1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Депилатор

Дискусија во 'Тело' започната од kate-the-great, 25 јануари 2011.

1. hunny20

hunny20 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2010
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    83
    Искуство некој да каже што веќе го купил Стар Силк Про зошто веќе го имате некои феминки пробано ...дали е така како што се кажува на страната? Сакам да го купам :)

2. zoketo

zoketo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2012
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    128
    Јас мојот депилатор не го купив од мк го купив пред 3 год од црна гора не е некоја марка и не е мн скап
    Тогаш го земав 30 € и тоа без гаранција онака сетавме го видов и го купив :lol:
    И за чудо испадна мн добар :rofl:

3. goddess1337

goddess1337 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2014
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    64
    од каде и колку го купи? :)

4. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.236
    Допаѓања:
    284.123
    Не е од Мак. Цената е околу 110еу.

5. blackred

blackred Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2014
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    11
    Феминки помагајте како ја издржувате болката со депилатор ???? Умирам буквално. :envy: :sweat: :sweat:

6. mariolet

mariolet Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    18
    Лично искуство една недела пред да имам менструација никако не се депилирам тогаш најмногу боли не се издржува, а истата недела кога ке ми заврши менс. тогаш ама ич не боли. Пробај до тоа да не е,
    Со среќа!

7. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Зависи дали си на почеток или си го користела веќе. Ако го користиш подолго време а сепак болката останува иста и огромна, тогаш можеби не треба да го користиш. Не сите можат да го издржат, сечиј степен на толеранција на болка е различен. А ако си на почеток имај трпение де, никој на ништо од одма не се навикнал. :)

Многумина ќе речат дека е полоша болката со депилатор отколку со восок бидејќи те кубе споро, малце по малце, како физичко малтретирање. :lol: Додека пак со восок е одеднаш, нема што да му ја мислиш. :D Но мене искрено ми е помалце болно со депилатор од самиот почеток. Рацете се дел кој највеќе ме боли од почеток пред да се навикне кожата, препоните не ме болат воопшто, а како најболен дел можам да го кажам задниот дел од нозете, па до нагоре под задникот. Поготово кога ми се подолги оффф. Инаку долниот дел од нозете воопшто не ме боли. Сега ми се малце подолги горе бидејќи немав време и само долниот дел го поминав минатиот пат, па се мислам дали да се малтретирам или горниот дел да си го бричам а само долниот со депилатор, и онака се појаки доле? Или можам да се зезнам многу да ги зајакнам? Мислење, искуство?

8. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    17.600
    Дали го има некоја девојка овој или пак слушнала за него? Баш ме заинтересира.
    BaByliss G596E, Депилатор, 60 дискови, двојна глава, 2000 вртежи во минута, 2000 акции во секунда, депилација на најмали влакна 0.5мм, 2 брзини - прва за тело, втора за нозе, Главата се вади и се мие, Масирачки дел на главата за полесна депилација, четка за чистење, протекционо капаче, футрола

9. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    @Veki4kaa не сум чула за ова ама јако изгледа. Но се плашам каква би му била цената ако го имаат во продажба кај нас. :worried: :lol:

10. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    17.600
    @Lovely93 го има во сетек и е точно 2500 денари. јас му го фрлив меракот ама се мислам помеѓу него и овој BRAUN 3370 , цената на браунот е 2700, ама babyliss - ot некако повеќе ми се свиѓа. нз што да правам неможам да се одлучам.
    ДЕПИЛАТОР, 20 ПАРА ПИНЦЕТИ, 2 БРЗИНИ, SOFTLIFT СИСТЕМ ЗА ПОБРЗА ДЕПИЛАЦИЈА, МАСАЖНИ РОЛКИ, ДОДАТОК EFFICIENCYPRO, ДОДАТОК ЗА ДЕЛИКАТНИ ЗОНИ, ЧЕТКА ЗА ЧИСТЕЊЕ, НЕСЕСЕР

11. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    @Veki4kaa па тоа е одлично, 2500 не е ништо за добар депилатор! Јас имам од 1200 и сум задоволна, исто од Сетек, некогаш ми е малце криво што немав трпение да соберам повеќе пари туку депилатор и мора одма депилатор, но битно задоволна сум. :D Ровента е инаку мојот.

А што се однесува до твојата дилема, навистина и јас би била во истава дилема на твое место. :D Браун се добри производители, но со оглед на тоа што и погоренаведениот депилатор има одлични опции и не е воопшто за фрлање, јас би го одбрала (како право женско) него поради интересниот дизајн. :lol: Се надевам ти помогнав, а и да не е така, сепак на крајот одлуката си е твоја. Па пиши за кој си се одлучила и како си задоволна. (poolparty)

П.С. Прв пат ли купуваш депилатор и ако не, каков имаше претходно?

12. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    17.600
    Прв пат, и затоа сакам да биде стварно добар:P

На Lovely93 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Паметна одлука, и јас скоро купив прв пат, може има пола година и сум презадоволна од таа одлука. Исто така и паметно што сакаш да е добар, којзнае колку време ќе ги користиме, нема смрт ова чудо бе. :D Да го купуваш секој месец како лентите со восок ајде, ама вака нема зашто да жалиш. :lol:

14. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    17.600
    Да многу користи еден депилатор на една девојка :D јас летово на одмор кога одев првпат се издепилирав со најобичен од тие што се до кај 1000 ден и тоа без масажни ролки, и ептен ми се допадна. а и не ме болеше ама баш ич ко за прв пат, онака само нежно пецкаше;)

15. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.123
    Допаѓања:
    20.268
    Убава работа е депилаторот :) Eднаш го купуваш и после со години бесплатна депилација :D Инаку, од искуство кажувам, депилатори дома имаме откако памтам за мене, дури и мајка ми имаше еден со спирала на времето, најмазна е кожата после депилатор. Со восок остануваат некои поситни, ама со депилаторот, ако правилно го ракуваш, кожата е како на бебе, мазна. Барем мене ми е така :D
    Инаку многу се трајни. Уште како средношколка купив еден Philips, и со години го користев, и сеуште е како нов. После за да сменам, демек поубав да купам, зедов Rowenta, па ене го и тој веќе 3 години е здрав и прав, и нема намера да се расипи за брзо :D

16. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Каков Ровента зема? :)

17. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.123
    Допаѓања:
    20.268

Ваков, ама изгледа го нема веќе по продавниците. Дува ладно, за помалку да боли, има светло, за да ги гледаш убаво влакненцата, додаток за потстрижување и бричење (не го користам), додаток за пилинг (исто не го користам), и додаток за деликатни зони (само ја намалува површината на главата со пинцетите). Задоволна сум :)

18. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    @jacqueline.s прекрасно, прв пат слушам за депилатор со дување и со светла. :D Јас го имам Ровента најевтината верзија веројатно, 1200 денари но има и топчиња за масажа, две брзини и четкичка за чистење. А колку го зема?

На jacqueline.s му/ѝ се допаѓа ова.
  19. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.123
    Допаѓања:
    20.268
    ^
    Има, се нешто ќе измислат. Хахаха
    3000 ден го зедов од Нептун, пред некоја година. Еве види ја рекламата, кај што дува :D

20. Pipaa

Pipaa Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    92
    Редовно се депилирам со депилатор. Имам на цептер, стар е многу 7/8 години ама одлично си ја врши функцијата.