1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Денови после овулација = two weeks wait

Дискусија во 'Бременост' започната од *Лаванда*, 26 октомври 2021.

1. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.109
    Допаѓања:
    34.599
    Мене матичната ми ги препорача Vital Pregna, бидејќи и кажав дека пробуваме.
    Па деновиве здравје кога ќе сум во можност ќе ги земам.

2. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.403
    Допаѓања:
    35.001
    Hello my ladies!

Еве ме мене со случувањата денес - некои болки во половина и бодежи во јајници. Се измерив и температура 36.6 - ама се мерев вечерта, а знам дека навечер се покачува температурата, ако грешам, слободно нека ме поправи некоја дама.(fingers)

Тест нема да правам сѐ додека не ми доцни (секако, ако издржам). Се наоружав со тестови - да не ме мислите. Небаре ќе снема тестови за бременост.:drunk:

Туку, оставете ме мене. Како сте вие, како ви врват деновиве? Имате нешто ново да пријавите?:sun:
    Знам дека секојдневното пишување на некоја овде не ви е ,,cup of tea,, ама ете, мојата пуста радозналост сака да знае што ви се дешава во овој период на исчекување.:lol:

Многу сте ми тивки некако, ко да ќе биде затишје пред бура:angel:, па после како ќе паѓаат позитивните тестови како капките дожд надвор(fingers):hug:!

Ве гушкам поддршко моја:hug:, и да знаете дека бебушките кога-тогаш ќе дојдат, а ние ќе бидеме пресреќни и во труднички ќе си пишуваме секој денннн:l:!

:hai:.

На Meddy, GirlRose, Jana06 и 5 други им се допаѓа ова.
  3. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.403
    Допаѓања:
    35.001
    @DaisyDoo , @BayernKa , @SunnyHoney како сте ми дами? Одамна не сте пишале апдејт:hug:, и јас како најдосадна на темава:lol:, сакам да знам дали има нешто ново и дали сте ми добри?(fingers):inlove:

Ве мислам да знаете и ве гушкам сите - од прва до последна:hug::sun:!

На BayernKa му/ѝ се допаѓа ова.
  4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.768
    Допаѓања:
    109.555
    Базална се мери сабајле пред да станеш од кревет, одма мериш.

5. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.248
    Допаѓања:
    1.877
    6дпо немам никакви симтоми сеуште е рано се надевам за 11 дена треба да ми дојде.❤❤❤

На QweenSM му/ѝ се допаѓа ова.
  6. BayernKa

BayernKa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    785
    Допаѓања:
    1.156
    Јас правев хистероскопија на 16.февруари и сега чекам да добијам во среда па да се консултирам со гинекологот дали ќе може веднаш месецов да правиме инсеминација.

7. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.675
    Допаѓања:
    4.441
    Мене порано ми дојде, вчера сабајле :(

8. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.221
    Допаѓања:
    91.825
    И мене порано:) денес...
    @QweenSM изненади не ти позитивно(fingers)

На QweenSM и АнаМаријаД им се допаѓа ова.
  9. SunnyHoney

SunnyHoney Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2022
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    116
    Здраво мила, јас ќе чекам месецов на 14ти да добијам, па после тоа да се пуштиме на работа зошто претходниот месец бевме на антибиотик ради бактеријата што ја имавме и не смеевме да имаме незаштитени... Фала богу од една доза се излечи и извадивме чисти резултати после 10 дена од антибиотик, но кога го добивме резултатот дека сме чисти и смееме да пробуваме мене ми беше 15 ти ден и мислам дека ми беше помината овулација па затоа овој месец не се надевам воопшто и чекам да дојде па од нареден месец со нови сили :inlove::inlove:
    Ајде ти да не израдуваш сега месецов па да повлечеш нога за сите нас:l::l::l: Гушкањеееее:hug:

10. Ena Mena

Ena Mena Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2022
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    169
    Што да кажам освен желба за бременост огормна.Можам да кажам дека имам константно како предменструални болки за време на овулација и после овулација овој месец,еве повторно се појавуваат.Да, пазевме на плодни денови со желба за бејби.Константно имам како грчеви во долниот дел на стомакот,чуствувам подуеност,дали можеби овој пат ќе има позтивен тест?Јас сум нестрплива :inlove:

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.768
    Допаѓања:
    109.555
    Јас сум утнала ден, требало на 9ти да добијам, не на 8ми, така да ако се држи до новиот циклус ќе добијам денес. Грчеви, болкички имам, така да кај и да е ќе добијам. Ама месецов и очекувам.

12. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.306
    Допаѓања:
    11.709
    Ееј @QweenSM :hug: само што се вратив од гинеколог, отидов мислејќи дека ќе уловам овулација. Ништо. Завршила. Денес или утре требаше да биде по мои пресметки...
    Така да ништо и овој месец како и последните не знам колку.

Чекам од тебе убави вести (fingers)

13. SunnyHoney

SunnyHoney Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2022
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    116
    СРЕЌЕН 8ми МАРТ ДАМИ! Нека овој месец цветаат позитивни тестови во групава како најрасцветани ружи :f::f::f::f::f:

На ivance.., Viktorijaaa5, Meddy и 2 други им се допаѓа ова.
  14. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.309
    Допаѓања:
    15.387
    @QweenSM како си? Денес беше кај тебе денот Д? (fingers)(fingers)(fingers)

15. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.403
    Допаѓања:
    35.001
    Еј мила, ти благодарам што ме мислиш:hug: денеска е денот, црвената сеуште ја нема на повидок.(fingers) Тест нејќам уште сега да правам - само за да не си го расипам убавиот ден, убаво ми е тргнато.:lol: Секогаш има шанса го знам тоа, ама последните менструации цели ми беа улави, знаеше да ми задоцни 2/3 дена.:|

Ќе почекам и ќе ви кажам за некој ден, стискајте палци мили.(fingers) Се надевам ќе дојдам со убави вести и ќе ги повлечам сите, ајде Боже усреќи нѐ сите.:inlove:

На ivance.., Viktorijaaa5, АнаМаријаД и 8 други им се допаѓа ова.
  16. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.675
    Допаѓања:
    4.441
    :hug::l:

Прикачени фајлови:

На ivance.. и SunnyHoney им се допаѓа ова.
  17. Leonidisa

Leonidisa Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2021
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    11
    Феминки среќен празник најпрво!:f: Овој месец бевме активни пред и за време на овулацијата. Овој месец малку покасно овулирав, а исто и менструација ми доаѓа отприлика на 30- 31 ден а некогаш знае и ден-два порано. Една недела пред менструација секогаш имам ПМС симптоми и секогаш болки во градите. Овој месец треба да ми дојде во следниве 2-3 дена, но проблемот е што овој месец не чувствувам никакви ПМС симптоми, немам воопшто никаква болка во градите а еве веќе денот за доаѓање се приближува. Тест сеуште не сум правела, ќе почекам до крајот на неделава. Ме интересира дали некој се најдел во ваква ситуација и дали ако случајно сум останала бремена до сега ќе се појавил некој симптом или сеуште е рано. Секогаш имам редовна менструација, никогаш вака не ми е било. |(

На SunnyHoney му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    1.597
    Јас немав баш никакви симптоми , а бев бремена . Можеш да си земеш Self clear ако не ти се чека тој ќе ти покаже ако има бременост.(fingers)

19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.768
    Допаѓања:
    109.555
    И кај мене месецов изостануваат симптоми за добивање. Почнаа денес, односно сега, како пецкање струја во градите, како жештина во стомакот и прееска дури и во јајниците. Ама јас месецов не верувам дека сум забременила, пред се бидејќи испуштивме плодни денови според календар, а и такво ми е чувството, не знам, сигурна сум дека овој месец нема ништо. Здравје следниот ќе одам на преглед на канали а сопруг на спермограм. Минатите 4 циклуси ми поранија, овој утре е денот за добивање, па веројатно и ќе добијам, до тогаш не се замарам и се понашам нормално, денес си испив дури и 2 чаши узо и чаша вино, а сега ќе вежбам стомачни.

20. Leonidisa

Leonidisa Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2021
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    11
    Ќе чекам до крајот на неделава, потоа веднаш земам тест :D Највеќе ме плаши немој некоја циста да ми се појавила па од тоа да ми касни, свашта ми се врти низ глава (facepalm)