Јас го имам Phillips Satinelle, со додаток за препони. Супер ми е, го користам за нозете и за препоните, понекогаш и за стомакот (за оние две-три влакненца што ги имам на него). И навистина е бучен, ама навикнав. Морав да си купам депилатор, оти на козметичар ми рекоа дека кај мене немало што да депилираат а мене ми пречеа влакната кои сепак на допир се чувствуваа колку и да се ретки. Се' на се', добра инвестиција е.
Го купив пред некој месец 1 600 или 1 800 и сум пре задоволна од него, депилирам и нозе и препони и интима, влакна почнуваат да растат после 8 дена, ама ретки, супер е.
Кому како Кате, јас еднаш до двапати месечно се депилирам. Почесто можеби во лето, ама не ми се познаваат. Задолжителен е пилинг пред депилацијата (за да избегнеш појава на поткожни влакна) , додека се тушираш, а после издепилирај се - нема да те боли. Истуширај се пак и после ако сакаш, и било кој крем или лосион да го ставиш, кожата ќе ти биде супер.
Тие што имате Цептер депилатор ваков ли е? Јас го имам овој (мајка ми го имаше купено), тогаш пробав и некако споро ми идеше (кај вас исто споро ги вади влакната , не сум го користела повторно, така ми стои , мислам дека се полнеше, може и без да е вклучен во струја да се користи, за разлика од Braun депилаторот што го имам мора да се вклучен во струја за да се користи, ама тој е постар модел (вујна ми ми го донесе пред скоро 10 год. од Австралија) ама добро ги вади влакната само јас имам преосетлива кожа и целата се вцрвенувам и црвенилото ми се смирува дури наредниот ден.
Јас го имам истиот и го користам без мака веке 3 години.Знам дека беше малку поскап, но ми се исплати со времето што го користам и ете го уште си тера без мака. Плус многу кратки фаќа а и ретчи.
Јас имам потполно ваков депилатор и искрено сум задоволна. Го имам веќе околу 4-5 години, а околу 2 000 - 2 500 некаде го купив тогаш, не се сеќавам точно на цената. Депилирам само раце со него, се навикнав и не ме боли, нозете еднаш пробав, ама не издржав до крај , а за интима мислам дека нема шанси да издржам и не се ни обидувам. Малку имам црвенки точкички после депилирањето, но исчезнуваат за кратко. Инаку се депилирам на месец дена, во лето може и на 3 недели, а проблеми со поткожни влакна сум немала. Си имам додаток одозгора кој ја намалува болката, и искрено го препорачувам депилаторот, а сега мислам и дека е поефтин. А, да, и јас да допишам дека ми се изретчени доста влакната
Ваков имам и јас и многу ми е добар. Ама не ми растат на 8 дена. Инаку депилирам нозе, раце, стомак, препони и надусници. Порано имав потемни и погусти влакна, но сега ми се многу изретчени.
Можеби толку брзо ми растат дека пред тоа постојано се бричев па се надевам дека со тек на време и на мене ќе ми се изретчат
Да ваков е, идентичен. Долго го имам, меѓутоа проблмот е во мене, што имам преосетлива кожа. Од секаква депилација мене кожата ми помодрува итн..... Само за рацете го користам. Но, мајка ми и сестра ми гајле си немаат, и речиси се’ депилираат со него. Ептен се ретчат влакната. И морам да кажам дека колку време и да помина, уште е како нов. Секое делче! Работи како што си работеше уште коа го купив. И најголемата предност што во итни ситуации нема потреба да го вклучуваш со адаптер. Си работи и така.
Порано имав Philips, го користев скоро 2 години, ама ми се расипа инаку добар беше задоволна бев од квалитетот за тие пари, до 2000 му беше цената, зборам за пред 4 години, тоа беше смешна цена, но добро се покажа. Сега користам Panasonic и овој го земав за некоја си смешна цена, не беше поскап од 1600, задоволна сум, инаку секаде се депилирам, и под пазуви и раце и нозе и на интимниот дел се депилирам, во почетокот доле ме болеше, ама после неколку пати се навикнав
Starfish, а во споредба со други депилатори нели некако споро ги вади влакната или мене така ми се чини
Јас имам Филипс веќе 7-8 години сигурно. Добар е, само не можам да се депилирам со него на препони, па кога веше одам на депилација, таму решавам се' . Сепак, за брзи интервенции брка работа. А за поткожни и немам некоја разлика забележано. Од депилацијасо восок повеќе имам поткожни, особено од ладна депилација.
Па не знам баш, ама според мене баш супер ги вади! Кога е на 2 (втората брзина) е релативно побрз од било кој друг депилатор што го имам видено и пробано, и тогаш многу брзо ротира. Можеби затоа голем дел од влакната ти ги пропушта, па ти се чини дека не ги фаќа. Затоа подобро ти е првата брзина да ја користиш и пополека да си деплираш.
Јас го користам на цептер депилаторот веке 9 години ако ви се верува и ми се нема расипано, одличен е мн сум задоволна. Не ме боли воопшто и нема поткожни влакна. Поскап е од другите (не се секавам колку точно го земав ) ама вреди за секое денарче. Иначе депилирам само раце и нозе, на интимна зона не можам, многу ме боли. Ти го препорачувам
Прилично е брз, со тек на време ќе се навикнеш и ќе ти стане безболна депилацијата. Пред да се депилираш измиј се со жешка вода , потоа убаво исуши ја кожата, кога ќе бидат суви почни, следи го упатството како треба да ти биде насочен депилаторот, а после депилацијата стави на нозете лед, ќе ти изчезнат црвените точки за брзо време, саат два потоа стави пудра во прав, никако не ги мачкај со крем истиот ден, може да ти се зголеми иритацијата Се надевам ти помогнав некако, јас го користам веќе неколку години и веќе исто ко да немам влакна
леле госип гирл немој никако со депилатор под пазуви само со брич Со депилатор можеш да си направиш проблеми затоа што под пазувите имаме лимфни жлезди немој ќе си направиш беља некоја депилаторот влакната премногу длабински ги вади а под пазуви кожата бара посебна нега немој жити се
Ама па немам ич, 2-3 влакненца ми се бркаат под пазувиве, многу споро и ми растат еднаш месечно ги депилирам, порано со чупалка ги кубев, ама ова ми е побрзо фрц, фрц 2 секунди Велиш штетно не сум знаеа, ти благодарам
И јас користам депилатор филипс само за на раце го користам и на другите места се депилирам со восок ...некако поефикасно ми изгледа на препони со восок да се депилирам ( на козметичар) ..дома не се осмелувам . А со депилаторот сестра ми ме депилира оти мене многу ме боли ..едвај издржувам како да ме коле некој и почнува да ме смее со нешто да ме занимава за да не и мрдам последна приказна што ми кажуваше беше : ајде срцка замислувај си дека си на плажа со коктел и со некој убав дечко што те гали по рачињата