Ела куде Баба Ванџа да ви гледа на ајварче. Добар трговец? Не ме зафркавај. У случај да работам на'пазар, оние што сакаат да се ценкаат, се ќе си купат бесплатно. Ко што незнам да кажам не.. Ќе го ошурам газдата.
Петок Родените во петокот ќе успеат во животот-ќе добијат подобро образование, ќе имаат успешна кариера, ќе се збогатат, ќе живеат долго. Но ... секогаш ќе има нешто што ќе им недостасува. True
Среда Родените во средата ќе доживеат длабока старост. Сакани се и верни, но не и богати. Но, ... парите не се сѐ во овој свет. Spoiler Не се се парите на овој свет!
Среда Родените во средата ќе доживеат длабока старост. Сакани се и верни, но не и богати. Но, ... парите не се сѐ во овој свет.
Петок Родените во петокот ќе успеат во животот-ќе добијат подобро образование, ќе имаат успешна кариера, ќе се збогатат, ќе живеат долго. Но ... секогаш ќе има нешто што ќе им недостасува. Точно. Секогаш нешто ми недостасува
Среда Родените во средата ќе доживеат длабока старост. Сакани се и верни, но не и богати. Но, ... парите не се сѐ во овој свет Сакани се и верни - точно
Четврток е доста силен ден. Тој се смета за добар и за лош ден. Добар бидејќи човекот роден на овој ден е убав, со паметни очи и светло лице. Лош, зашто ќе е вечен скитник, без да успее да пушти корени каде и да било. Не сака да се врзува на едно место. Сака да оди и открива нови и непознати места, но штом ги разучи тие му стануваат здодевни и повторно тргнува во непозната насока. Точно многу брзо ми здосадуваат едни исти работи ..
Недела Родените во недела се сметаат за среќници кои се наведени од судбината. Обично без да вложат посебни напори тие успеваат да постигнат сѐ во животот и добро семејство и богатство и слава.
Абе некако ми се допадна ова со очите Но со не пуштанјето корени ме загрижува затоа што вистина е тоа дека постојано сакам да откривам и разучувам некои работи...
29.08.1990 Иху, длабока старост! Сакам, ама и во длабока старост да сум сакана, како што е горенаведено!
Со оглед на тоа како ми се движи животот наоѓам многу сличности со напишаново. А ова последново е баш ко за мене, жално, но вистинито.
Сабота Ако се верува на народните верувања, човек роден во сабота ќе има гатачки способности и ќе може да гледа низ вратата на световите. Родените во сабота ќе се занимаваат со она што им се допаѓа и ќе имаат можност да патувааат, од нив можат да излезезат добри трговци. Имам некои чудни претчувства кои по инерција ми се остваруваат , имам дежа ву по стопати на ден ,белким еден ден откако ќе преминам на "подобрата страна" би можела да се вратам опет назад и да ги измачувам сите што ми скривиле во животов факинг Не можам да се заниавам со нешто што не ми се допаѓа ,така да го потврдувам и овој податок , а искрено се надевам дека еден топол сончев ден ќе ја прошетам Земјинава топка ,или барем Јужната хемисфера , друго не ми треба.
Понеделник е мојот роден ден. Тоа е денот на Месечината. (вторник-Марс, среда-Меркyр, четврток-Јyпитер, Петок-Венера, сабота-Сатyрн, Недела-СонЦе)
Вторник Вторник не е еден од најубавите денови. Родените на овој ден обично стануваат скандалозни, обично се богати и живеат подолго. Ишалах