Секој роман од Браун ви ги отвара очите се пошироко за светот околу нас, ти го полни мозокот со интересни реални информации кои Браун ви ги дава на тацна.
Од Ден Браун ја имам прочитано "Кодот на Да Винчи" - ми се допада книгата и ја прочитав многу брзо, нестрплива да го видам крајот, но, си ја почитувам својата вера, а оваа книга е спротивност на тоа во што верувам цел свој живот. Затоа си реков, повеке книга од Ден Браун не читам.
Изгубениот Симбол/Кодот на Давинчи.. ресто не сум ги читал, случајно на аеродром ги купив, добри се за лајт читање, немам посебни инклинации кон Ден Браун. Дигитална Тврдина би сакал да ја најдам, но хардкавер за колекција.
Што најде во книгата толку лошо што е против твоето верско убедување?? Сите книги ги имам прочитано во еден здив што ги напишал Д.Браун и за мене е тој прекрасен писател.
Мене не ми е јасна поврзаноста на твојата вера со приказната. Имаш и прекрасни книги за муслиманскиот свет, не значи тоа дека верата ќе си ја смениш со читање, ниту писателот преку своите дела се обидува верата да ја наметне. Многу неповрзани работи се тоа, ама добро.
Да не се повторувам, реков тоа си е мое мислење и убедување. Секој си има право на свое размислување.
Исто така мое мислење е дека тоа нема никаква врска, затоа не те ни прашав нешто, завршив со, ама добро, во смисол како сакаш. Origin ја видов на саем, ама солена беше доста, па се мислам да ја симнам. Како е според другите негови книги?
Мене ми е омилена од останатите. Повеќе е во стил на Инферно отколу Кодот, а токму тоа ми се допадна. Овојпат тематиката е модерната уметност, наука, прогрес и атеизам, ама не во стил на Ангели и демони, за среќа. I liked it a lot.
Ја има некоја од вас „Потекло“? Каков е преводот? Сакам да ја земам за подарок, но во последно време преводите на Култура се катастрофа. А книгава не е воопшто евтина за да ризикувам.
Моментално ја читам Ангели и демони и сега засега е добра,единствено ме нервира тоа што има многу непознати зборови,инаку ова ми е прва книга која ја читам од Ден Браун и следна што сакам да ја прочитам е Кодот на Да Винчи.
Девојки, имам пишано и во друга тема, каде може да ја најдам "Ангели и демони"? Во Култура мислам дека ги имаат сите книги на Ден Браун, само оваа не. Некоја друга книжара, можеби?
Провери во Матица. Таму ги имам сретнато книгите на Ден Браун, ама бидејќи не е од нивна издавачка куќа се поскапи околу 600-700 денари може и повеќе.