1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Депилатор

Дискусија во 'Тело' започната од kate-the-great, 25 јануари 2011.

1. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209
    море девојчиња не можам за џабе купив депилатор. ме боли страшно некако едната нога до пола ќе ја издепилирам,ќе плачам,ќе врекам ама ќе биди :D ама на втората не можам да поднесам па мавам бикче :D не знам зошто восок не ме боли а ова е страшно :D да не има некој депилатор кој не нанесува голема болка како да го касат пчели :D

2. Simplicity

Simplicity Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    534
    И јас бев иста на почеток, на секоја минута, две - престанував со депилирање. Викав, пискав, многу ме болеше. Неколку пати и јас го баталив депилаторот, почнав со брич. Сите ми викаа да издржам првите неколку пати со депилатор, колку да се навикнам, после лесно ќе било, ама мене не ми се веруваше. Си мислев, што има врска тоа дали сум навикната или не, кога вади од корен - мора да боли. Ама стиснав заби, и еве, сега воопшто немам маки при депилирање. По се изгледа - се навикнав. :D
    Пробај еднаш, два пати, ќе видиш дека малку по малку ќе се навикнеш. Со депилаторот влакната откако ќе пораснат не се оштри како со бричот. Голем плус според мене. :)
    Штом јас издржав и се навикнав на депилатор, верувај - секој може. :D

3. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    48.371
    И мене на почеток ме болеше многу и го баталив, со години си стоеше у фиока дури мака ми беше за парите што ги дадов.Но после мечка страв мене не,почнав полека полека редовно со него да се депилирам и после неколку пати мислам дека се привикнав па прекина да ме боли.Сеа повеке ме скокотка отколку што осекам болка. Се е до навика,така да пробај неколку пати стисни заби и ке видиш дека после некое време ке престане да те боли. :)

П.С да не заборавам, треба влакната да ти се кратки така барем мене помалце ме боли.Кога се долги ги кине и може и да не ти ги вади од корен а и поише боли зашто ги тегне.

На BellaS му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.424
    Допаѓања:
    6.952
    Немате проблем со поткожни влакна со депилаторот?Јас си купив и се депилирав неколку месеци ама после мака видов со поткожни влакна едно по едно ги вадев со пинцета...Сега депилаторот само за рацете го користам...

5. peaace

peaace Активен член

Се зачлени на:
    20 април 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
  6. SnowW

SnowW Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    12masima
    snow олку го зеде депилаторот? дали убаво го испроба и дали си задоволна ;)[/quote]

1500 од Нептун и 2 години гаранција :)

Кога останав јас жива добро е значи сите можите да издржите :rofl: Одпрво боли,пецка.. ама ќе се навикне човек ;) Ете сега и за рацете почнав да го употребувам, па ќе видиме како ќе се покажи за во иднина :)

7. Calla

Calla Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    1.512
    Според мое мислење ова не вреди да се купува,
    можеби е ефикасен, ама со оглед на тоа што работи само со гел, што ќе правиш откога ќе ти се потроши?
    а башка што не е многу количински...
    ако си за депилатор, убаво разгледај ги претходните мислења на темава, и тој депилатор што е најмногу препорачуван....... пробај :)

8. peaace

peaace Активен член

Се зачлени на:
    20 април 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    сигурно работат така што гелот после се купува само од кај нив или можеби го има во аптека зошто ласерските третмани се праат со ваков гел , мене ми е тоа што КАО :?: се работи за трајна депилација и ова е ласер ама никој изглеа го нема користено и неможам да слушнам мислење :(

9. lattie

lattie Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    204
    Женски дали сте запознаени дали оваа марка Rowenta е добра и дали вреди депилаторов?

Прикачени фајлови:

На TutiFuti му/ѝ се допаѓа ова.
  10. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    926
    Јас го имам овој на Браун повеќе од 5 год. и презадоволна сум, ич не ме боли и супер ги вади влакненцата. Но сепак зависи од тоа колку ти се густи, тврди / меки и сл. Јас имам светла коса и влакненцата ми се меки и бели...

Прикачени фајлови:

• 65366710.jpg
      65366710.jpg
      Големина на фајлот:
      18,3 KB
      Прегледи:
      112
  11. skenco

skenco Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2013
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    49
    JAS KORISTAM OD ,,BRAUN,,-ZELENIOT I SUM PREZADOVOLNA,PORANO GO KORISTEV EPIL LADY AMA SO NEGO BOLI A I NE E TOLKU EFIKASEN

12. LalitaGrosa

LalitaGrosa Активен член

Се зачлени на:
    14 мај 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    18
    што да му напрам јас на мојот некако овие сечилата (како се викаат они што кубат влакната) ми пожолтеа по секоја употреба го полевам со ракија или го оставам 10тина минути и сега гледам пожолтеани се. Што да му направам?

13. Freckles

Freckles Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    9
    Девојки како сте задоволни од депилаторов?
    Има некоја од вас со тенки, светли влакна да ми каже искуство со него?
    Фала ви. :)

14. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Другарка ми го има црниот од твојот пост, а јас го имам овој
    и двата се ОДЛИЧНИ, јас сум презадоволна, а и другарка ми. Впрочем немаат некоја голема разлика. Само црниот што има плус додаток за осетливите делови и затоа е малку поскап, се друго им е целосно исто. Инаку ако се мислиш дали да го купиш мој совет ти е веднаш да си го земеш небитно кој и двата се одлични. :*

На Freckles му/ѝ се допаѓа ова.
  15. solnishko

solnishko Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    73
    Колку пари се отприлика депилаторите? :)

16. BKnowles

BKnowles Активен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    8

17. krEM4Eto

krEM4Eto Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    4.274
    Дечки да не знаете негде низ Битола каде можам да го поправам депилаторот.. Се работи само не вртат тие што кубат :(

18. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Најефтините мислам до 1 000 ден се,јас веќе 2 години употребувам Филипс 1 800 го земав од Нептун ама мн подкожни ми излегуваат на нозете :)

19. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Конечно и јас си купов депилатор :)
    Скоро го зедов овој [​IMG]сега за сега задоволна сум.
    Само што нема четкичка за чистење на влакната,(мислам дека некои депилатори имаат) или овие на филипс немаат или пак заборавиле да ја стават во кутијата. :?:

20. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Мислам дека немаат четкички. И јас имам ваков сличен и во мојата кутија немаше. Ама мислам дека има упатство за миење. Го вадиш горниот дел и само под млаз вода и готово. Ама не претерувај, немора на секое депилирање, нема да ти се заглавуваат влакненца, многу ретко, сите паѓаат при депилирањето. ;)