Денови после овулација = two weeks wait

Дискусија во 'Бременост' започната од *Лаванда*, 26 октомври 2021.

1. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Можно е, мене ме исече стомакот од кивање 7 дпо, не можев да се исправам од болка. Почекај уште 5-6 дена и направи тест.

На medena147 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.248
    Допаѓања:
    1.877
    И јас се свиткав едвај станав на работе,ме пресече страшно.Дада ќе почекам секако рано ми е за што било.

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.248
    Допаѓања:
    1.877
    9 дпо болки во стомакот не можам навечер да најдам место да се наместам за да заспијам како некој притисок имам,имам главоболки од време на време,градите малку осетливи.
    @QweenSM како си има ли нешто ново???

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.387
    Допаѓања:
    34.992
    Души мои.:l:

Да се пријавам јас дека менструацијата вчера ми заврши, а воедно почната е акцијата.:wasntme: Овие денови го превртев чичко гугл, и секаде скоро прочитав дека ако добиеш пред време, тоа било знак дека за брзо ќе се фатиииии.(fingers) Добро, знам дека и некогаш е bullshit, ама ете, кога планираш бебе, све ќе прочиташ и во све ќе почнеш да веруваш дека ќе се случи, само да ги видам тие 2 црти.:lol::inlove:
    Ден за (не)добивање ми е 8ми Март.:f: Се надевам дека на овој убав женски празник, Бог ќе ме израдува како никогаш до сега, и исто така - Март е месец на мојот роденден, па те молам Боже, дај ми го најубавиот роденденски поклон.:angel:

@SunnyHoney добре ни дојде мила и се надевам дека ќе ви се реши проблемот и за брзо време ќе видеме 2 црти да објавиш.:inlove: Без разочарување и со верба во Бога, бебенцето ќе биде тука за брзо.:l:

@AngelOfArh @DaisyDoo изгледа на сите ни подрани циклусот овој месец.:D Добро, кај мене не е до ковид, ама се надевам дека и кај вас не е од тоа милички, туку да е знак дека за брзо ќе се фатиии.:sun::hug:

@medena147 ти благодарам што ме помисли мила, добра сум, нема ништо ново освен тоа што ми заврши менструацијата, па да се надеваме на бебко во ноември.:inlove:
    Ти како си ми?:hug: Како што гледам според твоите симптоми, некако ми мириса на бебуш.(fingers) Ајде уште малце остана до тест, се надевам дека ќе се израдуваш и ќе бидеш наша најнова мамиии.:inlove:

На Chuchanov, ivance.., АнаМаријаД и 9 други им се допаѓа ова.
  5. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.353
    Допаѓања:
    5.771
    Чисто да ве прашам, ако не е непријатно, но дали додека очекувате во овој период, а имате потреба од апче за глава, сируп, апче за стомак или некоја друга терапија, ја користите истата или се воздржувате. Кога бев бремена со првото, се сеќавам без да знам пиев кафетин и апче против дијареа ми се чини, па матичната ми рече дека плодот во првите 2 недели од зачнувањето бил најазаштитен, односно ништо не е формирано како би дошло до малформации, со други збори ќе има или нема бременост. Не дека очекувам да забременам, ама еве ако случајно се случи. И какви се вашите сознанија, добиени препораки по ова прашање

6. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.532
    Допаѓања:
    8.534
    Jas ne znaev deka sum bremena, pa piev apcinja. A mislam deka i mnogu drugi.

7. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.248
    Допаѓања:
    1.877
    Па добро сум,се надевам дека сум,вториот пат кога бев бремена ми беше вака исто,ќе ве известам за брзо.
    Ти посакувам овај пат да си ги видиш двете црти.❤❤❤

На QweenSM му/ѝ се допаѓа ова.
  8. SunnyHoney

SunnyHoney Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2022
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    116
    Јас верувам дека овој 8ми Март ќе ти биде најубав до сега:l: Ти благодарам многу за позитивната енергија која ни ја даваш и ја разубавуваш групава и нашите мисли:inlove:
    Инаку ова што го пиша за подранувањето уште толку ми влеа некоја надеж зошто кога сме кај подранување на менструација и јас сум во таа група, последните два/три месеци добивам на 25/26 дена, а цел живот ми била точна како саат на 28 дена. Да се надеваме дека наскоро овде ќе има многу позитивни тестови:l:

На H.VAGA, QweenSM, medena147 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. sun995

sun995 Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2017
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    1.140
    Od kraj na ciklus postojano sme vo obid za 2ro i Bev na ginekolog I se I koga da pravam odprilka test

10. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.206
    Допаѓања:
    91.766
    Ти доцни ли?

11. sun995

sun995 Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2017
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    1.140
    Za 11 dena ne treba da dojde

12. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.216
    Допаѓања:
    118.651
    Најрано на денот за (не)добивање.

На sun995 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. sun995

sun995 Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2017
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    1.140
    Ti blagodaram

14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.680
    Допаѓања:
    109.266
    Па чекај, ти можеби тек влегуваш во овлуација, може тек да останеш бремена. Ти си малтене на средина на циклус (не добиено, туку циклус од едно до друго добивање) Не брзај!

15. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.206
    Допаѓања:
    91.766
    Рано е премногу...дајбоже да биде само нека закасни циклус па прај тест.

Јас воопшто не праам тест пред време или на ден/два доцнење оти уште толку ќе се разочарам ако е негативен :$

На sun995 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. SunnyHoney

SunnyHoney Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2022
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    116
    Девојчиња, дали е можно да доцни циклус поради антибиотик? Денеска ни е 6 ти ден од антибиотик треба да го пиеме 10 дена ради бактериите кои ви пишав погоре дека ги имаме, требаше да добијам вчера според календарот на 28 дена, иако последните 3 месеци добивав на 25/26 дена. До вчера имав предменструални грчеви во стомак, но од вчера како да исчезнаа, а скоро никогаш не ми доцни, па мислам да не е од антибиотиците

17. sun995

sun995 Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2017
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    1.140
    Минатата бременост после 6 дена од доцнење одма ми покажа позитивен

18. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.216
    Допаѓања:
    118.651
    Не може да доцни циклус заради антибиотик, но може заради инфекцијата. Најдобро е да направиш тест ако пробувавте за бебе месецов.

На SunnyHoney му/ѝ се допаѓа ова.
  19. SunnyHoney

SunnyHoney Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2022
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    116
    Од тоа се плашам, ако после толку време неуспешни обиди баш месецов биднало нешто, а јас сум со антибиотик... Ајде ќе почекам уште ден, два ако нема ништо тогаш ќе правам тест. Фала ти:inlove:

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  20. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.216
    Допаѓања:
    118.651
    Ич да не се плашиш од антибиотик. Треба да се плашиш од нетретирана инфекција. Ти ја третираш и да има нешто се ќе биде во ред.

На SunnyHoney му/ѝ се допаѓа ова.