испитување не прати др.Мицковски Ремедика, а како што читав на форумот го сметаат за подобар уролог. Тој ни кажа дека некогаш има некои бактерии што на брис не ги покажува и баш за тоа ни кажа да го правиме па сега не знам стварно :|
    Инаку ова се вкупно три бактерии само што се пишани со повеќе имиња, групи/подгрупи не знам како ги водат. Кај мене е присутна само една кај мм сите три.