1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Депилатор

Дискусија во 'Тело' започната од kate-the-great, 25 јануари 2011.

1. jovankad5

jovankad5 Активен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    3
    Јас го имам овој, ама лично јас не сум задоволна, мноу поткожни ми се направија... :@
    Ама и мајка ми го користи, нејзе и е супер... Дали е до кожата, до влакното, кој знае.

Некоја феминка го има ли да каже како е?

Прикачени фајлови:

2. Sexy-Lady

Sexy-Lady Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2012
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    16
    И јас навистина е супер :D

3. Cence

Cence Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    733
    Допаѓања:
    763
    Според цела тема што ја прочитав, најголем број позитивни мислења имаше само за овој депилатор.

http://www.buypakistan.com/images/products/originals/hp6400_00_rtp_.jpg

Гледам во NEPTUN има акција на депилаторите и гледам дека истиов депилатор има 5 ѕвездички. Е сеа се мислам помеѓу овој горе или овој доле. Кој знае нека ми ја каже разликата меѓу двата, освен цената :)

http://images.otto.de/asset/mmo/formatz/Philips-Epilierer-Satinelle-HP-6402-00-2422394.jpg

4. ForeverYoung

ForeverYoung Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    653
    Допаѓања:
    1.925

Разликата е тоа што тој црниот има дел за депилирање препони,инаку се скоро исти.Јас до скоро го имав тој првиот,сега го купив овој вториот бидејки ми се расипа адаптерот,и патем да прашам да не знае некој кај можам да купам само адаптер? :) Малку избрзав со купување,можев да си купам само адаптер,ама викам ајде ке си купам нов секако овој ми е 4-5 години веке,и си купив braun aма не го бива за ништо,па си купив пак philips овој црниот.И се изнадавав пари и сега ми се иде од мака да си купам адаптер и да си го користам пак овој првиот хахха.

П.С.Сега гледам на претходните страни,има пишано дека тоа пластичното е за правилно држење,е сега незнам мене во продавница ми рекоа за препони дека е,ама сигурно може и на нозете да се користи.Јас пробав малку ама некако повеке време му треебаше со тоа да ми ги извади влакната и го тргнав,а за препони го немам пробано страв ми е со депилатор :D

На Cence му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Cence

Cence Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    733
    Допаѓања:
    763
    И сега според тебе, кој е подобар да си го земам? А инаку за адаптер може да прашаш од таму кај што го имаш купено да те упатат некаде ако не можат истите да ти помогнат.
    Кога веќе имаш искуство и со двата кажи ми уште дали си задоволна од вадењето на влакната и дали брмчат многу?

6. ForeverYoung

ForeverYoung Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    653
    Допаѓања:
    1.925
    Па како сакаш,ти викам исти и се двата само кај црниот имаш доплнителна пластика.Ако си при пари земи си го црниот,а ако не можеш и овој.Стварно незнам дали ке ја користеш пластиката,мене ми е нов само еднаш се имам депилирано и јас незнам дали е нешто ефикасна.Еве нека каже некој друг што го има дали ја употребува.А инаку добри се овие,барем во споредба со тој браун што го купив се мн подобри,единствено нешто што ме нервира што многу брмчат,тој браун скоро и да не се слуша:)

7. Cence

Cence Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    733
    Допаѓања:
    763
    Па добро 300 ден. не се проблем кога веќе давам толку пари, али незнам зошто би ми било толку потребно тоа пластичното. Јас до пред извесно време го користев депилаторот на Цептер ама ми се расипа и сега сакам нов да си купам. Во комплетот со него имаше и пластично ама ниту еднаш не го употребив :D Како и да е мене ме интересира дали овие добро работат и вадат влакна за тие пари и дали вреди да купам :)
    Али ете нека пишат тие што повеќе се разбираат :)

8. ku4ence

ku4ence Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    883
    Допаѓања:
    1.754
    Јас еднаш на нозе с еимам издепилирано со депилатор..Леле шо болка истрпев..Ама па 2 недели нозете џам ми беа :) и после пак на бричот му се вратив ако ке растат на секој 2 дена ама барем неболи :lol:

9. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.112
    Допаѓања:
    826
    И јас овој го користам. Искрено првиот пат кога го употребив дента имало земјотрес..
    Сите се жалат дека осетиле, јас од болка, страв ништо не осетив :lol:
    Задоволна сум, за растење мислам на 2 недели така нешто, не сум забележала точно :D

10. CocoLady

CocoLady Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    159
    Јас го имам овој пред некое време го купив .. :) Мене искрено ми е супер , нозе си издепилирав со него и не ми остаи ич влакненца :clap: Ми се допаѓа а и цената не му е лоша ;)

11. Kalinka94

Kalinka94 Активен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    4
    Која цена е и каде може да се купи? :)

12. CocoLady

CocoLady Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    159
    Јас го купив од Техномаркет :) Цената му е 1000 ден.

На Kalinka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. 12masima

12masima Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    29
    Девојки, сакам да си земам депилатор, што мислите кој е поквалитетен вака, побезболен....

14. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.675
    Допаѓања:
    5.445
    Јас имам на Бош, може има 7-8 години како го имам, и ете седи во кутија. Мене со деполатор не ми е ист ефект како депилација, депилацијата ми е далеку поефикасна и во неколку потега се завршува, а со депилатор 100 пати повеќе пати се помнуваш, а и болката ми е мн поголема... Јас не препорчувам депилатор, а го купив повеќе од 3000 тогаш.

15. SnowW

SnowW Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Да се пофалам феминки :D Денес по долго размислување си купив од Нептун депилатор [​IMG] Си идам дома исќефосана седнувам да се депилирам и нешто не ми ги вади сите влакна, зошто? Дали треба и за со депилатор влакната да се помали ?

16. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.390
    Допаѓања:
    8.336
    Да да кога се депилираш со депилатор влакната треба да се кратки инаку кога се долги не ги вади сите и не е тоа тоа.

17. 12masima

12masima Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    29
    snow олку го зеде депилаторот? дали убаво го испроба и дали си задоволна ;)

18. Simplicity

Simplicity Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    534
    И јас го имам истиов депилатор и баш сум задоволна. Инаку, баш напротив, јас имам слушнато дека влакната треба да бидат потпораснати, за да ги вади од корен. Така и правам јас. :) Не предолги, меѓутоа не ни прекратки.
    Пробај уште еднаш како ќе биде, јас пак ќе речам, многу сум задоволна - после депилирање кожата цела ми е мека и мазна. :)

Јас веќе некое време го имам, не се сеќавам точно на цената. :|
    Инаку, многу сум задоволна. На почеток тешко ми беше да се навикнам, ме пецкаше, ме болеше. Ама сега веќе немам проблеми, за половина час се средувам. :)

19. 12masima

12masima Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    29
    Мхмм значи го има во Нептун само .. фала многу :)

20. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    ^ Јас имам сличен депилатор, исто купен од Нептун, пред некои 3-4 години.
    Во Нептун можете да најдете ефтини, а убави депилатори.

Тогаш откако го купив долг период се депилирав сама дома со него, после преминав на депилација со топол восок кај козметичарка, па сега пак се вратив на депилаторот. Мислев дека поткожни влакна се појавуваат само ако се депилираш со депилатор, ама видов дека не е баш така. И со топлиот восок ми се појавуваа. Затоа редовен пилиг правам, туширање пред депилирање за да се отворат убаво порите на кожата и за 20тина минути сум готова. Што се однесува до болката - се навикнува.