1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Депилатор

Дискусија во 'Тело' започната од kate-the-great, 25 јануари 2011.

1. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.911
    Пред некој ден го купив Филипс оној без додаток ии денес за прв пат го користев амаа болиии :(
    Постои ли нешто за ублажување на болка? Зошто неможам да издржам одвај ги издепелирав до колена.. :sweat:

2. richgirl998

richgirl998 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    286
    Јас до пред неколку месеци се депилирав со восок и секогаш го имав истиот проблем, морав да чекам да ми пораснат влакната за да се депилирам. На крајот попуштив и сакав, не сакав морав да започнам да се депилирам со депилатор. Откогаш сум презадоволна и на повеќето делови од телото се депилирам со депилатор на неколку денови и не оставам веќе како ни влакно да ми порасне, а да не се издепилирам. Инаку го користам депилиратор од Rowenta :D
    Колку што знам не постои такво нешто. Инаку многу е нормално да има болки, зашто сега си го земала и претпоставувам дека не си се депилирала некогаш со депилатор или пак си се депилирала ама не било често. Сепак мораш да издржиш за убавина, ќе видиш со текот на времето болките ќе се намалуваат. Истото и кај мене беше во почетокот :)

3. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.647
    Допаѓања:
    4.548

тоа е мојот , задоволна сум , за болење и не ме боли толку баш , ко на пр. поболни ми биле некои менструални болки , ова некако повеќе пецка

4. Elenaaaaaaaa

Elenaaaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    31
    Jас сум задоволна, го имам подолго од година, редовно се депилирам со него и ме служи одлично.
    Mене не ме боли премногу, после првата минута се навикнувам на болката и не е страшно :)

Прикачени фајлови:

• sartinelle.jpg
      sartinelle.jpg
      Големина на фајлот:
      21,3 KB
      Прегледи:
      271
    На Daydream му/ѝ се допаѓа ова.
  5. k.a.j.a

k.a.j.a Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2011
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    34
    има и од 5000ден. има и од 1000 и нешто. читав на темава и сум малце во дилеми, ама сепак мислам дека филипс од 1800 ќе земам. основно прашање ми е на колку време растат влакната и дали можам да се депилирам на препоните? фала :)

6. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    Го имам овој на philips hp 6402, задоволна сум. Ма се заљубив во него. Цена: 1.899 ден. За болка боли ама ништо страшно ко што преувеличуваат, се навикуваш брзо.

•21 ротирачки дискови за депилација
    •2 брзини
    •Главата може да се пере со вода
    •Четкичка за чистење (кај мене немаше)
    •Гаранција: 2 години

Прикачени фајлови:

7. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.577
    Допаѓања:
    40.005
    Го користам овој веќе 3-4 години, до пред некое време ги депилирав само рацете, а сега почнав и нозете. На почеток боли ама после се привикнувам :)

Прикачени фајлови:

8. jagodka.18

jagodka.18 Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    607
    Го имам овој депилатор некои 2-3 години , до сега одлично ме служи а и не ме боли, задоволна сум :)

Прикачени фајлови:

• th.jpg
      th.jpg
      Големина на фајлот:
      5 KB
      Прегледи:
      197
  9. le.dentiste

le.dentiste Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2013
    Пораки:
    420
    Допаѓања:
    544
    презадоволна :)

Прикачени фајлови:

10. MaCa-Swiss

MaCa-Swiss Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2013
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    961
    Исти имаме :D
    Првиов го користам само за интимна депилација, а вториов за раце и нозе, и ептен сум задоволна и од двата :inlove:
    А за болката, јас се привикнав веќе и не ме боли како на почетокот, ама може понекогаш секундарно да осетам болка, на почувствителните места :D

11. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    973
    Допаѓања:
    9.166

И јас го имам овој, некои 4-5 години веќе, и не сум имала проблеми, не се расипал или нешто слично.. Задоволна сум, и јас како Еленаааааа, после првата минута се навикнувам на болката.
    А повеќе го користам за рацете :)

На Mihaela.P му/ѝ се допаѓа ова.
  12. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    2.991
    Допаѓања:
    10.382
    [​IMG] 3000 денари го купив , презадоволна сум.

13. AniAngie

AniAngie Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2012
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    15
    Се депилирам со депилатор на БРАУН многу години и сега знаете како ми е можам сама да се депилирам и кафе да пијам... не боли воопшто само ги осеќам влакненцата како излегуваат :tmi: Девојки фрлете тоа бричот боли неколку пати после е супер, нема болка и да... раат си подолго време.

14. Macufka1014

Macufka1014 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    510
    Кој од овие два депилатори е подобар?

Прикачени фајлови:

15. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.228
    Допаѓања:
    17.600
    Колку време е мазна кожата после депилирање со депилатор?

16. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    14.984
    Допаѓања:
    167.800
    кај мене 2 недели само е лошо што не ми ги потфака сите мал процент ги кине и за недела морам пак да поминам минимално

17. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186

Јас го имам овај и еве сега прв пат се депилирам со него, а и воопшто со депилатор ми е првпат. Ми требаше психички да се подготвам :D на рацете супер поминав само малку пецкање осетив никакви болки. Ама нозеве неможам бе ме боли :( сакам убаво да си ги средам ама незнам како ќе издржам :|

А имам и прашање до тие што го имате депиаторов. Дали имате некои додатоци? Во упатството си пишува дека има а кај мене нема ништо такво. :?: Само депилаторот, полнач и четкиче.

18. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.152
    Допаѓања:
    17.615
    Јас го имам истиот. Тоа е основниот модел затоа ги нема додатоците, а упатството се однесува на сите модели од таа серија.
    Не се откажувај , стисни заби и издржи. Нареден пат ќе те боли мн помалку и како што повеќе се депилираш се помалку ќе боли (барем кај мене беше така) :D

На Mimi123 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.411
    Допаѓања:
    105.697

Во четврток ќе го има депилаторов на Ремингтон во Лидл, 15 евра чини , обавезно го земам! :)

20. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.411
    Допаѓања:
    105.697

Вчера го купив овој депилатор, пробав на некои делови од рацете да поминам со него и добро го сече влакната,не боли, и сега затоа се мислам дали ќе врши работа :?: не треба да има некаква болка. Јас чувствувам масажа а не болка :D ама ги вади влакната сепак. Сега ако ми растат пак исто како со бричот тогаш би требало да земам некој посилен :| баш ќе видиме